yakamoz!
yakamoz! (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D80

MERHABALAR ilk öncelikle acemi olduğumu belirtmeliyim ama fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ve bu konuda uzmanlaşmak istiyorum. sony DSC-P100 dijital fotoğraf makinam var ama artık o bana yetErli gelmiyor.Dediğim gibi bu konuda uzmanlaşmak istiyorum ve profesyonel bir makina almak istiyorum manzara fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum gün batımı ve gece manzaraları yanlız bunlar için en uygun makina hangisidir ve nelere dikkat edilmelidir tam bir bilgim yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şuan baktığım makinalar arasında NİKON D80 üzerinde yoğunlamış durumdayım ve objektif seçimlerinde de nelere dikkat etmem gerktiği konusunda da yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

Tarih: 10 Nisan 2008, 02:01 - İp: 88.***.**9.5
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

yakamoz

yapmak istediğiniz çekimleri tüm makinalar ile gerçekleştirebilirsiniz. DSLR makinanın size tek avantajı,
görüntü kalitesi olacaktır. fotograf kalitesi size baglı birsey.

bir D80 kullanıcısı olarak söylüyorum, d80 size her yönüyle yetebilecek kapasitede bir makinadır (kullanım özellikleri, görüntü kalitesi)
yanlız objektifte kit lens ile kendinizi kısıtlamamanız gerekir.
manzara cekimleri yapacagınızı düşünerek geniş açıyla başlayan bir lens almanızı tavsiye ederim. alacagınız lensin öncelikle NİKON uyumlu olduguna emin olun. farklı bayonet lensleri makinanızda kullanamazsınız. ayrıca alacagınız lensin diyafram aralıgıda ne kadar geniş olursa o kadar iyi olur.
f 2.8 diyafram gibi.

örnek : TAMRON 17-50mm f 2.8 .
kullanmadım ama çok çok güzel bir lens oldugu bilinmekte.


giriş olarak D80 BODY + TAMRON 17-50 f 2.8 çok güzel bir başlangıç olacaktır sizin için.



 

Tarih: 10 Nisan 2008, 09:17 - İp: 88.***.**4.244
  • 1