clicker
clicker (üye)
Denizli / Amatör

Nikon D3000 Hakkında Bir Soru

Merhabalar.

Dün bimeksten 1000 tl'ye Nikon D3000 satın aldım. aslında bugüne kadar hep canon marka modelere baktığım için nikon'un modelleri hakkında çok bilgim yoktu. bu makineninde canon 450D ile muadil olduğunu görünce fazla araştırmadan aldım.
fakat canımı sıkan bir nokta var.

Bu makinede livewiev yani LCD ekrandan canlı görüntüleme yok. ben bu işte çok usta değilim ama açıkcası çokta acami diyemem kendime. bi süredir çırağım en azından ve bu özelliğin olmaması benim canımı sıktı. çünkü macro çekimlerde olsun veya bazı açılarda LCD ekrandan çekimi takip etmek yaptığımız enstantane diyaframa ayarlarını bir nebze olsun görebilmek avantajlı geliyor. Canon 450D'ye baktığımda fiyatları 300-400 tl daha yüksek. sadece bu özellik için makineyi değiştirmeye değer mi? (makineyi geri verebilme opsiyonum var) ya da arkadaş canon'da şu özellik yok senin nikonda şu var. o yüzden fazla düşünme diyebilir misiniz?
ya da eksikliğini çokda fazla hissetmezsin livewiev'in diyebilir misiniz? açıkcası bugün çekim baya bi çekim yaptım çok eksiklik hissetmedim. vizörden bakmak çok daha farklı duygu. LCD'ye hiç ihtiyaç duymazsın diyebilir misiniz?
bir de son olarak siyah beyaz çekim yapmayı beceremedim bu makinede. acaba çektikten sonra mı siyah beyazlaştırıyoruz ?

Tarih: 13 Ekim 2011, 19:40 - İp: 88.***.**9.188
beep.x3f
beep.x3f (üye)
Balıkesir / Meraklı

canlı onizlemeyi hic kullanmam.bataryayı zorlar kanımca. ama senin için ne ifade eder onu da bilemem.simdi baktım ikisinin ozelliklerine,bence o 300 liraya degecek kadar cok farkı yok canonun.
icin rahat olsun

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 16:25 - İp: 95.***.**7.99
  • 1