hobbyman
hobbyman (üye)
Malatya / Amatör

Nikon D 80 mi Yoksa Pentax K10 Mu?

Bu iki model arasında kararsız kaldım önerileriniz benim için önemli.Bu işte yeniyim.Birde anladığım kadarıyla aldığım makina benim bundan sonraki fotoğrafçılık tercihlerimide etkileyecek.Yani nikonla başlayan nikoncu canonla başlayan canoncu sony başlayan sony ci gibi oluyor.İlginize şimdiden teşekkkürler.

Tarih: 20 Aralık 2007, 21:31 - İp: 88.***.**0.95
hobbyman
hobbyman (üye)
Malatya / Amatör

Herkes bayram gezmesinde galiba soruma cevap gelmedi.Cevaplarınızı bekliyorum.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 23:14 - İp: 88.***.**3.86
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ikiside güzel. k10d yi satamızsın.alan çıkmaz. objektif bulamazsın. ama k10d d 80 den daha iyi bence. ama d80 çok daha gösterişli.
nikonun karizmasıda var tabi.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 23:22 - İp: 88.***.**7.142
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

hangisini almalıyım diye sorduğunuzda size net bir cevap veren daha doğrusu verebilen çıkmayacaktır. verilen cevaplardan da tatmin olmadığınız gibi kafanız karışacaktır. mercedes c180 mi alayım volvo s40 mı gibi... birileri onu birileri bunu ön plana çıkaracaktır. önce siz ne çekeceğinize karar vereceksiniz. daha sonra bu işte ne kadar ileri gideceğinize. son olarak da cebinizdeki paraya bakacaksınız.

bir DSLR almaya niyetlisiniz ama bu işte yeniyim diyorsunuz. yani aslında çok fazla bir bilgi ve tecrübeniz yok bu konuda. eğer sadece anı fotoğrafı çekecekseniz DSLR almaya değmez. bir süre sonra ilk heyecanınız geçince makine size ağır (fazlalık) gelecektir. DSLR yerine kompakt bi makine sizin işinizi görecektir. yok ben işi ilerleticem fena merak sardım diyorsanız bu iş makine almakla bitmiyor. zaten SLR makinelerin en büyük özelliği lenslerinin (objektif) değişebilmesi. makineyi alınca ona bir iki de güzel lens almak gerekecektir. zira bir süre sonra elinizdeki lens sizi tatmin etmemeye başlar. ya da paraya kıyar çok kalite deli bi lens alırsınız. üç ayak da lazım. çünkü belirli bir teleden sonra elde çekmek neredeyse imkansız. çekseniz de sonuç sizi tatmin etmeyecek nerede hata yaptığınızı sorgulamaya başlayacaksınız. sonuçta da işten soğuyabilirsiniz.

yok ben karar verdim DSLR alıcam illa diyosanız... ve alacağınız makineye karar veremiyorsanız önce çok iyi bir araştırma yapın derim. mesela burada D80 ve K10D ile ilgili bütün forumları satır satır okuyun. satıcılara gidip makineleri elinize alıp inceleyin. satıcıların söylediklerine güvenmeyin. onlar sadece malı satmak için teknik özelliklerini bilirler. yani çok büyük bir kısmı. hele hele büyük teknoloji marketlerindekilerin bu konuda hiç denecek kadar bilgisi vardır. sonra bir de başka sitelerden bu makineleri inceleyin. sonra kararınızı verirsiniz.

bir kere hangi makineyle başlarsanız onunla devam etme işine gelince... o tamamen lenslerden kaynaklanıyor. araştırınca göreceksiniz ki bazı lensler makine(body) fiyatının hayli üstünde. katlayanlar bile var. sonuç olarak yatırım yapılan lens hangisiyse onlar uygun makine tercih ediliyor yenileme gerektiğinde. olay tamamen duygusal yani.

burada size birkaç link veriyorum. belki daha önce incelemişsinizdir ama bir göz atmakta fayda var bence...

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/products/Nikon.html
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Nikon/
http://www.letsgodigital.org/tr/13954/pentax-k10d-test-inceleme/
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pentax/

gelelim bana... 20 seneye yakın fotoğrafla iç içeyim. şu anda hala emektar analog SLR mi ve bir kompakt dijital kullanıyorum. gönüllü bir sponsor bulursam Nikon D300 ve birkaç güzel lens alacağım

sorularınız olursa özele msj atabilirsiniz. bol fotoğraflı sağlıklı günler dilerim. bayramınız kutlu olsun...

 

Tarih: 22 Aralık 2007, 00:08 - İp: 85.***.**8.239
wxxw67
wxxw67 (üye)
Zonguldak / Amatör

abicim nikonun havası yeter..pentax a uygun lens bulmak oldukça zor ve de pahalı..pentax da kalitelidir ama pazarbeyin degiği gbi ileride satmayı düşünürsen nikon kadar avantajın olamaz..pentaxla aynı kalitede samsung gx10 da var ve çok daha ucuz istersen ona da bi bak...

 

Tarih: 23 Aralık 2007, 19:53 - İp: 88.***.**8.39
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pentax a uygun lens bulmak oldukça zor ve de pahalı

 

Tarih: 23 Aralık 2007, 20:20 - İp: 88.***.**3.222
pilvenk
pilvenk (üye)
Malatya / Amatör

savaşçığım; anladığım kadarıyla sen nikon'a karar vermişsin artık hangi markayı alsam diye düşünme çünkü daha çok düşüneceğin şeyler var (lens, üçayak, çanta vs.vs.)nikon'a hangi lensi almalıyım diye araştırmalısın artık...

 

Tarih: 23 Aralık 2007, 22:54 - İp: 88.***.**7.173
pilvenk
pilvenk (üye)
Malatya / Amatör

ben sony a100 almanı isterim biliyorsun ben kullanıyorum vede memnunum.ötekilerle özelikleri bakımından pek bir fark yok fiyat avantajınıda düşünürsen sony mantıklı geliyor bana.

 

Tarih: 23 Aralık 2007, 22:59 - İp: 88.***.**7.173
muratersan
muratersan (üye)
İstanbul / Meraklı

bende aynı celıskıde kalmıstım taa ki hayyamdan makınayı alana kadar sonra bı daha hıc bu celıskıde kalmadım ıkısınıde sıkı gozden gecırdım nıkon daha agır bastı suan bı ayrdır D80 kullanıyorum

 

Tarih: 27 Aralık 2007, 21:15 - İp: 81.***.**9.39
zarazara
zarazara (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

tabiki canon 30d

 

Tarih: 28 Aralık 2007, 11:50 - İp: 213.***.**7.234
  • 1