zfryavuz
zfryavuz (üye)
Kocaeli / Amatör

Nihayet D90 :)

Arkadaşlar istanbul bilişimde gayet güzel bir kampanya olarak gördüğüm ; D90 18-105mm Kit

2129 TL Kdv dahil taksitli fiyat
2044 TL Kdv dahil peşin fiyat

+ 26 TL teknokask


fiyatlarla D90 ınama kavuştum. Bir inceleyin derim.. Darısı herkesin başına...

Not: Makinayı ön ödemeli alıyorsunuz. Sanırım 1 hafta sonra Türkiyede olacak ürünler.217 dahili numarasıyla Engin le konuşun size herşeyi anlatsın..

Tarih: 26 Aralık 2011, 12:18 - İp: 212.***.**1.211
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Biraz reklam kokmuş ama onu geçelim

D90 elinize geçtikten sonra yazıyorsunuz inşallah . Ön ödeme nasıl iş - yok mu bu güvenilir sitenin parası da makinayı ancak sizden parayı alınca getiriyor ? Stoğunda peynir ekmek gibi satan D90 tutamıyor mu bir kaç tane devamlı ?

Aynı paraya dükkan garantisi de veren Doğubank/Hayyam'dan almak yerine ön ödeme yapıp, garantisiz olarak bu riske girmenin manası var mıdır bilmem 26 TL'ye alınacak garantiye de ( 2100 TL makina için ) şüpheyle bakarım .




#paperman' tarafından 26.12.2011 22:35:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Aralık 2011, 22:30 - İp: 96.***.**5.17
zfryavuz
zfryavuz (üye)
Kocaeli / Amatör

Sayin paperman :

Ne nikonun ne de istanbul bilisimin benim net fotograftan yapacagim reklama ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum isteyen olursa gitsin alsin diye magaza adini vermem gerekiyor zaten. Diger endiselerinize gelelim

Makinayi on ödemeli almak zorunda degilsiniz.isterseniz stoklarina girmesini bekleyip satin alabilirsiniz.ama ben bunu beklemek istemedim parasini verip makinayi ayirttim.

Neden stoklarda yok demissiniz; mesele D7000 yada 5100 var. Ama D90 bitmis ve yeni partinin gelmesi 1 hafta sürecekmis. Ee ön ödemeyle araba bile aliniyorken neden fotograf makinasi alinmasin.

Güvenirliklik konusuna gelince istanbul bilişimle şuana kadar hiç sorun yaşamadım.yani merdiven altı bir firma değilki,gayet kurumsal bir firma. Bana bütün sözleşmeleri yolladilar, tek tek her hakkım yazıyor. Cayma hakki da dahil.

Son olarak hayyamla kıyaslamayın makina garantilidir. Hayyam dükkanlari gibi bunun garantisi benim abi demiyorlar yani. Teknokask muhabbeti kullanici hatalarina karsı sogortadir. Düşürüp kırarsaniz işinize yarar diye düşünuyorum. Bunada 1 yıl icin 26 lira verilir bence.

 

Tarih: 26 Aralık 2011, 23:08 - İp: 62.***.**5.86
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ne bileyim - siz demişsiniz "makinayı ön ödemeli alıyorsunuz" diye ... Ben de o konuda fikir yürüttüm - pek hoşuma gitmedi diye .

Bu arada - sırf bilgi için . D90'lar ABD'de son Christmas-yılbaşı kampanyalarında $599 gibi fiyatlara satılıp , piyasa neredeyse tamamen temizlendi diyebilirim . Bugün hiç bir mağazada D90 kalmamıştı. Malum en az 8 aydır da üretimi yok bu makinanın. Diyeceğim bundan sonra bulunması/getirilmesi zorlaşıyor. Gözümle görmeden/ elimle tutmadan ben olsam para vermem zira bu saatten sonra artık yurtdışından getirilebilecek stok ( ne orijinal ne gri market ) olduğunu sanmıyorum .

Bundan sonra gelecek makinalar Çinli / Hintli tüccarların genelde uzak durulan işletmelerinden olur diye tahmin yürüteyim. Buralarda her numara döner - 2. el & refurbished makinalar allanır/ pullanır / makyajlanır , piyasaya sürülür. Kimileri bilerek , kimileri bilmeden bu makinaları alır / ithal eder / satar.


 

Tarih: 27 Aralık 2011, 06:34 - İp: 96.***.**5.17
zfryavuz
zfryavuz (üye)
Kocaeli / Amatör

Peki teşekkür ederim uyarılarınız için. Ben gerekli bütün araştırmalarımı yaptım ve gayet güvenilir bir alışveriş yapıtığıma inanıyorum.

599$ harika fiyat tabiki ama ben de o şekilde alışverişe güvenemiyorum. Birisinin getirdiğini gözümle görmeden girmem o işe. Gümrük sorunuyla falan uğraşamam, ABD den gelen tanıdığım yok çünkü.

Bir de bu makina alma işi baştan sonra çile. Hangi makinayı alacağına karar vermek bir dert, nerden alacağını kaça alacağını seçmek, orjinalmi değil mi,refurbished mi kakalıyorlar japonmu çinmi bunları düşünmek adamı kanser ediyor. Bence refurbished makinaları kakalama olayı birazcık paranoya. Çünkü bu firmalar çoğu üründe refurbished olduğunu söylüyor zaten. Makinada neden söylemesinler.sadece ABD den gelen makinaların güvenilir olduğunu düşünmeyin bence

Zaten benim şiddetle bu D90 a ihtiyacım var Almalıyım bunu

 

Tarih: 27 Aralık 2011, 09:09 - İp: 212.***.**1.211
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"sadece ABD den gelen makinaların güvenilir olduğunu düşünmeyin bence "

Yanlış anlamışsınız - tam tersini söylüyorum . Özellikle ABD'den gelen makinalar için yazmıştım refurbished konusunu . Bahsettiğim Çinli/Hintli tüccarlar da zaten ABD'de.

Nikon, "refurbish" ettiği ürünleri farklı bir kutuya koyup satıyor. Ama bu ürünleri toplayan tüccarlar aynı şekilde etik davranmıyabiliyor .

Neyse anladığım kadarıyla D90 halen elinize geçmemiş . Elinize geçince haftaya yazar, bilgilendirirsiniz bizleri ...

 

Tarih: 27 Aralık 2011, 22:03 - İp: 96.***.**5.17
ceyay
ceyay (üye)
İstanbul / Amatör


Çok araştırdım bende Nikon D90 nımı en uygun fiyatı internette satış yapan bir firmanın bizzat sirkecideki dükkanına gidip uzun pazarlıklar sonucu "18-105 kit lens, tripot, uv filtre, yedek batarya, temizleme seti ve çantasıyla 2490 TL ye 12 taksitle aldım..

 

Tarih: 30 Aralık 2011, 10:29 - İp: 78.***.**7.28
  • 1