alman
alman (üye)
İstanbul / Meraklı

Neden Nikon D80... Yardım !!

Şu anda fz18 makinam var ileride dslr a geçersem almayı düşündüğüüm makina d80. Sormayın neden diye öyle işte...
şimdi aklıma takılan sorulara gelince...

1- Ben hareketli fotoları çok net çekmek istiyorum. Ve sanırım bunun içinde kaliteli bir lens ve makinanın gerekiyor galiba... bu da tahiminim nikond80 işimi görürü diye düşünüyorum ama...
2-Makina dediğin ele avuca gelmeli ve iyi sonuçlar vermeli nikon d80 hoşuma gitti.
3-Birazda zoom hastası oldum. Fz18 yüzünden iyi zoom yapsada fena olmaz.
4-Daha önce dlstr makina kullanmadığım için bilmiyorum bu sorumu mahzur görün. Bu dslr takılan lensler hakkında en ufak bilgim yok aramaya çalıştım ama anlamadım. anlaşılır bir şekilde basitçe anlatabilirimisiniz !? Ve neye göre alınıyor...!?

İlerde alırsam pişman olurmuyum... acaba... !? ve son foto makinam olcak burası önemli evet aldıkdan sonra başka makina almayacağım ona göre yorum yapın ark.lar (eğer değiştirirsem) daha da ne olursa olsun değiştirmeyecceğim ... (büyük konuşmak gibi olmasın :D)

Tarih: 22 Ekim 2008, 21:30 - İp: 88.***.**6.138
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

1. hareketli foto derken spor karşılaşmaları gibi ensantaneleri mi kastediyorsunuz?
2. D80 i sadece ele avuca gelip iyi sonuçlar verdiği için mi tercih ettiniz!!
3. Zoom yapmanın makinadan çok lense bağlı olduğunu biliyormusunuz.
4. DSLR de Lens çok önemli bi mevzuu. Önce ihtiyacı düşünüp sonra parana göre alıyorsun. (Aslında paranın yettiğinin en iisini alıyorsun Bende öyle oluyor genelde başkasını bilemem.

Bu işe meraklı değilsen 2 ay sonra D80'i kenara koyup ne kadarda para vermişim diye pişmen olabilirsin. Eğer meraklıysan D80 seni pişman etmez. Aldıktan sonra başka makina almayacağım mevzusu yeni başlayanlar hep söylenir ama D80 alırsan ilerde pişman oldğun için değiştirmezsin. Başka şeyler için değiştirirsin. Bir süre sonra insanın avuçları kaşınmaya başlıyor. Yeni makina alıdğında geçiyor. Sonra yine kaşınıyor. Benimde bir d70 birde d80 makinam var. şimdiki hayalim d200. fiyatların düşmesini bekliyorum.

Sonuç olarak;

d40-d60 alabilirsin. d80 de olur.
nikkor 18-200 gibi bir lens alabilirsin.(alacağın makinadan pahalı olabilir) yada aynı işi yapan 2 ayrı lens. yada canın nasıl isterse.

 

Tarih: 23 Ekim 2008, 11:35 - İp: 212.***.**2.202
alman
alman (üye)
İstanbul / Meraklı

öncelikle cvp yazdığın tşkler... !!
1- uçan kuş gibi, spor karşılaşmaları da olabilir... başka aklıma şu anda gelmeyen enstantanelerden bahsediyorum.
2-evet media markt ta bu makinayı incelemem sonunda karar verdim... Diğer makinlara göre farklı geldi bana ve forumlarda iyi sonuçlar verdiği için tercih ettim.
3-Bende bunu merak ediyorum işte. Bu lensleri nasıl iyi olup olmadığını nasıl anlarız...!? Bu lensler neden bu kadar pahalı hele makinadan daha pahalı olanlar !? Lense bağlı olan zoomlarda nasıl sonuç alabilirim... !? Fz18 deki gibi zoom özellikle 18X optik...
4-Foto ile profesyonel olarak ilgilenmiyorum ama foto çekmeyi çok seviyorum ve hareketli objelerin çekiminden hoşlnıyorum bu aralar... bu işe meraklıyım elbette...

son olarak d80 için fz18 den vazgeçimmi yoksa... !?

 

Tarih: 25 Ekim 2008, 17:47 - İp: 88.***.**0.240
eagle_eye
eagle_eye (üye)
Muğla / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba arkadaşım..
Dsrlerde gerçekten lens çok önemli Neden!yakından çekim yapmak istersin makro çekim yapan bi lense ihtiyacın olur,uzaktan çekim yapmak istersin telefotoya ihtiyacın olur.Hareketli nesneler bazen yakından bazende uzakta olabilir bunun içinde hem yakından hemde uzaktan çekim yapabileceğin pahalı ama işlevi mükemmel lens almak istersin ve sonuçta Compack makinalarla bir olmaz.
Dsrlerde bir çok şeyi manuel olarak yapabilirsin buda size çok iyi kareler sunar compack ta ise çek aldır genelde özel bir ayara ihtiyaz olmaz ve sanırım sende buna alışmışsındır çünkü dsrller hakkında da bilgin yok.
Dsrle makinalırın bi çogunda vizörden çekim yapabilirsin buna alışmakta var tabe.
O yüzden sadece hobi olarak yapacağım diyorsan çok profosyonel makinaya ihtiyacın yok elindeki makina iyi bence.
Ama illa alacağım dersen bence Nikon D80 yerine Sony a-350x incele kıyasla derim ben.En önemlisi canlı çekim yapabiliyorsun,hareketli ekranı mevcut ve titreşim önleyici var ayrıca d80'in yanında tek lens veriyorlar benim önerdiğim makinada 2 adet lens var ve biri makro için 18-70 ve diğeride telefoto için 55-200 bence düşünülecek bir durum düşün derim ben
Megapiksel açısındanda piyasanın en üst seviyesinde bir makine 14.2 megapiksel
Karar senin arkadaşım

 

Tarih: 2 Kasım 2008, 21:41 - İp: 88.***.**6.150
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

eagle_eye yeni başlayan biri için mesajın pek çok yanlış bilgilendirmeler içeriyor. selcuk8620'nin senin mesajını dikkate almadan önce iyice araştırmasını öneririm.

 

Tarih: 3 Kasım 2008, 08:46 - İp: 212.***.**2.202
  • 1