onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

Minolta 7d

arkadaşlar ben bir dslr almak istiyorum ama kaafam aacayip karışık d70s ve 7D arasında kaldım 7D etkiliyeci olan anti shake olması ve 2.5 lcd olması, 7d hakınnda bilgisi olan varmı bu antishake özelliği cidden cok işe yarıyomu?2 3 stop arttırdığını biliyorum ben ama kullanan birini tanımadığım için bilemiyorum?görüntü kalitesinden de emin diilim bn daha çok keskin ve net footgraflar elde etmek istiyorum?

Tarih: 20 Temmuz 2005, 20:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda bir kere daha dusundum ve sana hak veriyorum sigma konusunda artik.. cunku tamron 28-75 ile minolta'ninki ayni optige sahipmis.. tamamen bir kozmetik degisikligi.. fiyat olarak da minolta biraz daha pahali..
tamron 28-75 alanlarin cogu ellerindeki kopyanin iyi olmadigini soyleyip degistirdiklerini soyluyorlar senin de bildigin gibi.. sigma'da da var aslinda; ama gordugum kadariyla daha saglam bir secenek tamron'a gore..
ama diger yandan dpreview'deki bircogu tamron'u sigmaya yegliyorlar..
aslinda her ikisi de cok iyi.. sadece iyi bir kopyasi olursa..

..
minolta'nin 70-200'u zaten en babasi.. ama fiyati da 1500-1600 pound civarinda birsey aynlis hatirlamiyorsam.. iste zaten bu yuzden de canon bir yerde daha saglam secenek.. 70-200 f/4 L kullanma sansini bulamayacaksin.. pardon bir de XL2'ye takma..
..saka soyluyorum.. sen en iyisini yaptin valla.. o kadar ucuzlamisken almamak olmaz gercekten de.. peki hala icinde bir 20D aski var mi kobayashi?

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 19:36 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör


Yok ya gerçekten 20D alamadığım için pek üzgün değilim çünkü 7D benim çok sevdiğim bazı özelliklerde 20D'den daha iyi mesala handling kolay erişilebilen tuşlar ayarlar ayrıca AS gibi, içim rahat o yüzden..

Sigma konusunda da doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum açıkçası..

70-200'ü umarım günün birinde alabilirim işte o süper olur gibi geliyor bana..

Ama başka üzen bir şey var beni Minoltanın Türkiyede hiç mi hiç değerinin bilinmemesi ve bunun en canlı ve taze örneği şuan karşımda duruyor..Böyle bir fotoğrafçılık sitesi bile 7D'nin D-SLR olduğunun farkında değil ve onu kompakt makine forumuna göndermişler..Yazık valla..

 

Tarih: 2 Ağustos 2005, 13:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

eminim bilmedikleri icin degil gozden kacirdiklari icin compact forumuna gitmistir kobayashi..
neyse..
ne zaman geliyor makinen? bir fotograf sitesi acacak misin?

 

Tarih: 2 Ağustos 2005, 21:02 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör


Elbette bildiklerinden eminim zatende demek istediğim gözden kaçırılabiliyor herhangi bir Nikon yada Canon modeli kaçmışmı hayır.Çünkü pek ilgi yok Türkiyede Minoltaya.Zaten piyasada araştırırken herkes ağız birliği yapmışçasına alma makineden değil ama sonrasından çok üzülürsün dedi.

Makinem cuma günü geliyor ve cumartesi günü bir sünnettte fotoğraf çekiyorum.Dayımın oğullarının sünneti ama iş iştir tabiki zaten parada alcam tabiki.

Fotoğraf sitesi biraz ileride belki.Şimdilik bana uzak bir şey.

Ayruca sana bir soru dadaganast.Bu konuda pek bir araştırma yapmadım sana danışayım bari.

UV filtre alırken hangi markayı tercih edeyim burada Kenko, HAMA ve B+W markaları var alabileceğim sen hangisini tavsiye edersin bir de normal ve Multicoated UV filtreler arasında ne gibi bir fark var ve sence hangisini almam gerekir?

Hadi bakalım ilk kez kandim araştırmayıp kolaya yatıyorum

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 11:01 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Selamlar, Minolta DSLR'lerle ilgili bazı konuların kompactlar başlığı altında kaldığını dün "öneriler" bölümünde site yöneticilerine yazmıştım hemen değiştirmişler. Kolay değil valla binlerce konu açılmış, hatta bazılarının başlığından anlaşılmıyor, içine girip bakmak gerekiyor.

filtre konusunda B+W, Hama ve Tiffen iyi markalardır.

MC: Multi coated filtrelerde camın üzeri yansımaları azaltmak için ince bir(aslında birden fazla) tabakayla kaplanıyor.
birde MRC: Multi Resistan Coating var ondadafiltrenin üzeri özellikle su, vs. gibi sıvıların yapışmasını önleyen bir tabakayla kaplanıyor. Böylece çabuk kirlenmiyor ve temizlenmesi çok kolay oluyor.

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 12:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben bile sabirsizlanmaya basladim kobayashi.. cumaya kadar vakit nasil gecer bilemiyorum..
..
kobayashi aslinda fotoman gerekli bilgiyi vermis ama ben de birseyler eklemek isterim..
benim 70-200'un uzerinde aldigimdan beridir UV filtresi var; yalniz birkac kere cikartip denemeler yaptim, nasil bir farklilik oluyor diye.. farkettigim sanki biraz keskinlikten kaybolma.. renkler o kadar canli degil gibi UV filtresi ile.. ama lensin kalitesinden dolayi bu eksiklikleri gormuyorum .. bu arada ben jessops'un UV filtresinden kullaniyorum.. hicbir katman falan olmayan, basit bir UV filtresi.. objektifle beraber verdikleri icin fazla itiraz etmedim..
genel amacim objektifi korumak, bir sekilde UV isinlarina karsi da korur diye bildigimden fazla dert etmiyorum dogrusu..
ama bir de senin ve fotoman'in dedigi gibi multicoated UV filtreleri var.. super Multi olanlari falan var..
benim bildigim kadariyla hama filtreleri o kadar da iyi degilmis.. B&W filtreleri ise iyi fakat fiyatlari yuksek diye biliyorum..
tercihim tiffen veya hoya olurdu.. ama hoya filtrelerinin tiffen'den daha basarili oldugunu bir yerden okumustum.. o yuzden sanirim en iyi tercih hoya..
hoya'nin super HMC Pro filtreleri var; en yuksek fiyatli olanlari.. iste o super multi-coated olanlari ve pro tabii ki.. %97 oraninda contrast'ligi ve renkleri ortaya cikarabiliyorlarmis.. flare problemlerini azaltiyor.. kaliteli cam anlayacagin..
aslinda kaliteli lense kaliteli filtre takmak gerekli, yani benim yaptigim gibi degil.. fakat senin objektifinin filtresi 82mm olacak.. yani yalan soylemeyeyim ama dunya para tutar pro filtre alsan.. (bu arada sigmanin da UV filtreleri var sanirim..)
ve merak etme; kaliteli lensler zaten flare problemlerini korkunc derecede azaltiyorlar, o yuzden fazla bir problem yasamazsin.. ama onemli olan lensini olabilecek kazalardan koruyabilmek.. UV filtresi de en cok bu ise yarayacak.. cunku zaten guneste, hood'u ile birlikte kullanacaksin objektifini.. direk gunese temas etmemesine de ozen gostereceksin..
..

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 14:03 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör


evet sonunda forumda 7D'si olan da var artık..çok şükür kavuştum makineme.

ve geldiği gün düğünde çalıştım.gerçi dayımın düyünü ama olsun..

ertesi günde diğer dayımın çizdiği resimleri fotoğrafladım epey de çalıştım yani ama daha test etme fırsatı ulamadım yani hiç fotoğraf çıkarmadım daha.ofiste Epson Stylus Photo 895 var sen ne dersin o printer için dadaganast..

şuan daha alışma aşamasındayım akalım zaman ne gösterecek?

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 14:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

allah anali babali buyutsun kobayashi.. cok sevindim senin adina valla..
nasil, bir performans degerlendirmesi yapacaksin degil mi? sigma icin de goruslerini alalim tabii..
..
kobayashi, epson'in o modelini bilmiyorum, eski bir model sanirim.. en azindan ofiste oldugundan, ucretsiz kullanma sansin olacak..
..
bu arada mutlaka bir fotograf sitesi satin almalisin ki bakabilelim fotograflarina..
hatta bana firsat bulabilirsen bir tane raw formatinda fotograf gonderebilir misin? bir kalitesine bakayim..
[email protected]

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 22:48 - İp: yok