pardus80
pardus80 (üye)
İstanbul / Amatör

Markalar Hakkın Da??

arkadaşlar ben şu anda sony nin kompakt bir makinasını kullanıyorum...ama artık yeni bir slr makina alıcam..bir cok marka var ve bunların içinde canon ve nikon öne çıkyor.gercekten bu makinaların çekim kalitesi olympus,pentax sony gibi bir çok markadan daha mı iyi.yoksa bu marka makinalarda insanı tatmin edebilir mi??birde nikon almaya karar verirsem malesef menüsü ingilizce..bunu türkçeye cevirme şansımız var mı??

Tarih: 14 Eylül 2010, 21:34 - İp: 78.***.**4.244
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu makinaların çekim kalitesi olympus,pentax sony gibi bir çok markadan daha mı iyi



hayır degil.

**********

.yoksa bu marka makinalarda insanı tatmin edebilir mi??


makinenin size yetmemsi gibi bir durum sozkonusu degil sizin makineye yetmemeniz sozkonusu olabilir buda tatminsizlik yaşatır.

 

Tarih: 14 Eylül 2010, 22:36 - İp: 88.***.**8.140
pardus80
pardus80 (üye)
İstanbul / Amatör

çekim kaliteleri aralarında fark yoksa servis ağı lens konusunda hangi marka daha ön plana çıkıyor...birde alıcam makinada türkçe menü olması benim için önemli..bu koşullar altında hangi markanın ürünlerini tavsiye edersiniz..

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 00:53 - İp: 78.***.**4.29
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

İstanbul'da oturuyorsanız servis problem değil, hepsinin ithalatçısı ve ana servisi İstanbul'da.

Sıfır lens alacaksanız fark etmez, siz yeterki paradan haber verin. İnternetten sipariş usulü alacaksanız hepsinin sıfırı aynı bulunabilirlikte, mağazadan alışveriş yapacaksanız MediaMarkt veya Teknosa gibi mağazalarda en çok Canon ve Nikon lensleri var sonra Sony. İyi Sony Centerlarda Sony lensler de bulunuyor örneğin Bağdat Caddesi www.morfare.com veya Cevahir AVM'dekiler gibi.

İkinci el lens alacaksanız Canon ve Nikon bolca bulunuyor, onları Sony (yani Minolta) izliyor. En son Pentax geliyor. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, bu 4 markanın hiçbiri için 2.el lens bulmakta zorlanmazsınız. Olympus için henüz 2.el lens diye bir kavram yok maalesef.

Canon-Nikon 2.el lensler bol dedik ama bir sorun var: Ne eski lenslerde ne de Canon-Nikon DSLR gövdelerinde stabilizasyon yok. Sony ve Pentax 30 yıllık lenslerle şıkır şıkır stabilizasyon yapıyor.

Türkçe menü olayına gelince, şunun surasında birkaç terimin gavurcasını öğrenip kullanacaksınız, üstelik menüye arada bir gireceksiniz. Ben kendi adıma Çince, Japonca veya Swahili dilinde bile menüyü birkaç deneme yanılmayla çözebileceğimi düşünüyorum.

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 02:25 - İp: 78.***.**4.168
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

makinanızın Türkçe kullanım kılavuzu olduktan sonra menüsünün ingilizce olması çok bişey ifade etmeyecek sizin için. zaten terimler forumundan birçok şeyi görürsünüz ve öğrenirsiniz.

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 11:34 - İp: 92.***.**6.59
muharrem26
muharrem26 (üye)
Diyarbakır / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 19 Eylül 2010, 13:40 - İp: 78.***.**2.145
  • 1