metronomy
metronomy (üye)
İzmir / Amatör

Kol Saati, Gözlük Vb. Ürün Çekimi İçin?

Merhabalar,
kol saati ve güneş gözlüğü gibi ürün çekimleri yapıyorum. günde yaklaşık 200'e yakın fotograf çekiyorum fakat bu konuda amatörüm.
nikon D70 kullanıyordum. bozuldu. yeni bir makine almak istiyorum öneriler arasında nikon d90 ve nikon d3100 var. arkadaşlar acil bir şekilde yardımınıza ihtiyacım var. beni bilgilendirirseniz sevinirim.

lens olarak da 50 mm kullanıyorum.
ekipman olarak çadır kullanıyorum. gün ışığından ve biraz da yapay ışık kaynağından yararlanıyorum. (tasarruflu beyaz ışıklardan.) ama tam istediğim sonucu elde edemiyorum photoshopta düzeltmekle uğraşıyorum. arka fon gri oluyor açıyorum vs. photoshopta uğraşmam fotograf çekiminden daha uzun sürüyor. ne yapmam gerekiyor? yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

Tarih: 1 Eylül 2011, 12:41 - İp: 94.***.**7.122
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle d3100 alacaksanız 50mm lensinin G serisi değilse autofocus yapmaz. D70'iniz varmış gerçi bu yüzden lensin G serisi olduğunu varsayıyorum.

Bunun dışında d90'ların üretimi biteli birkaç ay oldu, bulabilir misiniz bilmiyorum. Ancak bahsettiğiniz renk düzeltmesi (color correction) işlemiyle makinenin çekim kalitesi arasında bir alaka olduğunu sanmıyorum. Alacaksanız d3100 veya d5100 öneriyorum.

Işığı modelin ön yüzünden vermelisiniz nasıl bir aydınlatıcı kullanıyorsunuz bilmem ama bütçe varsa bir SB-600 ve benzeri harici flash lara göz atabilirsiniz.

Gri fonu PS'da 'brightness' değerini artırarak açabilirsiniz ancak subjenin de rengi açılacaktır, onu maskeleyip öyle açmayı deneyin. Kimse istediği sonucu hemen elde etmiyor, deneme yanılma yöntemiyle öğreniyoruz.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 14:13 - İp: 88.***.**9.34
metronomy
metronomy (üye)
İzmir / Amatör

öncelikle teşekkürler öerileriniz için. peki ışığı ön yüzünden verdiğim taktirde üründe parlama vs. gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? bir de flash dışında çadırın yanlarından ve üst kısmından 3 ayrı ışık kaynağıyla aydınlatsam aynı sonucu elde edebilir miyim? bir de bu ışık kaynaklaırnın özellikleri nasıl olmalı?

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 14:31 - İp: 94.***.**7.122
  • 1