mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Km 7d Alıyorum Çok Acil Yardım !!!

Selam arkadaşlar, bugün ikinci el KM 7D alacağım.
Sirkeci de Hayyamda tanıdığı fotoğrafçı olan var mı?
Makinayı bir göstersem iyi olacak. İlk kez bir DSLR makina alıyorum da.
Metro fotoğraf yardımcı olur mu acaba.

İlgilenen olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 5 Eylül 2006, 09:51 - İp: 85.***.**8.199
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Hocam, otomobil almiyorsun, 2.el biraz risk demek, bundandir ki bir malin 2.eli (antikalar haric) vaziyeti ne olursa olsun sifirindan bayagi dusuktur. Herseye ragmen riski azaltmak biraz da senin elinde:

1. Fiziksel muayene: Saginda solunda genel kullanimda olusabilecek yipranma harici siradisi bir iz var mi. Vidalarin boyalari yerinde mi, makinanin daha once icinin acildigini isaret eden bir iz var mi. Lens yuvasi saglam mi.

2. Fonksiyonel muayene: Makine asli isi olan resim cekme fonksiyonunu yerine getiriyor mu.

3. Mekanik kisimlarin fonksiyonelligi: AF iyi calisiyor mu, MF'ye gecebiliyor mu (benim KM5D'nin ilk bozulann tarafi, MF'ye gecince lensi serbest birakmiyor, minor bir problem oldugu icin adam gibi ustasini bulana kadar askiya aldim, belki de hic tamir ettirmem). Dugmelerde, ozellikle denklasorde, takilma var mi, lens degisiminde problem yasaniyor mu. Shutter butun hizlarda foto cekiyor mu

4. Optik kisimlarin kontrolu: Lenslerin kontrolu ile ilgili internette birkac site var, sanirim onlara baksan daha iyi. Benzer fiziksel muayeneyi yapacaksin, camda cizik-catlak ve pislik-mantar-kuf olmamali.

5. Sensor kontrolu: Cekilen fotograflarda ayni pikseller surekli karanlik cikiyorsa bu 2 seye delalet edebilir: 1. Sensorun o hucreleri olmus olabilir (bu fabrika cikisi bile olabilir, zira bazi ureticiler 1/1000 oranindan az olu pikseli kusur saymiyorlar) Ben olsam boyle bir makinadan uzak dururdum. 2. Sensor tozlanmis olabilir, ustasina goturup temizlettirilmelidir.

Butun bunlari bizzat sen kontrol edebilirsin. Ama yine de profesyonel bir edinmek istiyorsan onyargisi olmayan bir yerlere sor zira memleketimizde %90 ihtimalle "Ya Canon al yada Nikon" diyeceklerini ve senin hevesini kiracaklarini dusunuyorum. Aldirma onlara, bu paraya alabilecegin en iyi makina budur.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 11:13 - İp: 85.***.**6.98
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de bir 7D kullanıcısıyım.
Ben Almanya'dan sıfır almıştım. Ama almadan önce çok uzun süre araştırdım. antika arkadaşın dediği gibi Türkiye'de kime sorsan ya Canon ya Nikon al der ben bunları birebir yaşadım sanki ağız birliği etmiş gibiler. Tüm çabalara rağmen 7D aldım çok memnunum. Hele şu an düştüğü fiyatla kaçırılmaması gereken bir makine.

Ama ne yazık ki 2. el almak gerçekten riskli bir seçim bence Hayyamdan biryerlerden profesyonel bir yardım alman şart. Bence bi git ve sor soruştur bakalım sana yardım edebilecekler mi?

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim..

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 13:58 - İp: 88.***.**6.231
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Antika, gayet güzel açıklamış ince ayrıntılar bunlar. Bence Hayyam'da makineye ön yargılı yaklaşmayacaklardır ve sana da sağlıklı bir karar alman için yardımcı olacaklardır mutlaka. (Bu arada umikami'nin dediği makineyi alıyorsun galiba?)

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 14:00 - İp: 85.***.**7.118
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

artık o makinenin ne distributörü nede servisi var...ne diye almak istiyorsun anlamıyorum...yarın bozulsa ne yapacan o makineyi?? yedek parçasını nerden bulacan? lens ilavelerini nasıl çözecen?...o paraya alacak başka makine markaları bulmalısın....örneğin Pentax örneğin nikon (d 100 700 liraya bulabilirsin) Fuji finepix s 1 pro da iyidir...

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 16:54 - İp: 85.***.**4.198
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

burkay abi, KM lere artık Sony servisleri bakmayacak mı yanlış hatırlamıyorsam öyle okumuştum ama sen daha iyi bilirsin. Sony'nin lensleri zaten uyumlu o konuda b ir sorun yaşamaycaktır ama servis konusu kafa karıştırıcı. Bilgilendirirsen seviniriz.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 17:21 - İp: 85.***.**7.118
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Gercekci olalim:

Garanti kapsami disinda major ariza veren cihaz = cop

Gunumuzde neredeyse otomobiller bile boyle. 3.senesini dolduran 100.000 km.yi dolduran arabadan biran once kurtulman gerekiyor. Biliyorum cunku bir onceki arabami (Renault) 7 sene 180bin km. kullanma cilginligini gostermistim. Servisse servis, yedek parcaysa yedek parca, olmuyor iste, kullan, at.

20+ kusur senedir ayni kol saatini kullanan duygusal biri olarak hosuma gitmeyerek soyluyorum : Gidisat "kullan at" tipi tuketim modeli, mendil oldu, yasasin selpak.

Isini severek yapan, guvenilir tamirci sayisi da hergun azaliyor herturlu cihaz icin. Bir kere yedek parca denen meret ucuz olacakki, tamircilik denen muessese yasayabilsin. Malin ederinin yari fiyatina temin edilen yedek parca, yedek parca degildir, onla yapilan tamir de tamir degildir.

Internette soyle bir arastirma yapin ortalik benzer tuketici sorunlariyla kayniyor.

Muhendislik denen sey artik eskisi gibi "daha dayanikli, daha gelismis urun cikarma" felsefesini gutmuyor, "garanti suresi kadar dayanacak, daha fazla degil, rekabet edebilecek kadar gelistirilmis, daha fazla degil, urun cikarma" felsefesini guduyor.

Maalesef fotograf makinalarinin bu gidisata istisna teskil etmedigini dusunuyorum. Dolayisi ile 2.el cihaz alirken bir risk oldugunu bilin, baska bir seyi de fazla kafaya takmayin derim.


Herhalde gunumuze kalmis Canon AE-1, Minolta XD, Nikom FM2, Pentax K1000ler, gunumuzde uretilen dijital makinalari topunu gomer.

Butun bu sebeplerden dolayi yedekparca-servis (garantili mal disinda) gun gectikce onemsizlesen bir parametre gibi gorunuyor bana ne yazikki....

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 18:27 - İp: 85.***.**6.98
mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar makinayı aldım. Yani KM Daynax 7D
Mikina almanyadan gehmiş ve hiç kullanılmamış yani sıfır.
Body + kitlens AF 28-75 2.8
Hayyamda birkaç yere gittim. Hiçbir eksiği ve kusuru yok
Herşeyiyle çalışan bir makina.
Hayyamda gösterdiğim kişiler makinanın çok güzel ve özellikleri bol olan güzel bir makina olduğunu söylediler.

Aslına bakarsanız makina bana çok fazla. Ben birkaç yıl kompact makina kullandım. ve ilk kez dslr bir makina aldım.
Yavaş yavaş makinayı keşfederek kullanmayı öğreneceğim.
Arkadaşlar Konica Minoltaya neden bu kadar karşısınız anlamadım doğrusu.
Canon veya Nikon olması şartmı yani. Ülkemizde reklamı yapılmadığı ve gereken ilgi gösterilmediği için makina kötü mü oluyor ki. Tamam modeli biraz eski fakat şu an piyasada olan son model makinalardan fazla fazla özelliklere sahip bir makina. Bir fotoğrafçının aradığı herşey fazlasıyla var bildiğim kadarı ile.
Ben makinayı 900 ytl ye aldım. ve dediğim gibi makina hiç kullanılmamıştır. Bu fiyata Dediğiniz makinaların yanına bile yaklaşılmaz haksızmıyım.

Kobayashi kardeş senin makinadan bir memnumiyetsizliğin var mı. Bana yardımcı olabilsen sevinirim. Önce Türkçe kullanma klavuzu var mı. Makinayı kullanırken nelere dikkat etmeliyim. Hangi tür çekimleri ne tür ayarlarla çekersem daha başarılı olurum. Beni bilgilendirirsen memnun olurum arkadaşım. Ayrıca sen de İstanbuldasın biryerde buluşup da bana pratik olarak ders dahi verebilirsin teknik özellikler konusunde ne dersin. Müsüit olduğun bir zamanda birkaç saatliğine buluşabiliriz. Buna gerçekten ihtiyacım var. Biliyorsun makina çok fonksiyonlu ve de çok acemiyim.
Bu arada ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
Sağlıcakla kalın. Bol fotoğraflı günler.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 19:58 - İp: 85.***.**8.199
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Mehmet,
Rüyalarımın makine ve lensini almışsın. Güle güle kullan. Üstelik fiyatı da o kaliteye göre çok iyi.
Tamer

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 20:11 - İp: 193.***.**2.10
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

çok güzel bir makine almışsın güle güle kullan, artık yeni çıkacak sony lenslerle lens sıkıntında yok, aksesuarda keza öyle.yeni çıkan sony flaşlar senin makineye oluyor.fotoğraf eşittir nikanon değil

bende konica-minolta kullanıcısıyım, bir ara kendi A200'ümü satıp km 7d almayı ciddi ciddi düşünmüştüm.
Şu an için makinem gayet yeterli benim için neyse sana bir tavsiye, sharpness ayarını maximuma getir jpeg fotoğraf çekerken.normal mod soft biraz.

bak kendi makinemle çektiğim birkaç poz:konica-minolta A200,








 

Tarih: 5 Eylül 2006, 20:37 - İp: 81.***.**6.41
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı olsun mr.mehmet bu fiyata böyle bir makine kısmetlisin vesselam...

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 22:14 - İp: 85.***.**2.212