kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

pril in saçları pırıl pırıl yaptığının canlı şahidiyim bu arada.Kendi saçımdan değil belirtiyim de yanlış yönlendirme olmasın. Pril zaten bizim için lükstü o zamanlar.Kalıp sabunu yeterliydi.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:18 - İp: 85.***.**6.248
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

kontrast lafın bana...

yaptığın espiriye lafım yok...

yakıştırma güzel bile denilebilir...ama üslup konusunda bazı çekincelerim var...

yaptığın espirinin yeri ve zamanıda önemli...bu topiğin altında olunca insan...farklı algılayabiliyor...

pentax markasını bilmeyen bir arkadaşım "o ne lam sinek ilacı mı demişti şeltox gibi"

çok gülmüştüm....ama burda görünce gülemedim
bilmem anlatabildim mi nedenini

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:26 - İp: 88.***.**7.75
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

dur ben nikon icinde esprili bisey bulayımda icin rahatlasın..

nikon--fikon yok bu olmadı.. bi dah deneyim..
nikon-nicox cıks gene olmadı.. son bidaha deniycem bak senin icin

nikon-pokemon... nasıl oldu dimi.. yok ya işin gercegi olmadı.
valla ne yaptıysamda bisey bulamadım dunesssaaa. Sen bul hadi..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:45 - İp: 88.***.**5.179
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kontras Allah belanı vermesin vernelleyin yumuşacık olsun o.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:58 - İp: 88.***.**7.149
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

oo sen buralara ugrarmıydın pazarbey..
dur oyleyse hemen sorayım..

sarı mı yeşil mi?? hahahah

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:03 - İp: 88.***.**5.179
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sizler tartışın bajkalım.Bu gün Hüseyinin de tavsiyesi ile MC Macro-REVUENON 1:2,8/28 mm MF lens aldım.Ve asıl amacım 17-70 ile karşılaştırmak olan bir gül tomurcuğu çektim.Sonra bu topik aklıma geldi ve gittim o çektiğim kareyi tab ettirimp o tomurcuğun yanına koydum..İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN HİÇ UMURUMDA DEĞİL gerçek çiçek ile tab edilen çiçeğin renkleri tıpa tıp aynıydı.Beyaz ayarı manuelde.F/8 , 1/60 ıSO 100.Fotoyu aşağıya koyuyorum..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:09 - İp: 88.***.**0.220
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut senden daha iyi foto bekliyordum. Ne o ark taraf bembeyaz olmuş. Kadraj sıfır. Bu fotografta kaç değişik renk varki renkleri karşılaştırıyosun.

ama cok guldum senin duruma. demek dag bayır kostun fotograf tabettirdin cicegin yanına koydun. Bilseydim boyle bir topic acmazdım. Zahmet veriyoruz canım.. Örnek icin tesk ederim.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:15 - İp: 88.***.**5.179
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yarın başka bir şey deniyeceğim.Hatta imkanı olan da denesin..Yakın plandan bir yaprak fotosu çekin.renklerini karşılaştırmak istediğiniz her iki makine ile de.Ve sonra bunu tab ettirin.Tab ettiğiniz yaprağı kenarlarından düzgünce keserek o ağaçın yaprakları arasına koyun.ve gerçeği ile yan yana getirmiş olun.Bir de öyle çekin.Ve bize gösterin..işte asıl tartışma o zaman biter bence

Benim hemen tab etme imkanım şu ana yo ama bu dediğim yöntemi ilk fırsatta deneyeceğim.ve burdaki tartışmalaraı da kendi açımdan bitirceğim.Bence sizler de bitirin çünkü eğer tab edilen filmde gerçekrenkler tutuyorsa gerisi hikaye..

#lazut' tarafından 17.05.2007 22:21:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:15 - İp: 88.***.**0.220
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut senden yarın icin bsiey rica edebilrmiyim. O cicegin yanına gidip o fotografla yan yana koyup bir fotogafını cekermisin. Bizde farkı gorelim Eger yetmesseertesi gun üçünüz yan yana gelin bir fotograf cektirin.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:17 - İp: 88.***.**5.179
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Lazut birkaç da portre denesene, daha çok portrelerdeki renklere ilişkin tartışma var. Baskı yaptırıp arkadaşın yanına tut ten renkleri tutacakmı. Hakikaten merak ettim.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:19 - İp: 85.***.**6.248