umutsuzvaka34
umutsuzvaka34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Hiç Bilgim Yok, Foto Makinesi Alcam

Evet arkadaşlar herkese merhaba, benim sorularım biraz uzun olacak ama cevap verebilirseniz çok memnun olurum J Şimdi ben 1.00 TL civarı bu fiyatı çok geçmeyecek fiyatta bi fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum özellikle önümüzdeki birkaç gün içinde acil olarak. Ama ne yazık ki fotoğraf makineleri ve içeriği ayarları vb. hakkında hiç bilgiye sahip değilim mesela en basitinden kompakt – DSLR olayını bile bilmiyorum maalesef. Makinenin içeriğini anlamam öğrenmem sonraki aşama zaten. Makineyi aldıktan sonra halledicez onu. Ama ondan önce güzel bi seçim yapabilmek adına bana bu konularda basit, işe yarar, temel bilgileri verebilir misiniz? Makineyi alma amacımı da söyleyim ve nasıl alacağımı ona göre yorum yaparsanız daha isabetli olur J
1- 1.000TL civarı olsun, çok geçmesin, video çekme özelliği olsun. Uzun ömürlü kullanacağım, kaliteli bişi olsun.
2- Her şey için ideal bi makine arıyorum. Günlük gezip tozmadan tutun da çiçek böceğe kadar, anı, hatıra amaçlı, düğün vb gibi zamanlarda kullanmak için, manzara, gece çekimi vsvsvs.
3- Kullanımı da çok kasıntı bişi olmasın, çok kolay olmasına da gerek yok, kaparım ben bu işi. Orta şeker zorlukta olsun yeterli
4- Bir de İstanbulda yaşıyorum ona göre tavsiyelerinizi şekillendirirsiniz belki ve de alabileceğim yerleri
5- Bir de öyle keyfine falan alıyorum ama foto çekmeyi, uğraşmayı falan severim yani. Bunu da belirteyim J

Tarih: 9 Ağustos 2014, 13:48 - İp: 78.***.**4.158
vendorr
vendorr (üye)
İstanbul / Amatör

yazdığınız şeyler çok genel.dslr alırsanız sıkılırsınız gibime geliyor.eğer fotoğrafçılıkta ilerlemek kendinizi geliştirmek istiyorsanız dslr tipi(lensi değiştirilebilen) makina almanız lazım.ama 1000 tl ye bu tip makinaların en düşük özellikli olanını alırısınız.

fakat ben çok iddialı değilim amacım o anı fotoğraflamak diyorsanız yani hatıra fotoğrafları çekecekseniz 1000tl ye çok güzel kompakt makinalar var ve 7-24 cebinizde taşıyabilirsiniz.

buna göre değerlendirmeniz lazım.

 

Tarih: 9 Ağustos 2014, 20:11 - İp: 176.***.**6.176
  • 1