tuncel79
tuncel79 (üye)
İstanbul / Amatör

Geniş Aralıklı Tek Lens Ve Yeni Body Hk.

Selam herkese,

s200exr sattıktan sonra uzun zamandır bir araştırma içerisindeyim ama kararsızlık herkeste olduğu gibi bende de mevcut. Karşılaştırmalar için onlarca kriter olduğundan işin içinden çıkılmaz hale geliniyor.

Sizlerinde tavsiyeleriniz sayesinde bu çıkmazdan kurtulmak ve bir an önce makinama sahip olmak istiyorum.

d3100-d5000- 550d - a580 -60d

lens plarak 18-300 yada 28-300 yada buna yakın başka bir tavisyeniz var ise?

Şimdiden teşekkür ederim tavsiyelerinz için.

Tarih: 2 Ocak 2011, 13:38 - İp: 94.***.**0.143
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Önce objektiften başlayayım..Hiçbir markanın 18-300 aralığında objektifi yok maalesef.En geniş açıdan en teleye uzanan objektif, şuan için Tamron'un ürettiği 18-270..titreşim önleme sisteminin de mevcut olduğu ve kendisine verilen her kuruşu hakeden kaliteli bir ojektif.Fiyatı da en son 1100 TL civarında idi..

Makine tavsiyesi sorularna ise artık bakmıyorm.Söz meclisten dışarı; lütfen üzerinize asla alınmayınız ama artık aynı sorulara aynı yanıtları papağan gibi tekrar etmekten ben ve burdaki birçok arkadaşım yoruldular..Her zaman he rplatformda söylüyorum; zaten topu topu 4 tane SLR üreticisi var günümüzde.(Olympus'u saymıyorum; bana göre lsr formatında değil onun makineleri).Bu dört marka da her biri yüzyıllık maziye sahip, fotoğraf sektörüne getirdikleri yeniliklerle slr'nin bugünki halini almasını sağlamış e halen de yeni fikirler, yeni teknolojiler üreten/geliştiren kölü firmaar.Yani söylemek istediğim Canon yerine Nikon aldığınızda, keşke Canon alsaymışım demeyeceğiniz gibi Nikon yerine Canon aldığınızda da Canon aldığınız veya Nikon almadığınız için pişman olmayacaksınız.Marka ve modeller arasında birbirlerine karşı zayıf veüstün oldukları yönleri var ancak hiçbir markanın diğerine karşı görüntü kalitesinde bariz bir üstünşüğü yoktur. nedenle marka ve model konusunda bu kadar mükemelliyetçi, detaycı olmaya gerek yok..Kararsızlıktan ötürü işin içinden çıkamazsınız..Sadece şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; eğer giriş seviyesi dediğimiz kategoride bir makine alacaksanız, giriş seviyesi modellerdeCanon'un diğer markalara biraz daha üstünlüğü teknik olarak göze çarpıyor.Gerek Pentax'ın gerekse Nikon'un giriş seviyesi modellerini, Canon'unkilerle kıyaslayacak olursanız, bunu siz de göreceksiniz.Daha üzerinde otofokus motoru bulunmayıp objektif seçen bir makineye aynı parayı vermektense Canon almak daha mantıklı.

 

Tarih: 2 Ocak 2011, 14:13 - İp: 178.***.**3.99
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma nın 18-300 mm odak uzaklığında bir lensi var. Lens hakkında yapılan olumlu yorumlar geniş aralık ve fiyat açısından avanyajlı olması. Dezavantajları ise yavaş ve fazla keskin bir lens olmaması.
Ben bu kadar geniş bir aralık seçmezdim. Nikon ve Canon un 18-200 aralığındaki lenslerini seçin geniş aralık arıyorsanız.

Makina seçimi konusunda aeron şablonluk bir yorum yapmış.
Bu tip sorularda bu metni kopyala yapıştır yapmak gerekli.
Otofokus motoru hariç diğer tüm kısımlarına katılmamak elde değil.

 

Tarih: 2 Ocak 2011, 14:36 - İp: 78.***.**6.52
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''Sigma nın 18-300 mm odak uzaklığında bir lensi var.''


Kerem Bey, Sigma'nın böyle bir objektifi yok.Varsa, varlığını gösteren bir link yazabilir misiniz? Yanlış anlamayın, acaba ben mi yanlış biliyorum diye öğrenmek için soruyorum.. Sigma'nın en geniş açıdan en teleye uzanan son sınırdaki objektifi Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM olan objektifi.Bunun dışında günümüzdeki en geniş açıdan en teleye uzanan model, ilk mesjaımda da belirttiğim gibi Tamron'un 18-270 olan objektifidir.

Bu tarz geniş açıdan teleye uzanan zoom objektifler, kullanım kolaylığı ve tek bir objektifle geniş açıdan tekeye uzanan bir kullanım aralığı sunarlarken diğer yandan da görüntü kalitesinden feragat ederler.Bu objektifler, yalnızca geziye gittiğinizde tak-dolaş objektifi olarak kullanmak için uygun.Onun dışında ben slr makinede bırakın bu kadar yüksek zoomlu objektifi, hiçbirşekilde zoom objektif kullanmaktan yana değilim.Mecbur kalmadıkça kendi makinemde sabit odaklı objektifleri kullanıyorum.

 

Tarih: 2 Ocak 2011, 15:08 - İp: 178.***.**3.99
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

aeron kusura bakmayın 28 yerine 18 yazmışım.
Sigma 28-300mm

 

Tarih: 2 Ocak 2011, 15:24 - İp: 78.***.**6.52
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Uzun aralıklı zoom lens almanızı ben de hiç tavsiye etmem. Sabit lensin görüntü kalitesini almanız zordur. En iyi seçenek bir geniş açı, bir normal lens (50 mm) bir de tele lens almanız...

Tabi bunları almadan önce ne tür fotoğraflar çektiğinizi bilmeniz gerekli. O yüzden kit lens ucuz bir seçenek. Ya da yatırım istiyorsanız 50mm güzel bir sabit lensle işe başlayabilirsiniz, f/1.4..

Makine için ise öncelikle bir mağazaya gidin, ve farklı markaların modellerini elinize alıp deneyin. Hangisini elinizde tutmak hoşunuza gidiyor, hangisinin kontrollerine, size göre daha rahat ulaşabiliyorsunuz. Hangisinin deklanşör sesi içinizde birşeyleri kıpırdatıyor. (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Sigma aşağı yukarı hepsi aynı, hiç biri kötü fotoğraf çekmiyor.)

Bu kararınızı verdikten sonra ne kadar para vermek istediğinize karar verin. Giriş seviyesi makinelerle, orta seviye makineler arasında çekilen fotoğraf kalitesinde fark yoktur. 550D'nin yapamadığını 60D yapabilir diye bir değer yoktur.

Marka kararınızı verdikten sonra buradan modelinizi sorabilirsiniz..

Saygılarımla..

 

Tarih: 3 Ocak 2011, 16:10 - İp: 58.***.**9.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

geniş aralıklı lensler fotograf kalitesi dısında focusta hız sorunu, los ısıkta netleyememe gibi sorunlar yasıyor yasatıyor.
o nedenle bu kadar geniş aralıklı lensler kullanmanızı onermem sahsen.

bu makineler arasında 60d baska bir seviyenin makinesi, listeden siliyorum.
d3100 alıp 18-105 ile iyi bir ikili yapabilirsiniz. video cekerken fokus falan yapıyormus, gerekli gereksiz tartısılır ama d5000i elemek için yeterli.
govdede af motoru olmadıgını bilerek satın alın, sonrasında lens almak isterseniz eger, af motorlu ve nispeten biraz daha pahalı lensler almanız gerekecek


elde kaldı d3100- 550d- a580

550d yerine 500d almanızı tavsiye ederim yine şahsen, fiyat farkı vermeye degmez.
aradaki farkı 18-55 almak yerine 18-135 almaya verebilirsiniz.

********

a580 govdede titreşim onleme ile bir adım one cıkıyor.
bence digerlerinin butun artılarından daha buyuk bir artı.

*************************
bu uc makineyide elinize alın, hangisi içinize siniyorsa onu alın.
birinin verip dgierinin veremeyecegi hiçbirsey yok.
bu asamada oncelikli olan içe sinmesi


#gaijin' tarafından 03.01.2011 16:44:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2011, 16:40 - İp: 88.***.**8.140
  • 1