keysmart26
keysmart26 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Fotoğraf Makinası Alacağım Öneri

Arkadaşlar selam bende önceden 5 mp makina vardı .ilk aldığım zaman görüntü güzel geliyorda gözüme ama daha sonra görüntüye alışınca çokda iyi bir görüntü çekmediğini farkettim.hele birde pc ye atınca nekadar kötü bir görüntü ortaya çıkar tahmin edersiniz..
profesyonel değil ama ona yakın birşey olsun istiyorum.800 900 civarı birşey olabilir.15x optik zomm üstü daha iyi olur.biliyorum fatoğraf makinasıyla iyi video kalitesi elde edemeyiz ama gerektiği zamanda video çekmek istiyorum hd görüntülü yani..birde jarz olarak yani pil olarak ne önerirsiniz..yani bunların hangisinin çekim sayısı fazladır.pilli olanlarmı jarzlı olanlarmı bataryalı olanlarmı daha iyi olur ve çekim sayısı fazladır..
hem dahili hem harici flaşh kullanabilirmiyiz.yada kendi flaşh ı yetecek bi makina...
ben amatör olarak kullanacağım ama gerektiği zaman eş dost akraba düğün nişan falan istediği zaman onlara yardımcı olabilecek birşey..
marka olarak aklımda birşey yok ama kaliteli ve uzun ömürlü olsun..
daha sonra ileride mercek takabilirmiyiz..
bana yardımcı olursannız sevinirim

Tarih: 10 Mart 2010, 13:16 - İp: 78.***.**7.79
semihkurtoglu
semihkurtoglu (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence yapılan şey yanlış.
''ben makine alacağım. Bişeyler önerin'' demek saçma geliyor bana. Oturup biraz araştırma yapın forumda,yada internet sitelerinde. Fotoğraf makineleri hakkında biraz bilgi sahibi olun. Sonrada ne istediğinize karar vermeye başlayın. Aklınızda zaten belirli model ve markalar oluşmaya başlar. Daha sonra hala çok lazımsa da diyin ki '' ben şunu şunu çekicem ama şu şu şu modeller arasında kaldım. Ne yapmalıyım?...

He kim uğraşıcak bu kadar şeyle,ben bi makine alıp eşin dostun fotoğrafını çekicem sadece,sonrada kaldırıcam bi kenara diyorsanız o zaman da kompakt bi kamera almak için model isteyebilirsiniz...

 

Tarih: 10 Mart 2010, 20:15 - İp: 78.***.**3.86
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

slm arkadaşım öncelikle biraz daha beklemeni tavsiye ediyorum nisan mayıs gibi türkiyede satışa girecek olan canon sx210 ıs ve nikon coolpix S8000 compakt makineler çıktı ve her iki makinede çok güzel özellikleri olan ve kullanıcısını hayli tatmin edecek makinelerdir.ben geldiği zaman sirkeciden spot olarak almayı düşünüyorum.canonun amerika satış fiatı 350$ nikonun ise 300$ fiatı var yaklaşık olarak bu türkiyede kaça satılacak bilemiyorum aşağı yukarı 50 yada 100$ üsüne koyularak satış yapılabilir bence bunları www.dpreview.com yada www.lestgodijital.com.tr adresinden daha detaylı inceleyebilirsin.selamlar

 

Tarih: 10 Mart 2010, 23:02 - İp: 88.***.**4.190
-izmir-
-izmir- (üye)
İzmir / Meraklı

MERHABA

*** semihkurtoglu *** arkadaşımızın dediği doğru az çok ama ben yinede sana araştırma yapabileceğin site olarak tavsiyem.........

AMAZON.COM ----> Sol tarafta ***Electronics*** linkin üzerine geliniz ) ----> -***Camera & Photo*** linkine tıklayın ----> Aşağı doğru istediğiniz linki tıklayın ( SLR , Point-and-Shoots , Lens gibi ) ----> En son olarak sağ üste ***SORT BY*** linklerinden birini seciniz.

LETSGODIGITAL.ORG.TR ----> Bu sitesende özellikleri araştırmak için kullanırım. Sol taraftaki ***KARŞILAŞTIRMALAR*** linkinden dilediğiniz en az ve en çok 4 camera yı seçmeniz koşulu ile karşılaştırmalar yapabilirsiniz.


***kalbens34*** TEŞEKKÜRLER Nikon ve Canon un yeni camera larını sayende öğrendim. Şimdi araştıracağım.

Ama 2010 yılının cameralarınından FUJİ HS10 nuda tavsiye ederim.

http://www.letsgodigital.org/tr/25022/fujifilm-finepix-hs10/


ÖNEMLİ

***keysmart26*** Arkadaşım çok önemli bir uyarı size fotoğraf almadan evel

Sensör üne , iso değirine ve objektifine önem verin. Çok kişi sanıyor ki MP (mega pixel) büyük olunca daha kaliteli diye.

Kesinlikle yanlış eyer bir fotoğraf makinası 6MP kadar sa bu pixel boyutu yeterli.


Aşağıdaki siteleri araştırınız LÜTFEN

Aşağıdaki acılan sayfada sağ taraftaki sağ da yazılan soru linklerine basarak araştırabilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/dijital-fotograf-makinesi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli


FUJI HS10 : http://www.youtube.com/watch?v=f7EoAE14Z9k&feature=PlayList&p=CBEC8AE9A50EEB38&playnext=1&playnext_from=PL&index=18

SONY HX1 : http://www.youtube.com/watch?v=qGdnmZ7YvP0


[>:D :D<] Umarım verdiğin bu yeni Cameralarda ---Motion Panorama --- ve --- Motion Remover --- özellikleri vardır. Bu iki özellik Fuji HD10 camera sında var ve çok güzel yenilikler.

 

Tarih: 11 Mart 2010, 02:10 - İp: 88.***.**7.46
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle aldığım araştırma ve bilgilere göre türkiyede ve dünyada compakt makinelerde canon kalitesini daha çok tercih ediyorlar.zaten makine deyince canon ve nikon ön plana geçiyor ve nikon makinalar dslr de oldukça başarılı sonuçlar veriyor küçük compaktlarda ise canonun önceliği fazla diye duydum henüz avrupada satışa çıkmayan türkiyedede nisan sonunda satışa çıkacak olan canonsx210ıs şiddetle tavsiye ediyorlar sitede yaptığım araştırmaya göre oldukça tatmin ediici ve kullanım açısından oldukça fevkalade bir makine her şeyi ile kullanıcısını özellikleri bakımından tatminkar edecek düzeyde erkayalardan aldığım telefonla bilgiye göre nisan sonunda çıkacağını fiatınında 1100 ila 1200tl olucağını söylediler tabi bu sirkeci spot piyasasında 600 ila700tl civarında olucaktır.Canon PowerShot SX210 IS
Dijital Kompakt yeni makine ile ilgili inceleme bilgileri aşağıdadır.


Geniş açılı 14x optik zoom ve Canon optik görüntü sabitleyicinin yanı sıra tam manuel kontrol ve HD filmler ile, kompakt PowerShot SX210 IS güç ve stilin birlikteliğidir.


Özellikler

14x optik zoom, 28 mm geniş açı
14,1 MP
Optik Görüntü Sabitleyici
7,6 cm (3,0") PureColor II G LCD
HD filmler. HDMI
Akıllı Otomatik, Yüz Tespiti
Akıllı Flaş Pozlama, i-Contrast
DIGIC 4 & Servo AF/AE
Manuel Kontrol
Yaratıcı çekim modları. Akıllı Enstantane


Son derece kompakt süper zoom



28mm ultra geniş açılı 14x zoom lens
PowerShot SX210 IS, geniş 28mm Canon lens ile kompaktır, yanınızda her yere taşıyabilirsiniz ve manzara ve grup fotoğrafı çekmek için idealdir. 14x optik zoom uzaktaki nesneleri kadraja yerleştirmenizi sağlarken, 4 kademeli optik Görüntü Sabitleyici, kameranın uzun zoom mesafesinde sarsıldığı durumlarda görüntünün bulanık olmasını engeller.

14,1 Megapiksel
14,1 MP sensör sayesinde poster boyutunda baskılar elde edebilir veya görüntüleri yaratıcı bir şekilde kırpabilirsiniz.

7,6 cm (3,0") PureColor II G LCD
Geniş ekran 7,6 cm (3,0” PureColor II G LCD, HD filmlerin geniş formatlı olarak çekilmesi ve oynatılması için idealdir. Tavlanmış cam katman dayanıklılığı arttırır ve aydınlık ortamlarda çekim sırasında dahi yüksek görünürlük sağlar.

Yüksek Çözünürlüklü Filmler
Stereo ses içeren göz alıcı HD 720p filmler yaratın ve uyumlu bir HDTV'ye bağlamak için dahili HDMI bağlantı noktasını kullanın. Dinamik Görüntü Sabitleyici, filmlerinizin kameradaki sarsıntılardan etkilenmemesini sağlarken, hedefe yakınlaşmak için optik zoom kullanılabilir. Akıllı Otomatik (Film çekiminde de kullanılabilir) çekim sahneniz için en iyi sonuçları sunar.

Zahmetsiz Çekim
Akıllı Otomatik ve kolay çekim modları, hedefin parlaklığını, kontrastını, mesafesini ve renk tonunu tespit etmek için Sahne Tespiti Teknolojisini kullanır. Ardından, kamera 22 sahne arasından en uygun olanı seçer ve optimum ayarları uygular. Akıllı Flaş Pozlama flaş gücünü ve kullanımını akıllı bir şekilde kontrol ederek farklı koşullarda doğal sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Yüz Tespiti Teknolojisi
Yüz Tespiti teknoloji paketi sahnede 35 adete kadar yüzü algılar ve doğal görünümlü sonuçlar için odak, pozlama, flaş ve beyaz ayarı yapar.

Akıllı Enstantane
Bu çok yönlü çekim modu, göz kırpmayı, gülümsemeyi veya kareye giren bir yüzü algılayarak çekimi uzaktan tetiklemenizi sağlar.

i-Contrast
i-Contrast çekim veya oynatım sırasında ayrıntıları gölgede bırakarak ve aydınlık alanların aşırı pozlanmasını engelleyerek sahnenin dinamik aralığını ve kontrastını optimize eder.

DIGIC 4
Yüksek ISO hızlarında çekim yapıyor olsanız bile, DIGIC 4 işlemcisi zengin ayrıntılara sahip net görüntüler sunar. DIGIC 4 aynı zamanda olağanüstü işleme hızları, hassas kullanım ve hareketli hedefleri izleyen, bunların odak içinde kalmasını sağlayan ve bunları doğru pozlayan Servo AF/AE özelliği sunar.

Yaratıcı çekim modları
Çekim modları Tam manuel, eksiksiz yaratıcı kontrol için Av ve Tv, Düşük Işık ve Minyatür ve Balık Gözü Efekti modlarını içerir.





#kalbens34' tarafından 11.03.2010 08:08:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Mart 2010, 08:05 - İp: 88.***.**4.190
keysmart26
keysmart26 (üye)
Eskişehir / Meraklı

teşekkürler arkadaşlar aldım makina.
panasonıc fz38
1100 lira ya

 

Tarih: 24 Haziran 2010, 13:12 - İp: 78.***.**7.74
  • 1