reyhanaslan
reyhanaslan (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğraf Makina Kıyaslaması,bu Doğru Mu?

Aşağıdaki videoda Nikon d7000 ile sony dijital küçük makine kıyaslaması yapılmış. Biraz kafam karıştı, bu doğru mu sizce?

http://www.youtube.com/watch?v=qQ574-eREG4

Tarih: 17 Nisan 2014, 15:04 - İp: 212.***.**6.118
cankat35
cankat35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Tamamen taraflı bir video. Hatta çıkarı olan birilerinin isteği üzerine özellikle çekilmiş bile olabilir. Bu video neyi kanıtlamaya çalışıyor? Kompakt Sony'nin D7000'den daha iyi olduğunu söylüyor sanırım. D-SLR alıp otomatik modda çekecekse niye almış beyefendi? İmaj sensörleri aynı diyor ikisi de aynı çözünürlükte diye. Ama Sony'nin sensörünün fındık kadar olduğunu söylemiyor nedense. Sadece işlerine geldiği yeri alıp onu karşılaştırmışlar gerisinden tık yok. Zaten videonun oylaması, yorumları kapatılmış. Biliyorlar açarlarsa neler söyleneceğini. Bir üniversite hesabından böyle bir video paylaşılması saçmalıktan başka bir şey değil.

 

Tarih: 17 Nisan 2014, 17:55 - İp: 78.***.**3.246
vendorr
vendorr (üye)
İstanbul / Amatör

videoyu bende izledim.açıkcası çoğu noktada bence haklı.unutulmaması gerekn nokta iki makinanın otomatik modlarının kıyaslanması.kullanan kişinin daha önemli olduğu vurgulanmış biraz.

 

Tarih: 17 Nisan 2014, 19:04 - İp: 176.***.**9.230
cankat35
cankat35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

İlk baştaki örnekleri görünce kızıp kapattım sonunu izlemedim. Değerlendirmeyi şimdi izledim. Sonuç kısmında daha gerçekçi bir değerlendirme yapmışlar "D-slr alınca fotoğrafların çok daha iyi olmayacağı" ve "Neyle çekilirse çekilsin olayın kişide bittiği" tamamen doğru zaten. Tek başına örnekler "D-slr ile kompakt arasında bir fark yok" düşüncesini empoze ediyor. Ben ona tepki gösterdim. Sonunu izlemeden yazınca biraz sert bir tepki oldu Evet çoğu zaman otomatik modda çekilen fotoğraflarda ve bu fotoğraflar ham olarak karşılaştırıldığında sonuç birbirine yakın. Ama fark zaten diğer kısımda ortaya çıkıyor. Onun için zaten külfetine katlanıyoruz. Uygun modu kullanarak RAW çekip, iyi bir işlemeyle fotoğraf kendini belli ediyor. Bunu o kompakt makinede yapmak da pek mümkün değil tabi.

 

Tarih: 17 Nisan 2014, 20:48 - İp: 78.***.**3.246
mesut.mt8
mesut.mt8 (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu Vidyoyu çekip hazırlayanlardan Allah razı olsun. Çok bilgilendirici olmuş. Ben zaten çoktan beri biliyordum. Stüdyoda DSLr kullanıpta Tripod kullanmayan,(Kaldıki tripod kullansan bile kumanda kullanman gerekli , az titreşim için ) ışık ayarlarını yapmayan, manuel ayarlar ile uğraşmadan otomatik çekim yapan fotoğrafçılar utansın. Bence onların bu küçük sony den alması gerekli. Photoshop uda iyi bilmiyorlar, onunla düzelteceklerini zannediyorlar, resimleri katlediyorlar. Kesinlikle büyük makina almakla fotoğrafçı olunmaz. Ben küçük bir cep telefonu ile çektiğim resimler ile arkadaşlarıma show yapıyordum. Hayretle izliyorlardı. Yaratıcılık başka bir şey.

 

Tarih: 19 Nisan 2014, 19:11 - İp: 85.***.**7.227
  • 1