mimar-sinan
mimar-sinan (üye)
Ankara / Amatör

Foto Markette Yazan Garanti İbaresi

Distribütör Garantili Ürün İthalatçı Garantili Ürün; 2 yıl ithalatçı firma tarafından atanmış yetkili servis garantisi altındadır. İbaresi Canon ürünler için Canon Eurasia garantisini mi kastedmektedir?

Tarih: 11 Mart 2013, 21:47 - İp: 78.***.**3.78
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

Anladığım ve azçok bildiğim kadarıyla yurtdışından ülkemize getiren firma garantisi demek.

 

Tarih: 11 Mart 2013, 23:21 - İp: 78.***.**0.112
mimar-sinan
mimar-sinan (üye)
Ankara / Amatör

Bu ürünleri Canon yetkili servisine götrüdüğümüzde sorun olur mu? Canon Eurasia garantisi mi istenir? fiyatlar uygun olması beni biraz süpheye düşürdü açıkcası.

Tşk ederim.

 

Tarih: 12 Mart 2013, 12:02 - İp: 212.***.**8.2
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon Eurasia garantili ürünler değil bu ürünler ithal eden firma nın kendi servis verdiği ürünler , yetkili servis dedkleride çoğunlukla konudan anlamayan yerler oluyor yani bu tip ithalatta garanti yok gibi bir şey...

 

Tarih: 12 Mart 2013, 16:15 - İp: 88.***.**7.19
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Hükümet, rekabet ortamı yaratmak için çeşitli ürün gruplarının ithalatı konusunda zaman-zaman esneklik yapıyor. Güncel hayatımızı yakından ilgilendirdiği ve hala güncelliğini yitirmediği için, et ve canlı hayvan ithalatı bu konudaki en iyi örneklerdir. Fotoğraf makinelerinin de içinde olduğu tüketici elektroniği grubuda bu anlamda ithalatı bazı hükümlülüklerin yerine getirilmesi şartı ile serbest bırakılmıştır.

Türkiye'de fotoğraf makinesi satış kanallarının en başında tekno marketler ve avm'ler gelimektedir. Maalesef ki, bu kanalların giriş maliyetleri-raf kirası-personel giderleri-geri ödeme süreleri gibi sebepler ile satıcılara maliyeti çok yüksektir. Türkiye'de son dönemde hızla büyüyen internet pazarı ise satıcı firmaların stratejilerini ciddi anlamda zorlamaktadır. Hatta ürün gamı geniş firmalar, bazı ürünleri sadece internet kanalına - bazı ürünleride sadece tekno market/avm'lere vererek süreci yönetmeye çalışmaktadır.

Türk insanının alış-veriş davranışları gözetilerek; (Taksitli olsun birde dokunarak alayım fiyatı 'bi yere' kadar önemli değil) bi tarafta ne şekilde olursa olsun satan bir kanal var... Diğer tarafta ise yukarıdaki maliyetlerin hiç bir şekilde enterese etmediği, (her ne kadar Türk insanının alış-veriş davranışlarına göre güven sorunları olsada) hızla büyüyen bir kanal var. Bu bağlamda; ana satış kanalı olarak tekno marketler/AVM'lere göre yapılanan firmaların önünde çok bilinmeyenli bir matematik denklemi var. Allah yardımcıları olsun...

Biz konumuza dönersek; yukarıdaki sebepler ile fiyat farkı oluşan ürünlerde (Cep telefonu, fotoğraf makinesi v.b.) Distribütör Garantili ya da İthalatçı Garantili (Paralel İthalat) şeklinde iki farklı kanal ile Türkiye'ye giren ve satılan ürünler var.
Distribütör Garantili; Direkt üretici firmadan ürünleri tedarik eden ve tüketici kanunlarına göre servis ve garanti yükümlülüklerini yerine getiren firmadır.
İthalatçı Firma (Paralel İthalat) Garantili; Ürünlerini direkt üreticiden almasada, bu üreticinin diğer ülkelerdeki distribütörlerinden tedarik eden, ürünlerini Türkiye'ye sokabilmek için tüketici kanunları nezninde yasal sorumluluklarını yerine getiren firmadır.
Burada kafamıza takılacak diğer bir konu ise, servis yeterliliği... Her ne kadar garanti belgelerinin üzerinde bölgelerde teknik servisler var gibi gözükse de, neredeyse hiç bir durumda bu servislikler 'tam yetkili' değildir. Merkez servisler hakkında ise pek yorum yapmak istemiyorum. Ancak başımdan geçen bir olay var ve yaşandığı dönemde forumda bir konuda inceden dokundurma yapılmıştı. Konu için tıklayın.

Son olarak, satın aldığınız ürünün faturasını eksiksiz ve aldığınız ürün adıyla kesilmiş olduğuna dikkat edin. Her iki durumda, tüketici mahkemesi nezninde aynı haklara sahipsiniz...

Saygılarımla

 

Tarih: 13 Mart 2013, 15:28 - İp: 176.***.**0.166
mimar-sinan
mimar-sinan (üye)
Ankara / Amatör

açıklamanız için teşekkür ederim sayın fdiker sitemizde bulunan fotomarkette satılan ürünlerin fiyatlarının uygun olmasından dolayı böyle bir soru işareti oluşmuştu tekrardan teşekkür ederim. Sizin şahsi tavsiyeniz 'fotograf makineleri' için bu tarz yerlerden maddi boyutunu göz önünde bulundurularak alınır mı? Bu gibi yerlerden alınan cihazlar sorunlu çıkıyor mu? Yaşanmış bir tecrübeniz var mıdır?

Not: almak istediğim makineler Canon 7d veya Canon 5d mark II

 

Tarih: 14 Mart 2013, 09:50 - İp: 212.***.**8.2
  • 1