tcay
tcay (üye)
Bursa / Amatör

Eşarp Çekimi İçin Makine Seti

Merhabalar, eşarp ve ev tekstili ürün satışını internet üzerinden yapan bir firmayız. Çekimler için sürekli dışarda çektirmek yerine, küçük çaplı ve küçük bütçeli bir stüdyo kurmak istiyoruz fabrikamızda.

Bununla alakalı hiçbir fotoğraf makinesi, lens, ışık gibi ürünler hakkımızda bilgimiz yok, 90*90 eşarp çekmek için minimum hangi makineden almam gerekir, buna hangi lensi takmam ve hangi ışıkla çekimi yapmak için sizin gibi uzmanlardan bilgi almak isterim.

Dikkat edilecek husus ise bizim bu işi amatörce ve başlangıç seviyesinde yapacağımızdır. En düşük maliyetlisi bizim için önemli, çünkü çekimi biz yapacağız, profesyonel biri değil.

başlangıç seviyesi için görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Tarih: 17 Kasım 2014, 12:20 - İp: 176.***.**9.69
vendorr
vendorr (üye)
İstanbul / Amatör

makina 650d yada d5200 gibi bir makine alabilirsiniz.
lens olarak 17-50 işinizi görebilir.
lens kadar tripod ve ışık sistemi de gerekecek.

 

Tarih: 17 Kasım 2014, 19:43 - İp: 176.***.**6.176
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kendinizi Profesyönel olarak görmüyorsunuz ama yapacağınız iş tam bir profesyonellik isteyen, özel çekim teknikleri gerektiren bir alan. Bu tür çekimlerde Tilt- Shift denilen özel lensler kullanılıyor. Yani düzlemde ve dikeyde distortionları düzeltmek anlamında lens içinde düzeneği kaydırarak özel ayarlar yapan bir lens türü. Yere serilmiş bir halıyı düşünün, veya bir yüksek bina çekimini göz önüne alın. Bina tepesine doğru fotoğrafta daraldığını ve uzak noktalarda detayların kaybolduğunu göreceksiniz. Bu lensler tabandan tepeye veya yatayda şekil olarak düzeltme lensleridir. ışıklandırma olarak soft aydınlatma ve reflektörler yardımı ile aydınlatma yapılır. Ancak tam renk ve beyaz ayarları için makinenin kendisine bırakırsanız çekiminize burun kıvırabilirsiniz. Beyaz tonlarınız gri olur, renkler birbirine girer.. Yani renk sapmaları olur. Floresanda yeşilimsi tonlar belirir. Bu bakımdan ayarları kendiniz yaparak denerseniz daha doyurucu sonuçlar almanız mümkündür. Bu tür çekimlerde FF yani 24x36 sensörlü makineleri tercih etmek mantıklı. Gerektiğinde geniş açılarda sıkıntı olmaz. Croplu makinelrde 18 mm lensiniz 27 mm gibi davranacaktır. Gerçi size standart lens aralğı yeterli olacaktır ama zaman içinde ihtiyaç duyacağınızı varsayarak önerim budur. Sitelerde çok hesaplı FF canon EOS ve Nikon F serileri kullanılmış makineler mevcut.

 

Tarih: 18 Kasım 2014, 07:45 - İp: 84.***.**3.39
fatih1453
fatih1453 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Alın bir fotoğrafçı bünyenizde. Eşarp üretmek için iplik. iplik üretmek içinde pamuk üretmezsiniz. Ama fotoğrafçıya verceğiniz aylığı çok görürsünüz

 

Tarih: 15 Aralık 2014, 19:48 - İp: 95.***.**3.78
  • 1