umittt
umittt (üye)
Muğla / Doğa Fotoğrafçısı

Eos 450 Alacağım Ne Dersiniz?

selamlar arkadaşlar. siteye yeni üye oldum. fotoğraf merakım yeni başladı. canon eos 450 almak istiyorum önerir misiniz?

Tarih: 3 Kasım 2009, 20:58 - İp: 88.***.**6.179
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Pentax'ın lensi, aksesuarı zor bulunur.. Diğer markalara yönelmek zorunda kalabilirsin lens olayında.. 450d kendi sınıfında çok iyi bir cihazdır.. 1-2 denemeyle kalitesi anlaşılacak bir makine değildir.. Sen ona birşeyler verirsen O da sana birşeyler verir...

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 11:58 - İp: 78.***.**9.214
lucius
lucius (üye)
İstanbul / Amatör

450d birkaç fotoğraf çekmekle bişey vermez evet isterseniz 100.000 kare fotoğraf çekin kit lensle istediğiniz performansı alamazsınız ki 450d nin kit lensi 12 mp çözecek kalitede bir kit değildir. L serisi lens edininiz body fiyatı kadar öderseniz alabilirsiniz L serisi lenslerden. kronik rahatsızlıkları dışında yine söylüyorum başlangıç için alınabilecek en iyi alternatiflerden biridir. pentaxda lens problemi yaşamazsınız ultra profesyonel ve ticari çekimler yapmayacaksanız yada lens koleksiyonu kurmayacaksanız eğer. halihazırda Türkiye de satılan balıkgözünden ultrazoom telefoto lensine kadar birçok lensi bulabilirsiniz ama canon ve nikon kadar rahat olmayabilir bu süreç. bütçeye göre k200,k2000 ve hatta bulunabilirse temiz k10 alınabilir. ben iki makineyide kullandım tarafsız yorumlarımdır. makkineyi değiştirmemdeki ana neden 450d deki kronik rahatsızlıklardı ve bodye ısınınamamamdı bunuda belirteyim. siz sevebilirsiniz alabilirsiniz kişisel tercihtir.

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 16:38 - İp: 94.***.**8.126
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yanlıs,kit lens gayet yeterli ve istenilen kaliteyi verebilecek bir lens.
eger istenen alınamıyorsa bunda kullanıcı kusuru vardır.

birinin l serisi hatta onuda gecelim sigma tamron gibi markaların iyi lenslerini alması için bir sure gecmesi kit lensin sınırlarını gormeleri gerektigini dusunuyorum.
makineye aşina olmadan aldıgınız lensin 3000-5000 lira olmasının hiçbir faydası olmaz. aksine cuzdanda geniş caplı bir delik acar gereksiz yere.
aksini savunmak kendini avutmaktır.

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 16:56 - İp: 78.***.**9.204
lucius
lucius (üye)
İstanbul / Amatör

ozaman şöyle bir soru doğuyor sayın hocam kit lens istenilen kaliteyi verebiliyorsa ve sadece kullanıcı kullanmayı bilmiyorsa eğer niçin canon gibi bir firma böyle bir kit lense sahipken 17-55 ler 16-45 ler yada muadil aralıktaki lensler üretiliyor sadece bir pazarlama politikasımıdır bu? L serisini geçtim Tamron 17-50 olsun bu lens efsane değil midir ha değil deniyorsa o ayrı ama kit lensten üstündür bir lenstir bu da bi gerçek. eğerki istenilen kalite 18-55 is den alınabiliyorsa Tamron 17-50 yi efsane yapan sadece 5mm farkı ve açık diyafram olmasımıdır diye bir soruda geldi şuan aklıma. Ve genel bir slogan haline gelmiş 'body değil lense yatırım yapın' cümlesi bazı lenslerin bir yere kadar kullanıcıyı tatmin ettiğini göstermezmi ( bu cümlenin sadece aralık yada kullanım tarzı için söylendiğini zannetmiyorum. ) ama elbette ki dediklerinize katılıyorum bişey bilmeden 3000 tl lik bir takım almak sadece nefsimizi doyurur saygılar.

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 17:47 - İp: 94.***.**8.126
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Makina seçerken,
-elime oturacakmı? (büyükülüğü çok önemli)
-ergonomisi nasıl? (henel tasarım tuşalara parçaklarım erişiyormu elimle barışık mı vs.)
-neyi çekeceğim,
-nasıl bir kalitede fotoğraf beklentim var?
-kitlimi yoksa aklımda bir lens varmı? (kit almayacaksam direk gövde fiyatına bakarım)
-imaj kalitesi hakkında araştırma ve bu makina ile çekilmiş test fotoğrafları(1) ve -son kullanıcı-amatörlerin karışık lenslerle çektiği fotoğraflara bakarım(2)
-yedek parça servis ağı geniş mi? sık karşılaşlılan bir şikayeti varmı?

----------
1-tık
2-tık

bu cevabı yazmaya başladığım zaman yarıda bırakıp yemeğe gitiştim o arada sizlerde cevap yazmışsınız sizlere cevap yazayım şimdi.
konuyu açan arkadaş şöyle demiş.
siteye yeni üye oldum. fotoğraf merakım yeni başladı
bu şekilde diyen zaten adı üstünde bilgisi olmayan ve yeni yeni bu işlere gire merakla hobisini yapmak isteyen birisi..
bu arkadaşa elbette kitlens tavsiye edilir. Ama sadece body+17-50de çok yerinde bir tavsiye olabilir.
bakınız:
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=39804
bu çok ufak bir örnektir. kit alalım dedik. 17-50yi alalımda karar kıldık.
buda olabilir ama bence bu işe yeni yeni girenler ve hiç anlamayanlar kompact yada dslrlike ile başlamalarıda yerinde olur.
zira sonradan pişman olanda gördük buralarda..

he benim param var dslr alıp sonra lens vs. alacağım diyenede sözüm yok tabiikide. kitte alınabilir L seriside alınabilir. merdivenleri basamak basamak çıkmak gibi birşey buda işte

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 18:09 - İp: 88.***.**2.50
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tabiki bu lensler kit lenslerden ustun, ancak kit lensten beklenen alınamaz gibi yanlıs bir dusunceyi haklı kılmaz bu, konuyu saptırmayın.
kit lensler ile cekilmiş mukemmel fotograflar oldugu gibi o bahsettiginiz "efsane" lenslerle cekilmiş çerçöpte var.
---------
amator fotografcının amac ve hedefleri ile profesyonel fotografcının amac ve hedefleri bambaskadır. bu hedef ve amaclar dogrultusunda lens almak en dogrusu.
misal,vahşi yasam yada spor fotografları gibi zor kosullarda cekim yapan birisinin ihtiyacı cok hızlı focus, acık diyafram ve keskinliktir, bu kıstaslar için milyarları gozden cıkarabilir.
ancak sokak fotografcısı için bunlar bukadar onemli hususlar degil. milyarlar harcamasına gerek yok.

herkesin ihtiyacları farklıdır.
limited lenslerde ne istedigini bilen, neyin kendisine ne artı saglayacagını bilen kullanıcılar için uretilen lenslerdir. bu kullanıcı için milimetrik farkların bile onemi vardır.
daha fotograf merakı bile yeni baslamıs birisinin limited lensler alması parayı sokaga atmasından baska işe yaramaz. ayrıca zaten daha ne alanlara ilgisi oldugunu bilmeyen,hangi aralıkta lens kullanacagı hakkında fikri olmayan bir kullanıcı neye dayanarak limited lensler alsın??? yada hangisini alsın.

sizin sorunuzla devam edelim; kit lens madem bu kadar kotu yine sizin bahsettiginiz dunya devi canon utanmazmı boyle bir lensi makinesi uzerınde sunmaya?
--------------------
kit lensler fotografcının limitlerini belirlemesi makineye ısınması için olabilecek en iyi lensler.kullanıcı hem acemiligini atar hem bu lensin eksiklerini,kendi cekim tarzına uygun aralıgı belirleyebilir...
en genel kullanım aralıgında cıkarılma nedenleride bu zaten.

-------
iyi fotograf keskin fotograf demek degil,
iyi fotograflar cekmek için pahalı makine ve lensler degil iyi fotografcı gerekir.
makinenin yada lensin degil kullanıcının soyledigi olur.
eger fotografcı niteliksizse aldıgı 1500 liralık lensin kit lensten iyi sonuc vermesini beklemek hayalperestliktir.


---
umittt makineyı tanıdıktan ve ne tarzda cekimler yapacagını belirledikten sonra.
cekim yapmak isteyecegi dala gore

1-doga fotografcılıgı için bir geniş acı
2-kus fotografcılıgı için tam tersine bir uzun tele
3-sokak fotografcılıgı için kısa tele
4-makro için prime makro

lens seceneklerini degerlendirip karar verecektir. tekrar ediyorum
kit lensle bekledigini alamazsın sozu cok yanlıs, kutuya delik acıp fotograf cekiliyorsa emin olun o kit lensle cok cok otesi yapılabilir.




 

Tarih: 8 Kasım 2009, 18:37 - İp: 78.***.**4.138
umittt
umittt (üye)
Muğla / Doğa Fotoğrafçısı

hepinizin verdiği bilgiler için cok tesekkürler arkadaşlar

 

Tarih: 8 Kasım 2009, 19:40 - İp: 88.***.**0.161
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@gaijin ders nitelğinde bir yazı yazmışsın.. beğenerek okudum.. konuyu çok güzel özetlemişin.. Kit lensi fotoğrafçılığa yeni başlayan için tatminsizlik noktasına getirmek gerçekten çok ciddi bir kayıptır.. Kaldıkı kötü bir lens değildir aksine kullanmasını bilene ii sonuçlar veren bir lenstir..

Bugün bir tuvalin karşısına geçen kaç ressam Picasso veya Van Gogh gibi resim yapabilir.. Dünyanın en kaliteli fırçası ve boyasını kullanın yine Picasso gibi çizemezsiniz.. Konunun özü budur.. Yeni Picasso ve Van Gogh'lar mutlaka olacaktır.. Ama hemen değil..!!!

 

Tarih: 9 Kasım 2009, 11:29 - İp: 78.***.**6.71
spradon
spradon (üye)
İstanbul / Amatör

500 D çıkınca 450 D almak içimden gelmiyor. Bende Canon 500d ve Nikon D5000 arasında kararsızım.

 

Tarih: 9 Kasım 2009, 17:30 - İp: 81.***.**7.139
irakarel
irakarel (üye)
İstanbul / Amatör



#irakarel' tarafından 11.11.2009 12:14:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Kasım 2009, 12:04 - İp: 85.***.**8.160