mgfabs
mgfabs (üye)
Yurtdışı / Amatör

En Uyumlusu?

Merhabalar arkadaslar,

Bu forumu biraz inceledim, tecrubeleri ve yorumlari okurken gercekten zevk aldim. Tabiki bende kendimce bir fotograf tutkunuyum ama hala buradaki tecrubelerden ogrenecegim daha cok sey var.

Hong Kong'dan aldigim Canon EOS 50D'imi malesef Sydney'de hirsizlara kaptirdim, 6 ay oldu ama hala kendime gelemedim. Bu aralar yeni bir Dslr alma niyetim var ama yine Canon EOS 50D alipta, eskisinin mazisini hatirlamayi hic istemiyorum. 50D gercekten iyi bir makina ama lensleri alirken makina kadar para vermistim, lenslerin bu kadar cok fark yarattigini gordugumde, 50D'ye neden bu kadar cok para verdigimi sorgulamadim da degil. Simdi amacim, macbook pro ile en iyi calisicak, lensleri kolay ve ucuz bulunabilen(ingilterede yasiyorum), diger Dslr'larin prensipinde calisan - yakin gelecege uyumlu bir Dslr almak istiyorum. Fikirlerine danistigim tum arkadaslarim israrla kendi kullandiklari Dslr'lari oneriyorlar onun icin kendimi buraya attim. Yardimlariniza cok ihtiyacim var arkadaslar.

Simdiden cok cok tesekkur ederim.

Tarih: 23 Eylül 2010, 17:28 - İp: 115.***.**3.201
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Herkes kendi sistemini önermiş çünkü kritelerinize uymayan bir DSLR sistemi yok.

Uyumluluk açısından 4 tane primer DSLR sistemi:

1. Canon EOS : Bu en uyumlusu, 1987'den beri üretilen bütün lensler bütün gövdelerle uyumludur. Küçük sensörlü makinalar için üretilen EF-S lensler filmli veya FullFrame makinalara takılamaz.

2. Sony/Minolta : 1985'ten beri üretilen bütün lensler bugün üretilen bütün DSLRlara istisnasız uyar. Yeni çıkan SSM veya SAM lensler Maxxum/Dynax 7'den (sanırım 1999) önce üretilen filmli makinalarla AF yapamaz. Bütün Sony/Minolta DSLRlarda gövdede stabilizasyon vardır. Küçük sensörlü makinalar için üretilen DT lensler filmli veya FullFrame makinalara takılır ama köşeler karanlık çıkar.


3. Nikon: Uzuuun bir hikaye. Kısaca, Nikon'da gövdeye ne kadar çok para yatırırsanız, eski ucuz lenslerle o kadar uyumlu olur. bkz. http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm Küçük sensörlü makinalar için üretilen DX lensler filmli veya FullFrame makinalara takılır ama köşeler karanlık çıkar.

4. Pentax : Uzuun hikaye bkz.http://kmp.bdimitrov.de/technology/summary/index.html K100 ve sonrasında çıkan bütün Pentax gövdelerde stabilizasyon var. Küçük sensörlü makinalar için üretilen lensler filmli "DA" diye isimlendirilir. Pentax'ın fullframe makinası yok henüz ama teknik olarak gerçekleştirilmesi mümkün.

5. Olympus : Uyumluluk sorunu yok ama eski lens de yok zaten. Son 3-4 senede üretilen orta/üst sınıf Olympuslar gövdelerde stabilizasyon var. Olympus sistemi diğerlerinin küçük (24x16mm) sensöründen de küçük sensör kullanır ve gelecekte sensörün büyütülmesi fiziksel olarak mümkün değil.

 

Tarih: 23 Eylül 2010, 21:57 - İp: 78.***.**6.227
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Simdi amacim, macbook pro ile en iyi calisicak, lensleri kolay ve ucuz bulunabilen

canon

 

Tarih: 23 Eylül 2010, 22:03 - İp: 88.***.**2.254
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Hepsi MacBook ile çalışır.

Canon'un lensleri pek ucuz değil.

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 00:12 - İp: 78.***.**6.227
mgfabs
mgfabs (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yardimlariniz icin cok tesekkurler, galiba yine Canon'lanacagim, yurtdisi local sitelerde heryerde Canon lensleri karsima cikiyor. Simdi en basitinden isimi gorucek bir govde ve bir kac lens. Caldirdigim 50D'den sonra galiba bu aralar 500D alicagim - 50D guzel makina ama kendi kendine ucmadigi ve sarki soylemedigi icin artik o kadar cok para vermiyecegim.

Tesekkurler

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 04:31 - İp: 115.***.**9.107
  • 1