mavirenk
mavirenk (üye)
Bursa / Meraklı

Ebay

arkadaşlar merhaba uzun zamandır iyi bir makina almayı düşünüyorum. araştırıyorum ebay alışveriş stesinde çok uygun fiyaatlara buldum. ama daha önce bu siteyi kullanmadım kullanan arkadaş var ise vergi kesilip kesilmediği ve ne kadar güvenli olduğu konusunda bilgi verebilirmi.

Tarih: 19 Aralık 2008, 12:54 - İp: 88.***.**5.196
n0x
n0x (üye)
İzmir / Amatör

Slm ebay kullanan biri olarak bir kaç şey yazayım. Fiyatlar gerçekten iyi orda ama 100 euro üstü gümrüğe takılıyor. Ama bakarsın 60 $ lık eşyan bile takılır şans işi bu. Ama makine alırsan kesinlikle gümrükte kalır ve vergi ödemek zorunda kalırsın. Vergi konusunuda %10 diye biliyorum ama kesin birşey söylemem . Riskli bir iş . yurtdışına çıkan bir arkadaşın varsa senin için daha kolay olur.

 

Tarih: 19 Aralık 2008, 13:34 - İp: 85.***.**3.189
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Makinayı alacağınız yere göre değişir gümrüğe takılıp yakılmayacağı. Normalde öyle herhangi bir satıcıdan alırsan ve yollarsa gümrüğe kesin takılır. Faturayı düşük göstermek ve hediye olarak bildirim de genelde işe yaramıyor. Ancak bazı Hong Kong firmaları var, bunlar işi biliyorlar. Makinayı hediye paketi yapıyorlar ve FEDEX, UPS gibi bir kargoyla yolluyorlar. Bu ürünlerin problemsiz geçtiği söyleniyor ama o zaman da fiyatı TR spot fiyatla aynı fiyata hatta daha pahalıya gelebiliyor yani girdiğin riske değmez.
En iyisi bence de ABD de tanıdık varsa EBAY den alıp ona getirtmek.
Ancak ufak tefek şeyleri (fokus ekranı, M42 adaptör vs gibi) EBAY den alabilirsiniz, adresinize kadar gelir.

 

Tarih: 19 Aralık 2008, 14:04 - İp: 78.***.**5.148
trojaner
trojaner (üye)
Almanya / Amatör

merhaba mavirenk
EBAY DAN ALISVERIS ETMEK ISTEYENLERIN DIKKATINE
ben almayadayim ve ebaydan senelerden beri alisveris yapiyorum, eger usulünü bilmezseniz sizi kandirirlar, ben bile kac sefer tongaya düsürüldüm,
mesela gecen sene bir kamera aldim acik arttirmadan uygun fiyata adama dedim pay pal ile gönder olmaz dedi ee postayla gönder paketi alinca parasini postaciya ödeyeyim dedim ona olur dedi, ben genede süphelendim.
paket geldi kapidan almadim postaneye gitti orda bir hafta kalir eger gidip almazsam gerisingeri sahibine postalanir.
neyse ben gittim postaneden pakete bir bakiim dedim, postanedeki memura ben bu paketden süpheleniyorum acipta öyle ödesem parayi ,olmaz dedi önce parayi ödeyeceksin sonra ne yaparsan yap dedi.
mecbur kaldim parayi ödedim paketi aldim ve orda memurun gözünün önünde actim
icinden resmen cöp cikti, ödedigim para 1600.-euro , tabii memur kadina dedim gördünmü ,beni ilgilendirmez dedi, ben sinirlendim nasil ilgilendirmez görmüyormusun, ben ne biliyim sen ne ismarladin demezmi , yahu ben 1600.- euroya cöp mü ismarladim sen ne diyorsun dedim gene beni ilgilendirmez diyor.
ben orda kendimi kaybettim basladim bagirmaya, bagirma diyor polis cagiririm , benim de istedigim o zaten cagir dedim.
neyse polis geldi tutanak tuttular memur kadina soruyorlar sen gördünmü paketi burdami acti diye hala ben karismam diyor polis gödüysen senide sahit yazacagiz mecbursun dediler.
neyse uzatmayim ertesi gün adami yakaladilar parayi bankada dondurdular ben parami istiyorum geri olmaz diyorlar ee ne olacak avukata gideceksin dediler yav neden avukata para vereyim kimden alacagim parami dedim kanun böyle dediler.
velhasil parami üc ay sonra alabildim, 240.-euro avukat parasi benim cebimden cikti.
ONUN ICIN EBAYDAN ALIS VERIS ETMEK ISTEYENLERE TAVSIYEM COK DIKKAT EDIN.
selamlar

 

Tarih: 19 Aralık 2008, 16:06 - İp: 77.***.**0.90
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bildiğimizden şaşmayalım. Yurt dışındaolan birine azcık komisyon veriver sana getirsin bu sağlam yöntemdir.
Birde çok bilmediğim amerikadan al diye bi sistem var ben yine o sistemi tavsiye etmiyorum.
Riske girmeyin derim ben.
Komisyon olayında sana yardımcı olacak çok arkadaş bulabilirsin.

 

Tarih: 19 Aralık 2008, 16:21 - İp: 88.***.**3.33
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar benimde kötü tecrübelerim var,
Koyun paranızı cebinize , yapın pazarlığınızı ,
dükkan sahibinden sattığı ürüne sahip çıkılacağına dair teminat alın.
( mutlaka güvendiğiniz yer , tanıdığınız kişi ile alışveriş edin )
aracıya fazladan vereceğiniz fark yüzde 10 veya 15 kadar olur ,
içinizin müsterih olmasına değer .

 

Tarih: 19 Aralık 2008, 20:29 - İp: 85.***.**0.203
logpay
logpay (üye)
Ankara / Amatör

Yakın zamanda Amazon.com dan bir elektro gitar processor aldım. Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın adresine gönderttim, o da bana USPS ile (ABD deki PTT gibi) gönderdi. Gümrüğe takıldı. Posta gümrüğündeki kişiler pek yardımcı olmuyorlar, bir kere siz hakkınızı aramazsanız 100 Euro vs hikaye, hemen gümrük almaya kalkıyorlar. Fiyatı düşük yazdırmayın çünkü önlerindeki bilgisayardan Internetten kontrol ediyorlar fiyatını, eğer bulamazlarsa filan da bekletiyorlar araştırmak için, o eskidenmiş fiyatı düşük göstermek filan. Neyse ben gümrük ödemeden aldım ürünümü ama biraz uğraştım git gel filan.
Benim tavsiyem yurt dışına giden bir arkadaşınızın mağazadan satın alıp beraberinde gelirken getirmesi. Ayrıca yurt dışında bazen cürzi bir miktar ek para ödeyerek pek çok ürünü garantisi Türkiye'yi kapsamıyor ise bile kapsam dahiline aldırmak mümkün, satıcıya danışmak lazım, bası ürünlerin de zaten tüm dünyada garantisi var belki o marka ürünlere de yönelinebilir.
Fotoğraf makinesinde tecrübeli değilim, mutlaka tecrübeli arkadaşların önerileri olacaktır ama ben diğer ürünlerden edindiğim tecrübeyle, ucuz mallar için ilk önce amazon veya başka sitelerden kontrol ettikten sonra eBay den direk alışveriş yapılabilir diyorum. Bazen bu sitelerin ürünleri indirimlerle beraber eBay den daha ucuza gelebiliyor.
Bir önerim de ABD den almadan önce Avrupa'da araştırma yapmanız, fotoğraf makinesi için de böyle birşey bulunabilir mi bilmiyorum ama elektro gitar için bir sitede şöyle bir çözüm var. Belçika'daki bir site; alacağınız ürünü sitede buluyorsunuz , fiyat yok, ertesi gün filan araştırıp size bir fiyat veriyorlar, siz de adamların gönderdiği link ile normal satış sitelerden birine girince size özel fiyat uygulanıyor, ayrıca Belçika dışına gönderildiği için Belçika vergilerini ödemiyorsunuz çok ucuza geliyor. Bir de Avrupa ana karasındaki ülkelerin elektrik sistemleri bizimle aynı olduğundan, sorun yaşamıyorsunuz, mazı markaların ABD satışlarında mesela cihazın şarj aleti 110 V ile çalışabiliyor burda tekrar masraf yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bu dediğim fotoğraf makineleri için doğru olmayabilir, gördüğüm çoğu fotoğraf makinesi 110V-240V arası çalışabiliyor, ama yine de dikkat etmek gerekir.

 

Tarih: 20 Aralık 2008, 17:38 - İp: 85.***.**0.210
  • 1