arwen.undomiel
arwen.undomiel (üye)
İstanbul / Meraklı

Düğün Fotoğrafçılığı İçin Makine Ve Kurs

Herkese Merhaba

Arkadaşlar ben düğün fotoğrafçılığı yapmayı çok istiyorum. Şu an çalıştığım işte hiç mutlu değilim ve severek yapabileceğime inandığım bu işe yönelmek istiyorum. Bu alana yönelik eğitim veren önerebileceğiniz kursları, fotoğraf makinesi ve lensleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ekipman için ayırabileceğim meblağ 4 bin tl. Sizce bu meblağ bu işe yönelik ekipman temini için yeterli midir? Değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 11 Nisan 2012, 15:31 - İp: 88.***.**8.231
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar önemli bir şeyi es geçmişler. Alacağınız makineye uygun harici flaş olmazsa olmazlardan biri düğün fotoğrafçılığı için. Flaş güçleri GN ile ölçülür. 40-45 GN yeterli gelecektir. Maalasef Canon-Nikon için bildiğim önerebileceğim bir flaş modeli yok. Sony için HVL 42AM öneririm ama Sony makine tercih etmezsiniz herhalde.

 

Tarih: 14 Nisan 2012, 15:35 - İp: 78.***.**5.40
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

önerilerin bütçemi ne yazık ki aşıyor. ama 2.el olarak araştıracağım. teşekkürler

Sn.arwen.undomiel,
Öncelikle yapmayı düşündüğünüz işin geri dönüşü yok, ortaya çıkan fotograflar uzun süre bakılabilir, saklanabilir, yüksek kalitede olmalı. En azından amatörlerin ve bu işi yapan meslektaşlarınızın çektiği fotograflardan daha iyi fotograflar çekmelisiniz.
Yıllardır metal levhalar, cam filmler ile düğün fotografları çekilmiş dolayısıyla her makina ile çekim yapmanız mümkün, günümüzde rekabet etmek için mevcut teknolojiyi, bilinçli insan faktörü ile birleştirilerek en iyisini çekmek zorundasınız.
Size önerdiğim ekipmanı mevcut bütçeniz ile rahatlıkla alabilir, yolunuza devam edebilirsiniz.

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 16:51 - İp: 78.***.**9.212
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Yurtdışında wedding photography kursları var ancak ülkemizde varmı onu bilmiyorum..

Bu kurslarda kompozisyon, ışık, flash ve reflektör kullanımını detaylı bir biçimde öğretirler..

Fotoğrafçılık kursunu da ayrı olarak almanız gerekir..

Oldukça zor bir alan girmeden iyice bir araştırın derim.. Her ekipmanın yedeği olmalı, Yani 2 makine 2 flash gibi.. Çekim anında fotoğrafları yedekleminiz şart. SD Card vs. gibi teknik aksamınız bozulursa arkanıza bakmadan kaçmanız gerekir

#puskas' tarafından 15.05.2012 17:10:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 17:07 - İp: 78.***.**5.237
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

düğün fotograsfcısı olarak calisacaksanız, makineniz d 90 olabilir ama 2 tane lense ihtiyac duyacaksınız...ve kafa flashına...yani kast ettiğiniz şey düünde foto şipşak çekip çekip sonra satmaksa eger aşağıdaki aletler yeterli olacaktır. En önemli aletler makine ve lensdir..
2 body D3100 bile olabilir veya
2 flash SB 800 veya 900 olabilir.
Bunların yerine d90 ve birde 18-200 VR lens olabilir(elde çekeceksinşz) ve 1 sb 900 flash. Unutmayın düğüne gelene insanlar fotografcı olmadığı için sizi kocaman aletle görmek ister..

foto printer

Ama düğünün üstüne , katalog basma gibi profestonel işe girecekseniz o zaman 30-40 bin TL lik bir başlangı. bütçesi stüdyo , stüdyo ışıkları gerekecektir.

iyi çalışmalar

 

Tarih: 16 Mayıs 2012, 11:28 - İp: 88.***.**4.24
fototekinbodrm
fototekinbodrm (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

bence bu kervana katılmakta geç kaldın. internette doluyla korsan var. sen de indir bir kaç gelin-damat fotoğrafı, bas düğmeye gitsin.)
her ne iş yaparsan yap uygulama yapabilmen şarttır. kursla filan usta olamazsın, ustayla takılıp yıllarını verirsen belki. maalesef ülkemizde her kurs alan usta olduğu için, freelance'in bile türkçesini -korsan- diye çeviriyoruz artık. hoşçakal.

 

Tarih: 13 Ağustos 2012, 20:17 - İp: 88.***.**6.138