morbeyaznet
morbeyaznet (üye)
Ordu / Amatör

Dslr / Slr Tavsiyeniz ?

Öncelikle herkesten özür diliyorum. Belki defalarca bu başlıklarla karşılaştınız ama ben çok iyi bilen birisi olmadığımdan teknik terimleride çok iyi bilmiyorum.
Bu nedenle iyi bilen arkadaşlarımızın fikilrerine ihtiyacım olacağından açmak zorunda kaldım. Biraz aciliyeti olduğundan çok fazlada forum içinde aramada yapamadım. Gelelim sorunumuza;

Çalıştığım iş yeri için ve aynı zamanda boş zamanlarda kendim kullanmak üzere bir profesyonel fotoğraf makinesi ve ekipmanları alacağız. Bu iş için yaklaşık olarak 3500 TL. ayrıldı. Sizlerden öneri olarak beklediğim hususlara gelince;

Bu makine ile bir gazeteci gibi çekimler yapılacak, gece çekimleri (genelde kapalı ortamlarda oalcak) iyi olacak, flaş, deklanşör, tripod ayak, lens, deklanşör vs. gibi ekipmanlarıda içinde olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Not : Kullanmakta olduğumuz Canson S2 Is model bir makine var. Daha kaliteli bir DSLR veya SLR makine lazım.

Tarih: 5 Mayıs 2009, 08:52 - İp: 78.***.**3.123
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Kullanım amaçlarına bakıp madde madde ele almak gerekirse

1. Kapalı mekanlarda çekim, gece çekimi demişsiniz. Bu durumda gövdenin yüksek isolardaki performansı önem kazanır. Lensin de hızlı olması (açık diyaframa sahip olması) tercih edilmelidir.

2. Bütçe 3500 TL (profesyonel bir yatırım için görece olarak düşük): Bu durumda spot alım gündeme gelir bence.

3. Gazeteci gibi çekimler yapılacak : Bu durumda mümkün olduğunca tek lenslik bir seçim yapmanız mantıklı görünüyor zira lens takıp çıkarmaya vaktiniz olmayabilir. Burada ne çekeceğiniz de önemli, ancak genel maksat söz konusu ise 18-200 gibi aralığa sahip bir lens seçebilirsiniz.

Genelde habercilik, gazetecilik gibi kullanımlara uygun gövde olarak Nikon D300'ü düşünürüm ancak sizin bütçeniz için fiyatı yüksek kalır. Yüksek isoda iyi performans veren, seri çekimi yüksek diğer alternatif olarak Canon 40D öneririm.

Lens için de Tamron 18-250 lensi öneririm. Tabi çok genel amaçlı kullanacağınızı varsayıyorum (mesela kapalı mekanda uzaktan bir şahsın çekimi ya da dar alanda geniş açıyla topluluk fotoğrafı gibi çekimleri aynı anda yapabilmek için). Bu lens hızlı bir lens olmayacaktır ancak gövde yüksek isolara çıkmaya izin verdiği için bu handikapı telafi edecektir. Zaten flaşlı çekim de yapacaksanız, pek sorun olmaz.

Uzun fokal değişkene sahip lensler genelde nispeten daha düşük kaliteli görüntü verir ancak bahsettiğim Tamron 18-250 bu konuda fena değil ayrıca haber amaçlı kullanılacağı için bu farkın hissedileceğini de sanmam. Eğer çekim kriterlerini biraz daha daraltırsanız (sadece portre, sadece topluluk fotoğrafı, manzara gibi) farklı tavsiyeler de olabilir.

Tamron 18-250mm: 1200 TL civarı
Canon 40D gövde: 1500 TL civarı
geriye kalan 800 TL ile de flaş, tripod, çanta, kart gibi ihtiyaçları karşılarsınız.

 

Tarih: 5 Mayıs 2009, 12:21 - İp: 78.***.**5.148
  • 1