bigcruzer
bigcruzer (üye)
İzmir / Amatör

D-slr Fayda Ve Fiyat Sıralaması!

Değerli arkadaşlar;

Yapılan araştırmalar neticesinde görülmektedir ki, Slr makineler çeşitli marka ve modellerde sergilenebiliyor. Hemen hepsinin ayrı özellikleri, farklılık gösteren tarafları var. Ve bunlara her gün yenileri eklenmekte. Ancak, pazarlama eğitimi aldığım dönemlerde öğrendiğim, ürünlerin değerlendirmelerinde uygulanması gereken sıranın PERFORMANS, FAYDA, FİYAT ve SERVİS şeklinde olması gerektiğiydi.
Çok ünlü bir markanın her ürünü de çok iyi olacak diye bir şey yok. (Örnek: SONY, kamerada en iyisi olmasına rağmen, fotoğraf makinesinde CANON ve NİKON en baştaki iki marka. Pekala, PENTAX ve diğerleri! Hasbelkader bile olsa, bu markalar içinden çıkabilecek, üstün özellikli makineler yokmudur! Bunu anlayabilmek ancak deneme yanılmayla mümkün. Bu durumda maliyet çok yüksek olacaktır.
Günümüz koşullarında en iyi çözüm, bu konu üzerine eğilmiş sitelerdeki paylaşımları arttırmak olacaktır. Siz değerli ustalarım bu konuda açıklamalı bir değerlendirme yapabilirlermi?
İyi fotoğraf için mutlaka pahalı bir markanın ürününü mü almak gerekir!

Tarih: 10 Nisan 2010, 11:27 - İp: 88.***.**0.225
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İyi bir fotoğraf için tecrübe ve bilgi gerekir. Makina ve lens ile belli başlı ince şeyleri değiştirebilirsiniz ancak.

 

Tarih: 10 Nisan 2010, 13:40 - İp: 95.***.**7.33
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

İyi fotoğraf çekebilmek için sahip olunulan ekipman işin az bir yüzdesidir. Donanıma bu kadar takılmak çok yersiz. Forumda o kadar çok faydalı yazı var ki, her biri makale kıvamında muhteşem yazılar var üstelik... Tartışılan fotoğrafın fiziksel kalitesi ise en yüksek kaliteye çıkmak için bilgili olmak gerekir. Hangi f değerinde hangi MP değerinde hangi F'de en yüksek verim alınır anlaşılırsa donanım tamamen ikinci planda kalır. Şöyle düşünün araba örneği vereyim. Bugün insanların %95'i trafikte 180km/sa hızı geçmez. Peki 180 basmayacak araba kaldı mı bu zamanda? Bmw de basar, 90 model tofaş da basar. Önemli olan basacak yeri bilmek, uygun devri, vitesi, hatta yakıtı bilmektir. Canon ve Nikon en baştaki marka diyerek en iyisi olduklarını belirtmişsiniz; neye göre? Kıstas pazar payı ise en iyi araba Ford veya Toyota mıdır? Canon ve Nikon sırası ile Mercedes ve Bmw ise Leica'yı, Hasselblad'ı nereye koymak gerek? Yorum sizin... Donanıma bu kadar takılmamak gerek.

En iyi makine en pahalı olan olabilir ama en iyi fotoğraf illa ki en iyi makineyle çekilmiş olan değildir.

#bolubeyi' tarafından 10.04.2010 16:54:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Nisan 2010, 16:51 - İp: 193.***.**8.54
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Iyi fotograflar icin tek sart Denge olayina dikkat etmektir.Elindeki Makina ozellikleri ve kisinin beceri,bilgi ve tecrubesi arasindaki denge en onemli faktordur.

 

Tarih: 10 Nisan 2010, 18:40 - İp: 221.***.**4.187
zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

İyi fotoğraf, tanımlayacağımız ana karar veren, iyi işleyen bir zihnin ve bunu gören bir gözün varlığından ibarettir.

Optik kalitesi,ışığı algılayan sistemin yapısı,filmli veya dijital tüm algılayıcılar teferruattır.

Pinhole kamera da bir orta format Hasselblad makine de nihayet dünyaya açılan bir penceredir;ardında durana bakalım.

Bresson'un,Koudelka'nın,Ara Güler'in tanıklığı,çoğu vakit 28 mm veya 50 mm sabit bir objektifin ardından,günümüzde taş çatlasın 10 tl ye alınabilecek bir ilford filmin kimyasından ,taklidini Rusların Fed 2 örneğinde görebiliriz 10 dolara mal ettikleri bir pozmetresiz Leica mekanizmasından ibaret mi;elbet değil...
Marifet sadece görmekte...

 

Tarih: 10 Nisan 2010, 23:06 - İp: 88.***.**8.30
bigcruzer
bigcruzer (üye)
İzmir / Amatör

Değerli arkadaşlar;
İlginize teşekkürler. Anlaşılıyor ki, odaklanmak gereken konu makinelerin marka, model veya içeriklerinden çok, nasıl kullanılacakları. Dene, yanıl ve kendini, bilgini geliştir.

 

Tarih: 11 Nisan 2010, 11:18 - İp: 88.***.**0.225
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Evet alacağınız şey ne olursa olsun fotoğrafçılığını ve en temelinde ışığı önemseyin.

 

Tarih: 11 Nisan 2010, 18:05 - İp: 95.***.**7.33
  • 1