sodon
sodon (üye)
İstanbul / Amatör

D 40x

arkadaşlar ben 2 gün önce eos d350 sipariş etmiştim... ama bu formdan gelen tatmin edici açıklamalar sonucu siparişi iptal ettim... 18-55 lensle birlikte fiyatı 1261 liraydı... şimdi bi yamlışlık sonucu... d 40 x + 18-55 lensle birlikte 2 yıl garantili 990 liraya satın aldım... yorumlara baktığımda motor olmayışı biraz dikkatimi çekti.. bu beni üzmez umarım... bu makina hakkında yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.. bu arada acemiliği bu makinada atıp bi süre sonra d80 e geçmektir niyetim..

Tarih: 23 Kasım 2007, 21:09 - İp: 85.***.**8.58
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

D40 ve D80, Nikon'un son 20 yilda cikardigi en kotu pozlamaya sahip makinalari. D40x de ayni sorundan muzdarip mi bilmiyorum.

Kotu pozlama makinanin tutarsiz bir sekilde bazen gereginden daha aydinlik, bazen de gereginden daha karanlik resimler uretmesi oluyor.

Hicbir makina cektigi resimlerin hepsini mukemmel pozlayamaz, arada bir yanlis pozlar, mesela %2-3 falan, boyle bir durumda her seferinde olmadi bir daha cekelim durumuna dusmessiniz. D40 ve D80 sikca bunu yaptiriyorlarmis.

D40X'de de ayni sorun var mi, bunu zaman icinde siz bize soyleyeceksiniz


Motor olayi:

D40X'de AF motoru yok, dolayisi ile sadece kendinden AF motorlu AF-I ve AF-S serisi lensler ile tam uyumlu calisir, digerleriyle AF calismaz. Maalesef AF-I ve AF-S lensler digerlerine gore daha pahali. Size kit lens yetmemeye basladigi gun kesenin agzini acmaniz gerekecek.

Sigma, Tamron ve Tokina lens alacak olursaniz, ayni sekilde kendinden motorlu modelleri tercih etmeniz gerekecek. Mesela Sigma'nin sadece HSM serisi lensleri D40 uyumlu.

Bir AF lensin motorlu olup olmadigini arkasina bakarak anlayabilirsiniz. Govde AF motoru icin (makinada saat 7, lensin arkasinda saat 5 konumunda) mekanik baglanti noktasi VARSA o lens D40 uzeinde AF YAPAMAZ.

D40 ve D40X'in fiyat olarak piyasadaki bugunku muadilleri Pentax K100D ve Sony A100. Onlarin govde ustu stabilizasyonu var. Sizin aradaki farki kapatabilmek icin lens alirken kesenin agzini birazcik daha esneterek VR lens almaniz gerekir.

Ayni sularda derinlerde bir yerde Sony gibi bir kopekbaliginin yuzerken bugunlerde yapilacak startejik satis/pazarlama hatasinin bedeli trajik olabilir. Bunu bilen Nikon yonetimi rekabette yaya kalmamak icin ucuz AF-S/VR lensleri piyasaya surmek zorunda kaldi. Bu sizin icin iyi bir haber.

Herseye ragmen gayet guzel makina almissiniz, gule gule kullanin.

 

Tarih: 23 Kasım 2007, 23:24 - İp: 85.***.**7.81
  • 1