mr_hund
mr_hund (üye)
İstanbul / Amatör

Çok Zor Bir Durumdayım Yardım Lütfen.

öncelikle şunu söyliyim 1.500 tl ye iyi diye fujifilm hs20 aldım arkadaşın dandik makinası bundan daha iyi resim çekti. alay konusu oldum.tam görünümde çamurlanma vs oldu resimde nefret ettim makinayı çarptım kırdım.

forumda bazı yazıları okudum googleden sample imagelere baktım
Canon EOS 550D
nicon d90
canon eos 1000d
bu makinalar iyi gibi.
sizden ricam 2.000-3.000 tl arası hayal kırıklığı yaratmıycak çamurlaşma olmadan tam boyda bile net fotoğraf gösterecek makina alcam ama takıldım aynı hatayı 2. kez yapmak istemiyorum. lütfen bir makina önerin bana lensten anlamam ama fotolardan anlarım fotoshopta orta düzey kullanıcıyım bilgisayar işiyle meşgulüm. teşekkürler şimdiden yardımlarınız için

Tarih: 17 Nisan 2012, 14:12 - İp: 78.***.**7.236
mr_hund
mr_hund (üye)
İstanbul / Amatör

d5100 ile gelen şarj ile çekim yaptım denemelik. ya kısa ve öz olay budur. hs20 yi öven arkadaş bi tanıdığın varsa bi çektir farkı ölç. nikon derim başkada demem artık. iyi forumlar.

 

Tarih: 18 Nisan 2012, 15:18 - İp: 78.***.**2.225
ayhancnr
ayhancnr (üye)
İstanbul / Amatör

övmedim. şunu bunuda al demedım. bende aynı makınadan kullanıorum ve al buyur fotolar dedım. kumlanma vs yok. bnde bunu bılır bunu soylerım. ıyı gunler.

 

Tarih: 19 Nisan 2012, 11:36 - İp: 62.***.**7.5
magdelinay
magdelinay (üye)
İçel / Amatör

bence yanlış yapmışsın,makina seçiminden dolayı değil yorumum..Bir önceki makinanı kırmakla yanlış yapmışsın.Şimdi düşün nikon d 5000 bana hediye edildi nikon d 90 sahibi olan arkadaşın makinası ile ikimizde aynı yeri çektik benim makinamdan çıkan iğrenç foto onunkinin yanında benide aynı şekil bunalıma sokmuştu.Sonra sonra işin içine iyice girince enstantene ayarlamalarımın olmadığını iso değerlerimin yanlış değerde olduğunu ve ışıklı ortam ve ışıksız ortam hakkında bilgim olmadığını farkettim ve şimdi benim makinamdan çıkanda en az nikon d 90 kadar güzel çıkıyo..Çamurlaşma makinadan kaynaklanmaz fotoğrafçının bilgisine dayanır.Değilse her fotoğrafçı zengin olmak zorunda derlerdi.1 milyarlık makinada vardır 25 milyarlık makinada vardır.Öncelikle İso ayarlarına dikkat ettiğimizde az ışık ortamındaysak evde ofiste yada doğada az ışık varsa 200,400,800 ASA ya çıkabiliriz.Işık ile sıkıntı yoksa hava güneşli ise ASA 100 de yada 200 de kalmalı..ASA yükseldikçe kumlanma çamurlaşma ve kalite düşüklüğü meydana gelir.ASA 400 ün yada 800 ün üstüne çıkmamalı.Nikon modellerini derlerki genellikle stüdyo ve fashion çekimleri için kullanın ve derlerki Canon renklerde daha canlıdır tamamıyla doğa çalışmaları mükemmel çalışılır derler.Fakat canoncular genellikle pozometre kullanımınıda bilmek zorundadırlar..En başarılı fotoğrafçının yardımcısı güneştir yani ışık..o yüzden ışığın bol olsun derler.Lens seçimine gelince seçiceğin lensler mutlaka VR özellikte olmalı..VR nedir dersen;
VR : Fotoğraf makinesinin sallanmasından ortaya çıkan titreme ile fotoğraflarda oluşan bulanıklık etkisini ortadan kaldıran sistemdir.
kolay gelsin..(bu arada lens ihtiyacın için nelerin üzerinde çalışacağın önemli.)

 

Tarih: 30 Nisan 2012, 15:03 - İp: 178.***.**9.190