efsa10
efsa10 (üye)
İzmir / Amatör

Canon Powershot X30 Yardım!!!

Herkese Merhaba, ben canon powershot x3o hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.Ben şu an Çinde yaşıyorum bu makine Türkiyedeki fiyatının yarısı, en fazla bu fiyatta bir makine düşünüyorum görüntü kalitesi yüksek olsun renkleri doğal, canlı olsun ve iyi bir video çekimi olması benim için yeterli, powershot un yaptığını daha ucuz bir makina da yapıyor mu ya da bu makina gereksiz mi almaya değer mi bilmiyorum ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim..

Tarih: 14 Şubat 2011, 17:24 - İp: 65.***.**2.150
ankarafot
ankarafot (üye)
Ankara / Amatör

Canon Powershot sx30 makine bir superzoom DSLR like makinesidir. Görüntü kalitesi değil, yakınlaşma özelliği için alınan bir makine. Eğer ihtiyacınız yoksa bu kadar yüksek orantılı yakınlaştırmaya, bu makineyi önermem. Hem görüntü kalitesi daha düşük, hem de çok büyük bir makine. Eğer büyük olması sizi rahatsız etmiyorsa aynı fiyat cıvarında bir makine olarak Canon 1000D ya da yeni çıkan 1100D yi öneririm. Hangisini uygun bir fiyata bulabilirseniz. Kit lens ile gelen yakınlaştırma oran sadece 3x, ama sensörün büyüklüğünden dolayı hem düşük ışıkta hem de renk olarak çok daha başarılı fotoğraflar elde etme şansınız olur. Makine'nin tek sıkıntısı büyük olması. Eğer cebinde taşımak istiyorsanız makinenizi kompakt makinelere bakmanızı öneririm. Canon Powershot S95 çok başarılı bir makine ve sizin ilk seçtiğiniz makinenizden hem daha güzel çeker, hem de daha küçük. DSLR düzeyde manuel ayarlarıda var. Canon powershot sx30 sadece çok uzun mesafelerden çeken insanlar içindir. İhtiyacınız yoksa eğer daha ucuza aynı performans ya da daha yüksek performans alma şansınız var.

 

Tarih: 14 Şubat 2011, 20:19 - İp: 78.***.**9.217
hofk
hofk (üye)
Kocaeli / Amatör

Ankarafot'un dediklerine katılıyorum. Ben buradan bu makineyi aldım. Zoom özelliği çok güzel fotografcılığa yeni başladığım için çekimide bana iyi geliyordu ama bu işin içine girdikçe farkını anlamaya başlıyorum. Kısacası bu makineyi o zaman kampanyada olupta uygun olduğu için aldım ama keşke 1000D veya 1100D alsaydım ama olan oldu artık bir kaç sene kullanacam bu makineyi pekte sıkıntım yok en azından acemiliğimi bu makine ile atmış olurum diye düşünüyorum.

 

Tarih: 11 Şubat 2012, 20:48 - İp: 212.***.**3.2
  • 1