storyteller
storyteller (üye)
İzmir / Meraklı

Canon Eos 550d Vs. Eos M

Merhaba.

Fotoğraf ve video konularında amatör ama hevesli biriyim. Bazı sosyal medya videoları ve bir kısa film çekmek (en azından çekmeye çalışmak) için bir makine almayı düşünüyorum. Bunun yanı sıra fotoğraf çekmenin inceliklerini, örneğin diyafram ve iso ayarlarını tecrübe ederek öğrenmek istiyorum.

Bütçemin kısıtlı olması ve makineleri kullanmayı neredeyse hiç bilmemem sebebiyle ikinci el ve çok yüksek özellikleri olmayan bir makine almak niyetindeyim. Yaptığım araştırmalar neticesinde modelleri ikiye kadar indirebildim.

Bu iki modele yönelirken kriterlerim, bu makinelerin ikinci el fiyatlarının uygun olmasının yanı sıra video modunda manuel pozlamaya imkan vermeleri oldu. Ancak iki makineyi de elime alıp deneyip kullanma fırsatım olmadığı için bunu yalnızca Youtube'daki inceleme videoları vesilesiyle biliyorum yani emin de değilim.

Bu iki modelin video modlarında manuel pozlama ayarların yapılıp yapılamadığını bilen biri beni aydınlatırsa çok sevineceğim.

Video çekimlerine ağırlık vereceğim için aynasız bir makine olması sebebiyle Eos M'nin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi de internette çoğu yerde duyduğum/okuduğum ''aynasızlar video çekimlerinde daha iyidir'' cümleleri oldu. Ama (ne klasik ne elektronik) vizörünün olmayışı kafamı karıştırıyor. Bunun yanı sıra makineyi satın aldıktan sonraki süreçte beceremez yahut sıkılırsam veya biraz kendimi geliştirir de model yükseltme hevesine düşersem ikinci elde dslr makinenin aynasıza göre daha kolay satılabileceğini düşünüyorum.

Bunlar gibi sebepler yüzünden kararsız kaldım. Tercih konusunda fikirlerinizi yazarsanız ya da önerebileceğiniz başka makineler varsa duymayı çok isterim. Bütçem 900 TL ve altı.

Şimdiden teşekkürler. İşlerinizde başarılar ve iyi eğlenceler dilerim

#storyteller' tarafından 30.04.2018 08:30:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2018, 08:21 - İp: 195.***.**0.50
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Aynasız deyince akla Olympus ve Panasonic gelir. Video deyince de Sony gelir. Canon bu markaların çok gerisinden gelmektedir. Demem o ki, hem iyi video çeksin, hem de aynasız olsun derseniz bu önerdiğim üç markaya bakacaksınız.

 

Tarih: 30 Nisan 2018, 09:50 - İp: 176.***.**9.44
storyteller
storyteller (üye)
İzmir / Meraklı

Hocam cevap için teşekkürler
Peki 550d ve Eos m hakkında yorumlarınız var mı?

 

Tarih: 3 Mayıs 2018, 16:55 - İp: 195.***.**0.50
  • 1