apaydın
apaydın (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 300d (eos Digital Rebel)

Arkadaşlar bir süredir Canon A80 kullanıyorum ve çok memnunum ancak kendimi geliştirmek için dijital slr bir makina almak istiyorum. Düşündüğüm makina ''Canon Eos 300D'' yada diğer adıyla ''Canon Eos Digital Rebel''. Makinayı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar bana yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

Tarih: 16 Ocak 2005, 10:58 - İp: yok
bako
bako (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Umarim henuz almamissinizdir.
Canon 300D yi 3 ay kullandim. Sonuclari cok basarisiz. Renk doygunlugu ve kontrast basarisiz. Saturasyon sorunlari var.
Avustralya^da 300D yi ebay den sattim.
Tavsiyem Nikon, Olympus yada Ricoh olacaktir.

 

Tarih: 20 Ocak 2005, 19:11 - İp: yok
marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

govdede kullanilan plastik cok dandik once bi eline almani sonra dusunmeni tavsiye ederim

 

Tarih: 20 Ocak 2005, 23:04 - İp: yok
apaydın
apaydın (üye)
İstanbul / Amatör

Makinayı henüz almadım, fiyatına göre çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyordum ama görünüşe göre biraz daha düşünmem gerek cevaplarınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 21 Ocak 2005, 23:36 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Selamlar Apaydın
300D güzel bir makina,seçimin için tebrik ederim. Öyle hemen vazgeçmek yok ama,dur bakalım; iyice araştırmadan hemen fikrinden dönmek yakışmıyor bir fotografçıya.
Şimdi dslr'ler içinde alabileceğin en uygun fiyatlı makina 300d dir. Bunu sağlayan en önemli özelliği piyasadaki diğer ilk çıkan dslr'lere göre kasasının plastikten üretilerek maliyetinin çok daha düşük rakamlara çekilmesi ile sağlanmıştır. Ama pek çok özelliği diğer amatör dslr makinaları ile boy ölçüşebilecek bir makinadır.
Makinayı almadan önce diğer makinalarla olan farklarını iyice incele. Bunun için pek çok site var ama sen şu linke bir bak:

Dpreview

DSLR almak istiyorsan şunu kendine sormalısın: "Bu işe ne kadar yatırım yapabilirim?" eğer bütçen kısıtlıysa 300d senin için iyi bir seçim olacaktır. Yok ben biraz daha ayırabilirim dersen D70 var, fiyatına göre uygun ve daha profesyonel bir makina.
Ayrıca unutma ki bir makina aldığında onunla uyumlu çalışabilecek aynı markadan objektifler kullanmak zorunluluğun var. Yani canon makinaya benim bildiğim kadarıyla nikon objektif takılmıyor. Diğer aksesuarlar için de bu böyle. Yani yatırım yapacağın markayı iyi seçmelisin.

 

Tarih: 22 Ocak 2005, 02:01 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence 300D nin fiyat/performans oranı oldukça iyi. Düşündüğün doğru yani, ama bu makina diğer arkadaşları tatmin etmemiş olabilir. Fakat onların öncelikleri farklıdır, sen kendi bakış açınla makina hakkında karar vermelisin bence. Bende D70 var, makinayı alalı pek olmadı ama gerçekten memnunum. Yani amatör olmama rağmen ayarlar içinde kaybolmadan çalışabiliyorum. Ben biraz mükemmeliyetçi olduğum için makinayı alana kadar 8-9 ay kafayı yedim alayım mı almayayım mı diye. İnsanlar kötü makina dediler, ayarları bozuk dediler ama aynı zamanda makinayı övenler de vardı. Ama makinayı aldığım da düşündüm ki, herkesin beklentisi farklı ve biri için iyi olan diğer için kötü olabiliyor. Ama bunlar herzaman geçerli olmayabiliyor. Örneğin 300D fotografçılığa yeni başlayan bir amatör için bence kaçırılmaz bir fırsattır. İyi bir dslr, uygun fiyata hem de canon.
Bence bir daha düşün.

 

Tarih: 22 Ocak 2005, 02:08 - İp: yok
apaydın
apaydın (üye)
İstanbul / Amatör

Crussor yazdığın cevap için teşekkür ederim. Öncelikle şunu söyliyeyim gönlümden geçen makina markası aslında nikondur. Ve D70 veya D100 ün 300d ye göre teknik açıdan daha iyi olduğu aslında çok açık , ancak senin de dediğin gibi öncelikler kişilere göre farklı olabiliyor. Ben yaklaşık 1 yıldır fotoğrafla uğraşıyorum ve henüz bir nikon kullanacak seviyede olmadığımı düşünüyorum. Tabii işin bir de mali kısmı var ki o daha da önemli sayılabilir. O nedenle ilk tercihim Eos 300d oldu. O da fiyatına göre sundukları için. Makina hakkında anlattıkların için tekrar teşekkür ederim inan faydalı oldu.

 

Tarih: 22 Ocak 2005, 12:04 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ben 300d 2003 kasimindan beri kullaniyorum, ve de en kucuk bir sikayetim olmadi. "Govdesi plastik", "rengi guimus rengi, profesyonel degil" tarzi "ufurukten" elestirilere bir yil "tepe tepe" kullanmanin sonunda su cevaplari verebilirim:
- Birincisi plastik govde kisin sogugunda disarda cekim yapacaksaniz metal govdeye gore kat kat avantajli, metal govde "buz gibi" olur ve ellerinizi dondurur, plastigin oyle bir derdi yok. Metal govdeden cok daha hafif oldugunu soylemeye gerek yok, arti, 300d nin plastik govdesinin hemen altinda metal bir sasi var (karsilastirma acisindan ornek vermek gerekirse D70 tamamen plastik). BU arada 'plastik' diyince insanin aklinda naylon legenlerde kullanilan plastik canlaniyor, oyle bir sey yok, bunlar kompozit malzemeler, ayni mantikla formula 1 yaris arabalarinin da her yeri plastik.

"saglam degil" diyenlere de verilecek cevap su: bu aletler elektronik, zaten yere dusururseniz "kirilma"dan once icindeki devreler zarar gorur dusmenin etkisinden. Plastik olmasi bir derece avantajli cunku hic olmazsa esneyip dusmenin enerjisini birazcik emiyor.

- Renginin gumus olmasina gelince, yazin sicaginda gunes altinda makina siyah makinalar gibi isinmiyor.. Ben doga fotograflari cekmeyi sevdigim icin cok karsilastim. Siyah makinalar ates gibi oluyorlar, ancak gumus rengi makina isigi daha cok yansitiyor ve 'ilik' kaliyor.

Fotograf kalitesine gelince, bir arkadas renk doygunlugu ve kontrastin basarisiz oldugunu soylemis, tam tersi, canon makinalar canli ve renkli goruntu veren CMOSlariyla meshurlardir. Mesela D70 icin yapilan elestiri cikan fotograflarin "flat" yani "duz" ve kontrastsiz olduguna dairdir. 300d de kullanilan sensor 10d de kullanilan sensordur, ve cok yuksek kalitede fotograflar uretebilir. Benim 50x70 bastigim fotograflar var.

Siz A80 den gececekseniz ilk makinayi elinize aldiginizda goreceksiniz ki (hangi dslr olursa olsun farketmez) cektigi fotograflar eski makinanizdan daha az keskin, renkler daha az doygun.. Hemen 'benim cok daha ucuz eski makinam daha iyi sonuclar veriyordu" diye dusunmeyin, cunku DSLR makinalarin ozelligi "post processing" yani bilgisayarda fotograflarin islenmesi ihtiyaci gostermesidir. En azindan keskinliklerini artirmaniz gerekir. O yuzden kendinizi buna hazirlayin.

sonuc olarak 300d de D70 de cok iyi makinalardir. ancak tavsiyem ucuz olani alip objektiflere yatirim yapmaniz. cunku bundan sonra biraz daha makinaya alisinca farkli objektif istekleriniz olacak.






#juggler' tarafından 23.01.2005 19:09:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Ocak 2005, 19:14 - İp: yok
mehmet_oncul
mehmet_oncul (üye)
Balıkesir / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili bako 650-1300 mm lens fiatı 500 ytl olurmu sizce canon dijital makınalarla uyumlu olduğunu söylüyor almanyadan getirmiş gittigidiyorda bir inceleme şansınız varmı bakıpda bu konuda yorumlarınız bekliyorum

 

Tarih: 8 Eylül 2007, 00:10 - İp: 88.***.**5.30
  • 1