burakereno
burakereno (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 7d mi 50d Mi?

Herkese Merhaba,

Ben bikaç senedir amatör olarak fotoğraf çekiyorum yeni bir makine alıcam ama ikisi arasında kaldım. Sormak istediklerim var bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ikisi arasında sınıf farkı var ama bu sınıf farkının farkı ne merak ediyorum
fiyat önemli değil ama 7D ye vereceğim farka değermi?
Hepsi aynı lensleri kullanabiliyormu yoksa lensleri arasında farklar varmı?
Video çekimi çok önemli değil olaya fotoğraf olarak bakıyorum.

şuanda sadece manzara ve portre çekiyorum ama yakında stüdyoda çekmeye başlıyacağım sizce hangisi uygun olur.

birde nikond300s e gidiyor aklıma ama nikon istemiyorum

Tarih: 28 Nisan 2010, 18:05 - İp: 85.***.**7.54
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba, ben şu anda 7D kullanıyorum. Geçen ay bir arkadaşıma 50D aldım, onu da da biraz tecrübe ettim. Birincisi boyut olarak birbirinden farklılar. Dolasıyla ağırlıkları da farklı, 7D daha ağır. Ayrıca şekil açısından 7D daha rahat geliyor.
7D'nin kaplaması 1N'den alınmış, Canon'un sadece üst sınıf kameralarında kullanılan kaplama ile su sızdırmazlığı sağlanmış. Canon 7D'de HD video çekimi var ki ben hala kullanmış değilim . Canon'un son üretimi olan Digic4 işlemciden iki adet konulmuş, dolayısıyla fotoğraf işleme hızı çok yüksek. Seri fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsanız, spor fotoğrafı gibi, bu makineyi arayabilirsiniz. Ayrıca çift işlemci ile resimdeki gürültü de en az seviyeye indirilmiş. 7D saniyede 8 fotoğraf çekerken, 50D 6.3 fotoğraf çekiyor.
Lens olarak 50D ile kullandığınız lensleri 7D ile kullanabilirsiniz, hepsi EF lens mount'una sahip.
Canon 7D'de ilk defa birebir 100% görüntüyü veren bir prizma ile yeni bir vizör kullanılmış. Bu bildiğim kadarıyla ilk defa bir Canon EOS makinede kullanılmış.
AF sistemi tamamen yeniden tasarlanmış. Ve kullandığım kadarıyla 40D veya 50D ile kıyaslanmayacak kadar iyi bir otomatik odaklama, AF, sistemi geliştirmişler. 19 noktalı odaklama çok başarılı, 50D'deki odaklama sistemi 9 noktalı.
Canon 7D he ne kadar en üst segmentte yer almasa da, amatör segmentin üzerine çıkarmış çıtayı. 50D gibi 7D de crop'lu bir makine, 1.6 crop. 50D'den ayıran bir özelliği de 18 MP çözünürlüğündeki görüntüyü kaydetmesi. 50D'de bu değer 15.1 MP.
Neyse, biraz daha kıyaslama yaparsam arkadaşlar beni pazarlamacı sanacaklar.
Sonuç olarak sizin ihtiyaçlarınıza bağlı olarak yapabileceğiniz bir seçim. Asıl sonucu alacağınız lensler, ve elinizdeki makineyi doğru kullanarak göreceksiniz.
Bu arada 7D'nin 50D'den daha karışık olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ama ne olursa olsun, aldıktan sonra kullanım kılavuzunu okumanız gerekiyor..
Saygılar..

 

Tarih: 28 Nisan 2010, 18:53 - İp: 124.***.**7.118
  • 1