muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Canon 70d İnceleme

Merhaba, yeni edindiğim Canon 70D 18-135 STM kit ile ilgili ilk izlenimlerimi bu makineyi almayı düşünen kişiler olabilir diye kısaca paylaşmak istedim.

Gövde: Canon 60D ile oldukça benzer olduğu doğru, ancak bazı açılardan biraz daha küçültülmüş, daha köşeli hatlara kavuşmuş. Mode tekeri daha büyük kullanımı daha kolay. Üstteki ve arkadaki ayar tekerleri ise artık daha sessiz. 60D de bu tekerler daha sert geçişleri olan tabiri caizse tıkır tıkır diye dönen tekerlekler idi. Kullanım açısından ben bu tekerleri daha çok seviyordum ancak video çekerken bu ses video sesine bindiği için olsa gerek Canon bunları sessizleştirmiş. Video ve liveview tuşu artık modern Canonlardaki bir switch şeklinde. Bu çok olumlu bir değişiklik. Makine küçük bir miktar küçülmesine karşın elde tutuşun bir miktar iyileştiğini söylemem lazım. Ekran artık dokunmatik bazı tuşların da yerleri değişmiş. Canon 7D den aldığı AF sistemi nedeniyle deklanşör tuşu yanına af area mode tuşu eklenmiş.

Af sistemi de değiştiği için artık 7D de bulunan çift katmanlı vizör söz konusu, basitçe AF noktalarının kullanılmadığında görünmemelerini sağlayabiliyoruz. Ayrıca vizörde yatay ve düşey ufuk göstergesi de var artık. makineyi düz tutabilmemizi teminen.

Tamamı çapraz tip 19 noktalı sistemi daha evvel 7D de kullandığım için biliyordum oldukça kararlı hızlı ve bir çok testte D7100 ün çok daha fazla noktalı AF sisteminden bile daha başarılı olduğu ölçülmüş.

her pikselin iki diyota bölündüğü yeni bir AF sistemi var. teknik detaya girmeyeyim ama canlı izlemede AF hızı inanılmaz. Videoda sürekli AF inanılmaz. Video çekenler için cidden büyük artı. 70D de artık stereo yerleşik mikrofonlar var.

Menü ve dokunmatik sistemine zaten diğer tüm Canonlardan ve daha evvel kullandığım 650D den alışıktım. İlk zamanlar küçümsenen touch screen özelliğinin faydalı birşey olduğunu 650D den 60D ye geçince anladım açıkçası. Olmasa da olur mu tartışılır ama olması iyi birşey.

18-135 STM lensi ilk kez kullanma fırsatı buldum. Daha evvel Nikon SWM canon USM lenslerini ve diğer Tamron Sigma lenslerin de sessiz motorlu lenslerini kullanmıştım. İlk kez bu kadar sessiz bir lens ile karşılaştım. sessiz derken tamamiyle sessiz, AF sırasında hiç bir ses yok. hatta özellikle kulağımı lense dayayıp denedim sıfır ses. Bu hem video için hem de genel kullanımda son derece güzel. Daha evvel 18-135 ıs lensi yani STM den önceki versiyonu 60D ile kullandığımda tabiri caizse nefret etmiştim. Çünkü CA inanılmaz bir pronlem o lenste. Nikon gövdelerin giriş seviyelerinde bile olan bir sürü lens düzeltmesi malesef Canon gövdelerde yoktu. Genelde vigneting düzeltmesi dışında bir lens düzeltmesi bulunmuyordu. 650D ile birlikte CA düzeltmesi de gelmişti. 70D de elbette bu var. Dolayısıyla 18-135 STM lens ile ilk denemelerimden oldukça memnun kaldım. Süper keskin değil ancak kontrast ve renkler iyi, aralık çok iyi açıkçası 17-50 tamrondan sonra çok iyi geldi bu anlamda. 70D ile lens iyi bir ikili olmuşlar. Genel anlamda tak gez lens olarak fazlası ile iş görecektir.

Makinenin imaj kalitesine gelince. 18 ile 20 MP arasında ben açıkçası bariz bir fark göremedim ki yok da zaten. renkler klasik Canon renkleri. dinamik aralık sanırım azıcık daha iyi.Canon 60D nin ölçümlemesi genelde karanlık alanların detayına yönelikti (manuel yapmadığımız varsayımı ile) 70D nin pozlamasını daha dengeli buldum yalnız matrix modda denediğimi de belirtmeliyim. Otomatik Beyaz dengesi de daha iyi, florasan ışıklar altında 60D kadar ısıtmıyor renk düzenini yani çok sarı olmuyor ışık algısı.

Makinede Canon 6D de kullanılan digic 5+ işlemci var. Hem 7 FPS ye çıkarmış makineyi hemde noise ile baş etme konusunda bir adım öne geçirmiş. Şöyle ki internette bulabileceğiniz 70D iso başarımı testlerinde genelde RAW fotoğraflar ve Noise giderme işlevleri kapalı iken yapılan test ve karşılaştırmaları göreceksiniz. Bu anlamda 60D den çok ileride olmadığını bende almadan evvel okumuştum. Ancak 70D nin jpeg algoritması ve noise giderme başarımı 60d den dikkat çekici şekilde iyi. Yüksek ISO Noise giderme özelliği Normal seçenekte iken 6400 ISO ya kadar fotoğraflar son derece kullanılabilir oluyorlar. evet gürültü ve renk kirlenmeleri dikkat çekmeye başlıyor ancak detaylar hala yeterince yerinde. Neticede FF makine değil bence ISO başarımı segmenti için çok iyi.

Daha evvel Nikon D7100 kullandım çok kısa süre. Sensörde oluşan tozlar nedeniyle de elden çıkardım. Nikon D7100 le kıyaslamak gerekirse fotoğraf kalitesi anlamında bir tık geride 70D. Daha doğrusu 70D iyi bir yerde ama D7100 ileride diyelim. Biraz da genel gövde kalitesi. Onun dışında genel olarak 70D nin en az 7100 kadar iyi bir makine olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ISO konusunda özellikle 3200 üzerinde D7100 den daha iyi. Artık bu seviyedeki makinelerde 3200 e kadar belli oranda kullanılabilir kareler elde etmek mümkün.

WIFI konusunu merak eden dostlar da olabilir ancak bende akıllı bir telefon bulunmadığı için şuan onu deneyemedim. Daha ziyade fotoğrafları PS ye Notebook a aktarma noktasında kullanır mıyım düşündüm ancak henüz kurma şansım olmadı.

Unuttuğum başka detaylar da var mıdır bilemiyorum ancak Canon 70D nin 60D üzerine özellikle teknoloji anlamında çok şey koyduğunu söylemek yanlış olmaz. 18-135 STM lensi ise eğer gövdeni 650D ve sonrasında çıkmış bir canon modeli ise tereddütsüz öneririm. Çok çok keskin değil evet ama her işi gören çok geniş bir aralığa sahip inanılmaz sessiz son derece ergonomik güzel bir lens.

aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz hususlar olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Canon 70D yi almayı düşüne dostlara tavsiye ederim. Son birşey; Canon 50D den sonra 60D de olmadığı için eleştirilen AF microadjustment özelliği geri gelmiş. Özellikle açık diyaframlı lenslerde ihtiyaç olabilecek bu özelliğin bulunması da önemli bir artı bence.

esen kalın

Tarih: 15 Mayıs 2014, 18:22 - İp: 62.***.**4.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

teşekkür ederim muzaffer bey ne diyelim hepimiz daha iyisine inşallah...

 

Tarih: 16 Mayıs 2014, 00:46 - İp: 81.***.**1.33
historyman
historyman (üye)
İstanbul / Amatör

muzaffer bey merhaba
70d nin fotoğraf kalitesinin d7000-d7100 den aşağı taraflarını bize fotoğraf üzerinden anlatma şansınız var mı acaba zira merakımdan soruyorum yıllarca canon soft diye eleştirildi nikon da fark nedir
aynı marka ve model panel ya da monitörde aynı renk ayarında olması kaydıyla nikon ve canon un benzer segment makinalarıyla aynı diyafram ve enstantenelerde çekilmiş fotoğrafları aynı anda izlemeyi bi deneyin bakalım hangisi gözünüzle gördüğünüze yakın tonlarda olacak yıllardır nikonun fotoğraf kalitesi ezberi söylenedurur allah aşkına şu ezberlerinizi bozun hocam 2006 dan beriye canon-nikon vs markanın makinaları geçti elimden renkleri doğru vermesi ve iso konusunda canona laf söylerken iki kere düşünün
nikon forumunda adam d800 ile markII iso karşılaştırmasından dem vurmuş d800 ile çekilen fotoğraflar stüdyo ortamı markII ile çekilenler dış mekan adam sallamışta sallamış oraya da yazdım
af konusuna gelince 51 noktalı af nin 15 i cros tiptir bu 7d den itibaren 19 cros tiprir ve kararlılık konusunda nikon dan her daim iyi olmuşlardır zira 1ds markIII ile d300 kıyaslanmıştır yine af kararlılığı konusunda canon fark atmıştır kuşçular ya da spor fotoğrafçıları canonu tercih ediyorsa boşuna değildir
ezcümle sizler buradan insanları yönlendiriyorsunuz dolayısıyla kuracağınız cümleler insanların karar aşamalarını etkiliyor biraz sağduyu hocam biraz da objektif bakış açısı lütfen

 

Tarih: 18 Mayıs 2014, 03:00 - İp: 85.***.**6.172
erlaky
erlaky (üye)
Eskişehir / Amatör

muzaffer bey siz d7100 ü ne zaman almıştınız?

benim makinede sorun yok tozlanma var ama çok az yağlanma yok
anlamadım serilerimi farklı sonra tekrar iyileştirmemi yapmışlar

 

Tarih: 18 Mayıs 2014, 22:20 - İp: 78.***.**7.146
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

küçük bir body yeni başlayanlar için ideal bana oyuncak gibi duruyor ama profesyonel değilseniz küçük olması daha iyi boşuna yük çekmeye gerek yok.

 

Tarih: 18 Mayıs 2014, 22:55 - İp: 78.***.**7.148
mustafadadas
mustafadadas (üye)
Kocaeli / Özel Gün Fotoğrafçısı

Merhaba İyi günler

Canon 70D nin merak ettiğim bir özelliğini sormak istiyorum wifi den bilgisayara çekilen fotoğrafları gönderebiliyor musunuz. Yoksa sadece akıllı telefon ile kontrol etmek amacıyla mı wifi özelliği kullanılabiliyor.



#mustafadadas' tarafından 14.10.2014 11:20:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2014, 11:18 - İp: 88.***.**1.33
savas_taylan
savas_taylan (üye)
Ankara / Amatör

tablet,pc,akıllı telefon ve kablosuz bağlantısı olan yazıcılarla canon 70d kullanabilirsiniz. Ben telefonu uzaktan kumanda olarak kullanıyorum aynı zamanda manuel kontrolleri telefon üzerinden yapabilir ve canlı ön izleme yapabilirsiniz.

 

Tarih: 24 Şubat 2015, 20:15 - İp: 5.***.**5.197
kefeli1965
kefeli1965 (üye)
Samsun / Amatör

abi wifi özelliği evdeki ağa bağlanıp mı yapılıyo yoksa makine kendi ağ mı oluşturuyo dışarda kullanım açısından önemli benim için 70d almayı düşünüyorum

 

Tarih: 1 Mart 2015, 18:02 - İp: 88.***.**0.198