erna
erna (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon 40d Türkçe Kullanım Klavuzu

Yurt dışından aldığım yeni Canon 40D makinem için Türkçe kullanım klavuzu kitabına ihtiyacım var.Nereden temin edebilirim..

Tarih: 24 Aralık 2007, 13:08 - İp: 85.***.**3.8
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

ERKAYALAR bunu okusun

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali COŞKUN’un Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu denetimleri ile ilgili basın açıklaması…

Son zamanlarda çeşitli medya kuruluşlarının gündeminde yer bulan; ürünlerin Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu ile satılması zorunluluğuna yeterince uyulmadığı iddiaları ve Bakanlığımıza ulaşan bu yöndeki tüketici şikayetlerinin artması nedeniyle konunun üzerine hassasiyetle gidilmiştir.
Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu; 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 14. maddesi ve bu maddeye dayanılarak yayımlanan yönetmelikler ile düzenlenmiş olup yürütmesi Bakanlığımız yetkisindedir.
Bu çerçevede; 2006 yılı Ocak-Temmuz döneminde Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı denetim elemanlarınca 3.245 firmada 9.804 üründe Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu denetimi yapılmıştır. Denetimler sonucunda 452 firmaya ilgili mevzuata aykırılıktan dolayı 58.260,23 YTL idari para cezası uygulanmıştır.
Ayrıca, özellikle medyada yer alan ihbar niteliğindeki haberler üzerine Büyükşehirlerimiz başta olmak üzere ülke genelinde denetimlerimiz artırılmıştır.
Ağustos-Eylül 2006 döneminde yapılan bu yoğun denetimlerde; Bakanlığımız merkez ve taşra denetim elemanlarınca 5.891 adet fiyat etiketi, 17741 adet garanti belgesi ve 13.755 adet Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu denetimi yapılmıştır. Toplam 184 firmada yapılan denetimler sonucunda, aykırı ürün tespit edilen 31 firmaya 322.928 YTL idari para cezası uygulanmıştır.
Avrupa Birliğine üyelik sürecinde, Türk mevzuatına kazandırılması gereken teknik mevzuat direktifinin 162 adedi Bakanlığımız yetki alanındadır. Bunlardan tekstil, ayakkabı ve enerji etiketlemeleri konusundaki mevzuat tüketicileri çok yakından ilgilendirmektedir. Bu alanlara ilişkin mevzuat uyumu çalışmaları 2005 yılı itibari ile tamamlanarak iç hukukumuza kazandırılmıştır.
2002 yılında yürürlüğe giren 4703 sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun” söz konusu teknik mevzuata konu ürünlerin piyasaya arzı, uygunluk değerlendirmesi, piyasa gözetimi ve denetimi ile bunlarla ilgili olarak yapılacak bildirimlere ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla çıkarılmıştır.
Bu kanuna göre “Piyasaya arz edilecek yeni ürünlerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olması zorunludur.” Bu kanuna aykırı hareket eden imalatçı ve ithalatçılar hakkında, yine aynı kanunun 12a maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle Dünyaya mal arz edenlerin cezai yaptırımla karşılaşmaması için ilgili mevzuata titizlikle uyması gerekmektedir.
Bakanlığımız piyasa denetimlerini bu kanun ve uygulama yönetmelikleri hükümleri uyarınca yerine getirmektedir. Tekstil, ayakkabı ve enerji etiketlemeleri tüketicinin ve çevrenin direkt olarak can ve mal güvenliğini tehdit etmediği için, söz konusu teknik mevzuata aykırı hareket eden firmalara aykırılığı gidermeleri için süre tanınmakta, bu süre sonunda aykırılığın devamı halinde kanunun öngördüğü idari para cezası uygulanmaktadır.
Tekstil alanında yapılan denetimlerde, temel kıstas ürünlerin üzerindeki etiketlerin Türkçe olmasıdır. Bu konularda da Bakanlığımız denetim elemanlarınca piyasa denetimleri yapılmaktadır.
Ayrıca, ayakkabı ve tekstil ürünleri ile ilgili teknik mevzuat ve bunların uygulamasında karşılaşılabilecek sorunların çözümüne ilişkin yapılacak çalışmalarda işbirliği yapmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili sektör temsilcilerinden oluşan teknik komiteler kurulmuş ve bu komiteler çalışmalarına başlamıştır.
Bakanlık olarak, tüketicilerimizin satın alacakları ürünlerden bekledikleri faydayı elde edip edemeyeceklerini kolaylıkla anlayabilmelerini, dolayısıyla daha bilinçli bir alış veriş yapabilmelerini sağlayabilmek amacıyla “Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu” denetimlerimize ülke genelinde yaygın bir şekilde devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Tarih: 30 Mart 2008, 02:08 - İp: 88.***.**0.242
homer084
homer084 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın reycel
bu makinede lcd ekrandan çekim yok.
saygılar...

 

Tarih: 31 Mart 2008, 11:54 - İp: 78.***.**5.12
quetela
quetela (üye)
Antalya / Amatör

Lcd den çekim yapılabiliyor

 

Tarih: 31 Mart 2008, 22:45 - İp: 88.***.**4.177
dermann01
dermann01 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Arkadasim Almanyadaysan Kullanma Klavuzunu Bulman Cok Zor Burdaki bazi Arkadaslarda vardir ama....yasalmis bilmemm neymis ayaklarina yatan cok bi kisi pm den gör deyik Sagolsun yani burda yasal olani bulman pek cok zor bende senin dertten gidiyodum bi aralar 350 d canon ihtiyaci olanlar googlede arama yapsin canon 350 d Türkce kullanma klavuzu diye cikar sifreside dermann01 dir

 

Tarih: 28 Nisan 2008, 23:35 - İp: 87.***.**7.37
adonist
adonist (üye)
Kocaeli / Amatör

netten bütün uğraşlarıma rağmen bende bulamadım

yokmu yardım sever birisi?

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 21:33 - İp: 78.***.**2.130
sebenli
sebenli (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaslar merhaba.... Canon 40D kullanım klavuzuna ihtiyacı olanlar site içi haberleşmede emailllerini bıraksınlar. Ben size mail yolu ile atarım.. Ben bunu rapidden bulmuştum. Sayfalar tek tek foto çekilmiş. 5MB lık bir rar dosyası olarak elimde mevcut. Ama ne hikmetse firefoxtan dosya yüklerken sorun çıkarıyor. İsteyen arkadaşlara duyurulur..

Bu arada İngilizce menulu arkadaşlar için. LCD ekrandan çekim için Live preview özelliğini enable edip sağdaki set tuşuna basmanız gerkiyor. Bunu yapabilmeniz için de P modunda olanız gerekiyor. Saygılar...

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 14:40 - İp: 122.***.**7.251
bekir_34
bekir_34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar ben onu bunu bilmem senelerdir canon kullanıyorum canondan başka bir başka marka kullanmam en son aldıgım ale t 8 MP 10X OPTİK ZOOM 2.5" LCD SİYAH SD/MMC
çok memnunum
en uygun fiyatta burdaburda
alacak olan olursa en uygun fiyata burdan alabilir

 

Tarih: 20 Ağustos 2008, 17:27 - İp: 85.***.**9.141
aydemirya
aydemirya (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bende av modunda artı yada eksi pozlama nerden yapıcam bulamadım

 

Tarih: 27 Eylül 2008, 16:03 - İp: 78.***.**5.208
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

2007 sonlarında açılmış bu konuya cevap vermek değildir amacım konuyu açan kişi elbette çözümünü bulmuştur kılavuzun.

wolwerine2 arkadaşımızın yazdığı yazıyla ilgili şunu demeliyim ki yazıyı Erkayalar adına okudum ve neden okusun dediğinizi anlamadım.

Biz sattığımız tüm ürünlerin içersine Bizim tarafımızdan hazırlanan çevirisi yapılan hatta normal şarlarda bile Avrupa Ve dünyanın heryerinde sadece tanıtım klavuzu verilirken biz ayrıca satılan Kameranızı daha yakından tanıyın klavuzunuda içersinde vermekteyiz.

Yapılan açıklama Türkiye de yasal yollardan satıldığı halde içersinde türkçe tanıtım yada kullanım kılavuzu bulundurmayan firmalar içindir.

Erkayalar bunu okusun derken sanki sattığımız ürünlerin yanında kılavuz vermiyormuşuzda okuyun dercesine bir durum hissettim.

Yanlış anlamalar olmaması için açıklamada bulundum

 

Tarih: 22 Ekim 2008, 00:35 - İp: 88.***.**4.206
zinc
zinc (üye)
Kocaeli / Meraklı

ben kocaelideyim erkayalara sadece klavuz almaya nasıl gdicem bi zahmet 40d turkce kullanım klavuzu olan bi arkadas rapide falan bi upluoad etse valla cok duva alır ara ara hiç bi yerde bulamadım bende

 

Tarih: 24 Ekim 2008, 18:47 - İp: 85.***.**3.38