tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

Asıl Soru ???

eee arkadaslar asıl soru şu şimdi kimse biri full frame aynı kategori değil falan hesabına girmesin pek dikkate alan yok herkes sadece en iyisini almak istiyor

Bence celişki yasanacak gerçek iki makina
5D Mİ? D300 MÜ ?












Tarih: 30 Aralık 2007, 21:29 - İp: 88.***.**4.165
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

tartışmasız CANON 5D OLUR...

ben alacağım yakında..

mutlaka sende al..


NİKON GEÇEN SENE BİTTİ...ESKİDİ ARTIK..YENİLİKLERE AYAK UYDURAMADI...DAHA Iso 50 bile çekemiyo.. fUULL frame daha yeni çıktı..seri çekimde bile geri kaldı..

AMA CANON 20 mgPİKSELE DAYANDI VE O PİKSELDE BİLE SÜPER SERİ ÇEKİYO..VE TEKNİK OLARAKATA ÇOK İYİLER..

AMA PRO DÜŞÜNÜYORSAN 5d AL..


YOKSA NİKONLA İDARE ET..

NİKON D300 SADECE BİRAZ HIZLI VE EKRANI 3 İNÇH..

BAŞKA BİŞEY YOK YANİ..



SAYGILAR..


TEKNOLOJİYE ALDANMA..KARDEŞ...BUNLAR SATIŞ PAZARLAMA HİLELERİ..

 

Tarih: 31 Aralık 2007, 01:04 - İp: 78.***.**8.225
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

Asıl soru bu olmamalı,cevabı çok açık,arkadaş vermiş doğru cevabı mesela...

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 01:00 - İp: 85.***.**1.114
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar 5D hala başarılı bir gövdedir.Bundan 10 sene sonrada başarılı olacaktır.Çünkü fotoğraf'ın en önemli özelliklerinden birisini,kaliteyi adam gibi sunan bir üretim.

Nikon-Canon tartışması lütfen yapmayalım.Bununla bir yere varılmaz ama Nikon'un ürettiği gövdelerde saygı duyulması gereken işlevselliğe sahipler.

D300'ün de 5D'nin de birbirrlerine göre üstünlükleri var.
Ama amaç illa kafa kafaya gövdeleri çarpıştırmaksa yapalım o halde.

Burada kullanım ihtiyaçlarımız ön plana çıkıyor.

Eğer kullanım amacınız kapalı/dar mekanlarda çekim yapmaksa,mimari çekimleri,manzara çekimlerini,geceleri uzun pozlamaları yapmak ise veya alacağınız fotoğraf baskıları metrelik ise,kısacası detayların en ince ayrıntısını merak ediyor ve buna önem veriyorsanız,Canon 5D farkını ortaya koyacaktır ancak yenilemesi gerekiyor ve kusurları büyük ölçüde halledilecektir bu gövdenin.

Aslında birkaç sene evvel o kadar da kusur olarak görmediğimiz donanımlar,şimdilerde diğer gövdelerin içlerine konmasıyla bir ihtiyaç haline geldi.

Mesela 5D 3fps ile yavaştı ancak şimdilerde orta sınıf DSLR'lerde standartlaşan 6-8fps'ler olmadığı için biraz yavaş olarak kabul görüyordu.

Şimdilerde ise 5D gerçekten yavaş deniliyor ama bu makinayı kullanan kişilerin(genelde bunu bilerek alır bilinçli kullanıcılar),hıza pek ihtiyacı olmuyor.

Bunun dışında fokus(netleme) hızında yine belli kalıpların içinde,rakiplerinin gerisinde kalıyor artık.
Yine sabit nesneleri netlerken AF hızı sorun oluşturmayacağı için,yine önem sıralamasında üstde yer almayacaktır bu zaaf.

Birde bu lensin en önemli özelliği,sensörünün tabiatından dolayı,üzerine takılan uyumlu lenslerin odak aralığını tamamen kullanabilmesi.Bu anlamda geniş açıya olabildiğince ihtiyaç duyan kullanıcılar için 5D sunduğu özellikleri itibariyle uygun fiyatıyla biçilmiş kaftandır



D300 ise,biraz hızlı ve 3'' LCD ekranlı,başka birşeyi yok'un dışında,son derece gelişmiş özelliklere sahiptir.Bunu görmek için D300'ü kullanmak gerekmez,göz var nizam var.
Zaten bir cümle ile firmaları karalamak kolaydır,ancak verdikleri tüm emek,çalışma,ar-ge ve üretim süreci ile beraber reklam ve dağıtım,test süresi göze alındığında ortada ciddi bir olayın olduğunu görmemek,bence olaya art niyetle yaklaşmaktan başka birşey olamaz yada cahilce



D300,Canon'un şimdiye kadar profesyonel makinalara bile koymadığı bir AF mekanizmasını yerleştirdi.

Birkaç arkadaşım D300 kullanıcısı ve ince ayarların fazlalığından ve hassaslığından bahsediyorlar.Bir profesyonelin beklentisini neredeyse karşılıyormuş gövde.
İşte eğer bir zaafı varsa ki buna tam olarak zaaf denirse,ff gövdeler gibi bir görüntü kalitesi ve detay'a ancak yaklaşabilir,yakalayamaz.


Şimdi D300'ü spor fotoğrafçıları,kuş fotoğrafçıları yani kısacası teleye ihtiyaç duyan fotoğrafçılar bilhassa tercih edeceklerdir.

600mm'lik bir lense 10.000$ vermektense(mesela D3 ile),400mm lik bir lense(D300 ile) 2000$ vermeyi sanırım seve seve kabul edeceklerdir(buradaki fiyatlar kafadan örnek olsun diye verilmiştir).Tabii D3 ile 600mm lik bir kullanım,D300 ile 400mm lik bir lensin kullanımından optikçe ve bokeh bakımından daha iyi sonuç verecektir kuşkusuz.
Ancak burada ortaya yine başka faktörler giriyor.

Ergonomi,ağırlık,bütçe,hız(yani biryerden başka bir yere hızlı konum değişikliği) gibi...


D300,iyi bir lens ile gayet kullanımı zevkli bir set olacaktır.
5D'ye bu manada kalite bakımından yaklaşacaktır,yalnız 5D'nin üzerinde çok çok kaliteli bir lens olmazsa,bu iş olmaz.

Full frame sensöre sahip gövdeler,kötü lensin hatalarını kolayca belirtirler,iyi bir lensin kullanılması muhakkak lazımdır.


Ayrıca ff gövdeye geniş açı lensin takılımı ile APS-C gövdeye ultra geniş açılı lensin takılımı,odakça aynı aralığı belki kazandırabilir ancak aynı etkiyi kazandırmaz.


Özet olarak kıyaslanan modeller,farklı amaçlara hizmet etmek için üretilmişlerdir.

40D ile D300'ü kıyaslanabilir,muhakkak artı ve eksileri vardır birbir

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 10:35 - İp: 85.***.**9.1
  • 1