roanwolf
roanwolf (üye)
Ankara / Meraklı

Ankara'da Pentax K10d 'ye Dokunmak

Hayırlı günler forum sakinleri. Pentax K10D almak istiyorum. Fakat makineyi elime almadan sipariş vermek istemiyorum. Eğer bulamazsam düşen fiyatlarıyla Sony A-100 çift lens alacağım. Fakat gönlümde K10D'den yana. Ankara'da Pentax satan aslında teşhir eden bir bayii var mı? Eğer bileniniz varsa yardımınızı bekliyorum. İstanbul'a da gelemiyorum şuan
Şimdiden teşekkürler. Işığınız bol olsun...

Tarih: 21 Nisan 2007, 13:22 - İp: 81.***.**0.108
roanwolf
roanwolf (üye)
Ankara / Meraklı

fufuli
'mecnun999 kardeş ele oturma açısından nıkon d70s ve d200 daha iyi dıyorsun bırde k10d kulanıcısı olark bu şekilde yazarsan iş alırsın başina benden söylemesi neden dersen bu sitede pentax a bilassa k10d ye ben bir iki şey yazdım kendimi zor kurtardım anlam veremedim içimden dedim herhalde bu fabrıka bunların diye düşündüm sizi tebrik ediyorum hekes sizin gibi açik yürekli olsa doğruları söylese artıları ve eksilerde yazmak gerk bence nedense eksiler kesinlikle yazılmıyor netse esen kalın grş ünal'

sn fufuli
Burda bir Pentax Fanatizmi mi var diyorsunuz yani? Elbette makinenin eksikleri olacak. Bir görüş vardır insanlarda, herkesin makinesi mükemmeldir kendine göre ve hiçbir eksiğini göremez. Sanırım burdaki üyeler bu psikolojiden kurtulmuşlardır artık. ama benim merak ettiğim fiyat-performans olarak nasıl? ve tabi gövde sağlamlığı. Sağolsun bir üye bana makinesini incelemem için görüşebileceğimizi söyledi. Kendisinin adını vermiyorum sanırım özelden yazığına göre istemeyecektir. ona buradanda teşekkürü bir borç bilirim. herkese iyi günler. ışığınız bol olsun.

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 14:04 - İp: 85.***.**5.43
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

fufuli,
Daha öncede bu sitede yazmıstım, bir markanın kullanıcısı olmam o markanın savunucusu olmamı gerketirmez, hatta diğerlerinden daha fazla eleştirme hakkı verir.
Pentax kullanıcısı olmasaydım Canon Nikon yada Sony kullancaktım. Bu markaların hiçbirisi babamın değil ve bir son kullanıcı olarak ticari açıdan hiçbiri umrumda değil. Kullandığımız marka, fiyat performans açısından rakiplerine oranla daha iyi ürünler üretir ve bulunulurluklarını arttırırsa ne ala. Sevinirim tabiki. Ama eksiğini görürsem vede söylemezsem, bu o markayı sahiplenmem anlamına gelir ve koskoca bir marka benim sahiplenmeme kalmışsa, bitmiş demektir yada ben haddimi aşmışım demektir.
K10d kullanıcısıyım ve makinamdan oldukça memnunum. Tek eksik yönü tutuşu olduğunu düşünüyorum. Ellerim büyük olmammasına hatta çoğu insan tarafından küçük bulunmasına ragmen tutuşda küçük parmağım boşta kalıyor. K10d forumunda da yazmıştım keşke 1 cm daha yüksek yapsalardı diye. Bu durumda ben nasıl olurda k10d nin tutuş açısından nikon d70 ve d200 den iyiolduğunu söylerim.
Şayet komple sistem değişikliğine gidersen kullancağım yeni markayıda savunmam. Çünkü ben ürünü öpücük vererek almıyorum para veriyorum. Onların amacıda zaten bizim paramızı almak. Bunu inkar etmek, ticareti karpuz zannetmekten farksızdır. Bu noktada en büyük şikayet ürünlerin yurtdışı fiyatları ile Türkiye satış fiyatları arasındaki uçurumdur. Body fiyatları ölçeğinde, bu farkı diğerlerinden daha az tuttuğu için Pentax 'ın hakkını yememek lazım.
Sağlıcakla kalın,

 

Tarih: 23 Nisan 2007, 19:27 - İp: 81.***.**6.136
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili fufuli, burada K10D'yi kullanan da henüz almamış olan seveni de çok var. Olumlu yanında olumsuz konuları da bir kaç aydır tüm saf kalbimle yazıyorum, kimse üzerime gelmedi.... Olumsuzluk gerçekse burada paylaşılmalı.... Yazdıklarınızın linkini verirseniz incelemek ve üzerinize niçin gelindiğini anlamak isterim... Anlarsam size de anlatırım...

 

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:30 - İp: 213.***.**1.171