cockalock
cockalock (üye)
İzmir / Amatör

Almanya’dan Taksitle Makine Alınabilirmi

Arkadaşlar dayıma Almanya'dan Canon 5D MarkII siparişi vermek istiyorum. Tax free falan herşey çok güzel ama böyle bir alışverişte kredi kartına taksit yapıyorlar mı bilmiyorum. Eğer bileniniz varsa bana da anlatırsa çok sevinirim.

Tarih: 15 Mart 2012, 12:44 - İp: 78.***.**7.15
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bildigim kadarıyla yok

 

Tarih: 15 Mart 2012, 13:23 - İp: 78.***.**3.143
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Kredi kartına taksit" mefhumu Türkiye dışında Avrupa'da hangi ülkede var diye sormak lazım. Sanırım bu sadece biz Türklere özgü bir çözüm.

Yurtdışında kredi kartınızı gösterip bütün meblağı tek seferde peşin ödersiniz. Bundan sonrası size kalmış, kredi kartınıza borcunuzu ister peşin ister taksitle ödersiniz, faizi de sineye çekersiniz.

Bir de konuya diğer taraftan bakalım: Diyelim siz kredi kartınızı Almanya'daki satıcıya gösterdiniz ve ilk taksidinizi ödediniz, olmaz ya hadi oldu diyelim. Bundan sonraki taksitler ödenmezse satıcı gelip sizi TR'de mi arayacak?

E o zaman iyi, gidip Almanya'daki bankalardan kredi çekelim, gelip TR'de afiyetle yiyelim. Ama artık yemiyorlar, 70 ve 80 li yıllarda pek çok yurttaşımız gelip Avrupa'da turist vizesiyle 3-5 aylığına çalışırken bankalardan tüketici kredisi olarak 20-30 bin markları çekip sonra da TR'ye tüymüşler, sonra ara ki bulasın.

TR'deki bankada üç beş kuruş param olduğu halde, ödeme gücüm TR'deki vatandaştan belki de daha iyi ve güvenilir olduğu halde hiç bir TR bankası bana kredi vermiyor, çünkü TR'de oturmuyorum ve çalışmıyorum. Bu bütün gurbetçiler için geçerli.

Almanya'daki dayınız parayı peşin ödeyecek, ister nakit ister kredi kartıyla ama tek seferde ödeyecek, malı alacak, sonra size taksit yapacak.
Dayınıza da taksit yaparlar, aracı firmalar var, onlar devreye girer, faizi karşılığında malı taksitlendirirler, ama TR'deki gibi kredi kartına taksit değil, faizle alınan paraya taksit olur.

 

Tarih: 15 Mart 2012, 17:38 - İp: 46.***.**3.230
gazisahin
gazisahin (üye)
Almanya / Meraklı

dayiniz size güvenip kendi adina taksitle alirsa neden olmasin!
dayiniz kamarayi aldigi yere taksitle ödicek sizde dayiniza.

 

Tarih: 16 Mart 2012, 16:32 - İp: 92.***.**9.108
pika
pika (üye)
Yurtdışı / Amatör

Almanya da kredi karti olgusu yok, burada ya pesin ödersin yada banka karti (Ec) ile ödeme yaparsin. Online alisverislerde de Banka Hesabini saticiya verirsin o ceker senin hesabindan yada Paypal veya Mali postahaneden aldiginda ödersin. Taksit olayina gelince, büyük magazalarin (Mediamarkt, Saturn vb.) hepsinin taksit secenegi var. Hatta suan Mediamarkt ta 29 ay faizsiz taksit yapiliyor.

Fakat buradan alinan bir malin garanti olayi nasil olur onu bilemiyorum.

 

Tarih: 16 Mart 2012, 18:16 - İp: 92.***.**7.227
cockalock
cockalock (üye)
İzmir / Amatör

Biraz daha net bir hale getireyim sorumu ben en iyisi.
Dayım Almanya'ya turistik amaçlı gitti gelirken de makine aldırmak istiyorum. Bildiğimiz gibi VISA dünya çapında bir kuruluş zaten. Geçtiğimiz yıllarda da bütün kart ve hesap numaraları IBAN'a geçerek uluslararası geçerlilik için adım atıldı. Dayımın kredi kartı da yurtdışına açık şu anda zaten. Ben Almanya'daki alışveriş alışkanlığı veya geçmişte vatandaşlarımızın yaptığı açıkgözlülükten ziyade mediamarkt veya saturn gibi firmalar taksitli alışveriş yapıyor mu orada da diye somut bilgisi olan var mı? Bunu sormak istemiştim. Sonuç olarak benim kartım hangi bankaya aitse ben o bankaya taksitleri ödemeye devam edicem.
Bir de dipnot: Kredi kartından 500 taksitle de alışveriş yapsanız satıcı parayı bankanızdan peşin alır siz bankaya borçlanırsınız. Bu yüzden yorumların çoğu bana komik geldi. Dediğim gibi somut bilgi arayışındayım.

 

Tarih: 16 Mart 2012, 19:17 - İp: 92.***.**4.217
cockalock
cockalock (üye)
İzmir / Amatör

Bu arada 'Pika' sana sonsuz teşekkür ediyorum merak ettiğim tam olarak buydu. Somut bilgine sağlık

 

Tarih: 16 Mart 2012, 19:23 - İp: 92.***.**4.217
nescrown
nescrown (üye)
Ankara / Amatör

Edit: Cevap verilmiş zaten

#Nescrown' tarafından 16.03.2012 19:24:16 tarihinde düzenlendi.


#Nescrown' tarafından 16.03.2012 19:24:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2012, 19:23 - İp: 78.***.**5.10
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Bir de dipnot: Kredi kartından 500 taksitle de alışveriş yapsanız satıcı parayı bankanızdan peşin alır siz bankaya borçlanırsınız. Bu yüzden yorumların çoğu bana komik geldi. Dediğim gibi somut bilgi arayışındayım."

E pes doğrusu. Bu son yazdığınızla sorunuz aranızda çelişki var:

Türkiye'de mağazalar "kredi kartına taksit yaparken" paranın tamamını sizin kredi kartınızdan peşin olarak çekiyorlar mı? O zaman nesi taksit bunun? Ben yanlış bilmiyorsam o para aylık taksitlerle sizin hesabınızdan kesiliyor; aracı banka olup da size kefil oluyor ve satıcıya parayı peşin ödüyorsa o tamamen başka bir yöntem. Ama ben hesabımdan kesilen paraya bakarım. İşte bu yöntem burda Avrupa'da yok. Tabii ki aracı firmalar-bankalar var, ama kimse size şu banka ile çalışıyorsan taksit var falan demez. Yani öyle TR deki gibi bir mağazanın kasasında 10 tane bankanın farklı cihazı olmaz, tek bir cihaz vardır! Sizin o dayınız gelir buraya kredi kartını gösterip malı alır, o meblağ tek seferde hesaptan kesilir. Sonra dayınız bankaya ister peşin ister taksitle öder. Hatta dayınız Avrupa oturumlu olmadığı için bir de "export" işlemi yapar, ödediği vergiyi havaalanında yaptıracağı işlemlerle geri alır.

İşte bu noktayı bir önceki mesajımda açık ve net olarak yazdım, ama siz yazılanları anlamaktan ziyade somut bilgi arıyorsunuz, bundan somutunu gelin burda gösterirler size.

Asıl komik olan sizin sorunuz ve Avrupa'daki sistemi size anlatmaya çalışanlara saygısız cevabınız. Burda size cevap yazanların ne yaşından haberiniz var ne de tecrübelerinden. Komik asla değil, öyle olsa bile bu insanlar zahmet edip size cevap yazmış, saygısız tavrınızı kınıyorum.

 

Tarih: 19 Mart 2012, 09:47 - İp: 46.***.**3.230
cockalock
cockalock (üye)
İzmir / Amatör

Türkiye'de taksit sayısı ne olursa olsun kartınızın limitinden toplam meblağ düşülür ama siz aylık olarak bankanıza ödersiniz. Bankanız ise satıcı firmaya peşin öder ve bu hizmet karşılığında satıcı firmadan komisyon alır. Belki bilmek istersiniz diye söyledim bunları.

Amacım saygısızlık etmek değildi sorumun algılanış şekli komik gelmişti ama sizin yurtdışında yaşadığınızdan haberim yoktu. Tabii ki herkes kendi yaşadığı yerdeki sistemi biliyordur ve sizin buradaki, benimse oradaki sistemden haberdar olmamamız doğal. Yine de gücendirdiysem özür dilerim.

Yardım etmeye çalıştığınızı biliyorum çok teşekkür ederim bunun için de. Zaten bu başlığı açma sebebim yeterli bilgim olmaması ve sizin gibi bilen kişilerden yardım istemekti.

Ben araştırmalarımı derinleştirip sistemi öğrendim. Mediamarkt ve Saturn'de "Finanzierung" başlığı altında 10-12-18-24....72 aya varan taksit yapıldığını görmüş oldum. Hatta 12 ay taksitte vade farkı da almıyorlar. Ben sadece Visa karta yapılıyor mu bunu öğrenmek istemiştim. Nitekim Visa internet sitesinde bu hizmeti sağladığını söylüyor.

Tekrar etmek istiyorum, amacım saygısızlık yapmak ya da gücendirmek değildi. Karşımdakinin yaşı veya tecrübesi ne olursa olsun saygı duyuyorum. Sizi gücendirdiğim için de tekrar özür diliyorum.

 

Tarih: 19 Mart 2012, 16:25 - İp: 78.***.**8.19
  • 1