özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Slr Makinalarda Zoom Olayı

Arkadaşlar üst düzey kompakt bir makina ya da bir SLR makina almak arasında kararsızım. Zoom benim için önemli. Kopmakt makinalarda 10-12X'e kadar optik zoomlu makinalar bulmak mümkün. Ancak SLR makinaları incelediğimde hiçbirinde optik zoom olmadığını görüyorum. Mantık yürüterek değiştirilen objektifle optik zoomun mümkün olabileceğini düşünüyorum ancak hiç SLR makinam olmadığı için de tam bilemiyorum. SLR makinalarda optik zoom nasıl oluyor ve en fazla kaç X'e kadar mümkün?

Tarih: 2 Mart 2005, 23:32 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Objektflerin üzerindeki büyük rakamı küçük rakama böl çıkan sayı o objektifin zoom oranıdr ayrıca slr objektifleri için önemli olan X miktarı değil mm değeridir şöyleki 12x zoom özelliğine sahip bir kompakt taban değeri 35mm olsun en yüksek zoom değeri 420mm ye denk gelir slr objektifi olarak 600mm hata daha fazlasını bulmak mümkün ancak fiyatları astronomik olur genelde 300mm lik modeller alınabilecek fiyatlara sahip oluyor.
Son olarakta yakın zamada slr ler için 11x zoom a sahip 18-200mm lik objektifler piyasaya çıkacak şuan o değere yakın olan 28-300mm leri bulmak mümkün ancak slr objektiflerinde taban ve tavan değer birbirine ne kadar yakınsa optik kalite o kadar yüksek olur

 

Tarih: 3 Mart 2005, 00:58 - İp: yok
  • 1