gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Photoshop’tan Sonra 350d’ye Upload?

Bahsedilmis bir konu olabilir ama aradim bulamadim.

350D'de cektigim resimleri Photoshop'ta acip duzeltmeler yaptiktan sonra kaydedip tekrar makinede goruntulemek istersek metot nedir?

Duzeltmeleri dogrudan orjinal JPG'ler uzerinde, bellek okuyucu kullanarak yaptimsa da 350D bunlari tanimiyorum diyip duruyor.

Sony-Ericsson K750i'de sorunsuz yaptigim bu olayi DSLR'de becerememek beni fitil etti.

Canon'un programi varsa istemiyorum. Photoshop disinda rotus programi da kullanmak istemiyorum. Bir yolu var mi derdimin ???

Tarih: 21 Ekim 2005, 22:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gurcan neden tekrar makineye yuklemek istiyorsun?.. ne geregi var allah askina.. ufacik ekranda bakmak hosuna mi gidecek?.. bosver ugrasmayi..
..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 23:35 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Denemedim, bu nedenle yazdıklarım sadece tahminden ibaret olacak. Bilindiği üzere, dijital çekilen fotoğrafların exif bilgilerine kaydedilen değerlerin biri de hangi makine ile çekildiğidir. Bu bilgilerin Application kısmında, genelde makinenin modeli ve o fotoğrafın çekildiği anda üzerinde bulunan yazılımın sürüm kodu bulunur. Photoshop ile üzerinde değişiklik yapılsın yapılmasın save edilen fotoğrafın Application kısmına Adobe Photoshop adı ve sürümü yazılır. Bu nedenle, fotoğraf, makinenin hafıza kartına geri yüklendiğinde, makine Application bilgisinde kendine ait bir bilgi olmayan fotoğrafları göstermiyor olabilir (ben de olsam ben de göstermem). Bu tamamen o makinenin yazılımı ile ilgili bir davranıştır. Photoshop işin içine karıştırılmadan, farklı bir makinede çekilmiş bir fotoğrafı yine farklı bir makineye yüklerseniz büyük bir ihtimalle yine tanımayacaktır veya tanımadığını iddia edecektir.

dadanagast gibi ben de, böyle bir şeyi neden yapmak istediğinizi anlamamakla birlikte, orjinal fotoğrafın exif bilgilerini saklayıp, fotoğrafı Photoshop ile değiştirdikten sonra, değişen exif bilgilerinin yerine sakladığınız exif bilgilerini yazmayı denediğinizde belki bir sonuç alabilirsiniz.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 02:55 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Cevaplara tesekkurler.

Geri yuklemekteki maksat olabildigince kartta kalmak. Kart okuyucusu varsa 2GB kartta uzun sure beklenebilir. Boylece notebook olmasa da icraatlarimizi millete gosterebiliriz. Ayrica dijital dunyanin benim gibi zihni sinir muhendislere ihtiyaci var.

Ocaklilar'in mantigini anladim. Ama ben zaten bu arada bunu denedim. EXIFER'dan EXIF bilgileri yedege aliniyor ama modifikasyon sonrasinda tekrar bindiremedim. Tekrar deneyecegim. Belki ben bir detayi kacirdim.

Imza olayi sorunun sebebi olmasa gerek. Mesela Paint Shop Pro 6'daki duzeltmeler 350D'de goruntulenebiliyor ama Photoshop CS2 ile hicbir sekilde goruntu yok. Paint Shop Pro X de nanay...

Ayni sekilde Canon'un programini (Digital Professional) da istemeye istemeye kurup kullandim. O da OK. Ama hem PSP6, hem de DigiPro'nun JPG'leri sadece tam boyda goruntuleniyor. Thumbnail isterseniz soru isareti cikiyor.

Simdilik thumbnail'leri bosverip Photoshop'da 12 katsayida + Canon Digi Pro'da 9 katsayida arka arkaya cift kayit yaparak yuruyorum. Ortalama 4MB olan dosya boylarim islem sonunda 1,4MB civarina geliyor.

Thumbnail'i de koruyan bir metot bulabilirsem forumda size duyururum artik. Selamlar...

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 00:00 - İp: yok
  • 1