kayamurat
kayamurat (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic Fz5 Teknik

Merhaba panasonic fz5 satın aldım, ilk kez fotoğraf mak.kullanıyorum ve iyi bir cihazla başlamak istedim. Ancak bazı teknik konularda sorun yaşıyorum, bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
1.Netlik derinliğini yapamıyorum, fonun yada ön kısmın flu olması, manuel ayarlarından aperture da f2.8-F8.0 arası değiştirmeme rağmen pratikte hiçbir fark olmuyor.
2-Cihazın içinden görüntü boyurunu (2056-640 arası) değiştirmeme rağmen bilgisayara bilgisayara bağladığımda hep full ekran görüyorum buda fotolarda netliği çok bozuyor.
3-Macro çekim moduna getiriyorum ancak iyi makro yakalayamıyorum.
4-12 zoomu kullanırken fotonun çok titremesi normalmidir.
5- Dp review sitesinde gördüğüm fotolarla alakası olmayan fotoğraflar çekiyorum, bunun nedeni sadece çok amatör olmammı?
Bu makinayı bilen yada kullanan arkadaşların yardımını bekliyorum aksi taktirde makinayı alalı 1 gün olmasına rağmen satmayı bile düşünüyorumç

Tarih: 25 Kasım 2005, 16:37 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Dur bakalım kayamurat. Hem ilk kez fotoğraf makinesi kullandığını söylüyorsun hem de daha alalı bir gün olmasına rağmen satmayı düşünüyorsun. Peki satarsan ne olacak? Başka makine mi alacaksın? O makineyle başarılı olacakmısın peki?

Anladığım kadarıyla makinenin bir suçu yok. İlk kez fotoğraf makinesi kullandığına göre "Ben fotoğraf çekmeyi bilmiyorum ama öğreneceğim" lafını kendi kendine tekrarla ve makinenle güreşmek yerine öğrenmek için çabalamaya başla.

Şimdi sana önerim ilk olarak makinenin kullanma kılavuzunu bir oku baştan sona, oku ama resimlerine bakıp çevirme sayfaları.

Sorduğun soruların çoğuna uzaktan net bir cevap verebilmek mümkün değil ama

4-Evet
5-Kesinlikle evet.

 

Tarih: 25 Kasım 2005, 17:01 - İp: 85.***.**5.234
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Selam

Fz5 le yapamadığım dediklerinin hepsini ben Fz5 le yaptım. Makinenin bence suçu yok. Fotoğraf çekmeyi öğrenmelisin. Yok sa makine istediklerini yapamak için yeterli

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 12:22 - İp: 212.***.**0.50
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Selam,

Fotografciligin ilk kurali, "yapamadigin seyler icin asla ekipmanini suclama"dir. Ikinci kural da "bir seyi yapamiyorsan senin yuzundendir"..

Iyi bir fotograf makinasi alarak bu is icin kararli oldugunu gostermissin. Simdi sira okuyarak, gerekirse bir kursa giderek o makinadan istedigin sonuclari almakta.Fotografciliga ilk baslayan birisinin yapacagi ilk is, insanlarin cektigi fotograflari iyi incelemek olmali. dpreview siteisnde gordugun fotolarin hangi ayarlarla cekildigine bakiyor musun mesela? Diyafram kacmis (f2.8?) objektif kac mm deymis, perde hizi (shutter speed) neymis?.. Fotografi cekilen nesne ne kadar uzaktaymis?

Baska turlu o gordugun fotograflar gibi asla cekemezsin. Surekli makina alip satan ve durmadan forumlarda onlari suclayan birisi olur cikarsin.

Anahtar kelime: sabir ve kararlilik.

Selamlar,

Melih

 

Tarih: 8 Aralık 2005, 21:20 - İp: 81.***.**3.132
  • 1