qesan
qesan (üye)
Antalya / Amatör

Nikon D7100 Uçar Foto Çekim Teknikleri

ben bu makinayı yeni aldım internetten izlediğim eğitim videolarında uçan kuş fotoları AF-C 51 af olarak çekiliyor ama bende vizörden baktığımda AF-C 51 AF-S gibi algılanıyor ve netleyemiyorum bunun sebebi ne olabilir birde renkli ekranımda ki değerler küçük siyah beyaz ekranım ile aynı olmuyor renkli ekranım sadece AF-S AF-F olarak görünüyor AF-F ninde nereden çıktığını bilmiyorum şu an makinayı yarım olarak kullanıyorum fabrika ayarlarına dönmek istiyorum onuda bilmiyorum bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

Tarih: 8 Ekim 2014, 00:19 - İp: 46.***.**7.62
qesan
qesan (üye)
Antalya / Amatör

bu konuda bilgisi olan yokmu yardımcı olursanız sevinirim belkide benden kaynaklanan bir hatadır...

 

Tarih: 10 Ekim 2014, 01:06 - İp: 46.***.**7.62
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"vizörden baktığımda AF-C 51 AF-S gibi algılanıyor "

Oyle algilanmiyordur, siz oyle saniyor olabilirsiniz. Fokus modlari tahmin edilenden daha karisiktir. AF-C'de de makina fotografi ckene kadar fokusu takip eder - yarim deklansorde bile. AF-S'de ise bir kere AF yapar durur. Bunun gordugunuz nokta sayisi ile alakasi yok. 51 nokta siz gormeseniz de aktiftir. Denemek icin bir noktaya sabitleyip, deklansore yarim basin ve makinayi saga/sola cevirin. Bakin bakalim o nokta ne yapiyor.

AF-F, video veya Liveview'da AF-C'ye benzer bir mod imis ( bildigim eski Nikonlarda olan bir ozellik degil ); devamli AF yaptiriyor sanirim. Yanlislikla aktive etmissiniz. Govdedeki AF dugmesine basarken arka tekerlegi filan cevirin, degismesi lazim .

Fabrika ayarlari icin govdede ( biri arkada, biri sag ustte ) yesil renk noktali 2 dugmeye ayni anda 2-3 saniye basacaksiniz.

 

Tarih: 10 Ekim 2014, 06:36 - İp: 96.***.**5.17
qesan
qesan (üye)
Antalya / Amatör

teşekkür ederim bilgileriniz için dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür edrim

 

Tarih: 10 Ekim 2014, 23:43 - İp: 46.***.**7.62
  • 1