nikon8569
nikon8569 (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D5100 Siyahlık Sorunu

Öncelikle Merhaba ;
Fotoğraf Makina kullanımında amatörüm.Nikon d5100 kullanıyorum yeni aldım.Ufak bi sorum var.

Şimdi benim istediğim şey bi objenin fotoğrafını 2 kere ard arda aynı açıdan çektiğim zaman 2 resmin arkaplanın da renk kayması olmasın.Mesela bi masanın üstünde bardak var aynı açıdan 2 fotoğraf ard arda çekeceğiz.1. fotoğrafta mesela bardağın arkasındaki duvar hangi renk tonuysa aynı açıdan çektiğimiz 2. fotorafta da bardağın arkasındaki duvar aynı renk tonunda olsun eşit olsun yani hafif bile olsa renklerinde farklılık olmasın hiç bi fark olmasın istiyorum.

Bunu yapabilmek için ayarları kurcaladım normal modda 2 fotoğraf çektim 2 resim arasında hafif renk kayması oldu duvarda.Bu istediğim şeyi ancak efect ayarıyla yada M,A,S,P ayarlarıyla yapabileceğimi düşündüm.Çünkü diğer türlü hep hafifte olsa renkle farklılık oluyordu iki resim arasında.

Aşağıda 1. resimde M ayarında fotoğraf çektiğim zaman fotoğrafta siyah oluyor 2. ve 3. resimlerdeki örneklerde belli olduğu gibi bunun nasıl düzeltebiliriz ? M'deyken ayarları kurcaladım gene fotoğraflarda siyahlık oldu.Bu ayarlarda siyahlık sorununu düzeltebilirsem. aynı açıdan çektiğim 2 resim arasında renk farklılığı sorununu çözeceğimi düşünüyorum.

RESİM 1



RESİM 2



RESİM 3



Tarih: 28 Ocak 2015, 00:10 - İp: 88.***.**0.38
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

objenin fotoğrafını 2 kere ard arda aynı açıdan çektiğim zaman 2 resmin arkaplanın da renk kayması olmasın.Mesela bi masanın üstünde bardak var aynı açıdan 2 fotoğraf ard arda çekeceğiz

Iyi de, bahsettiginiz konu ile eklediginiz 2 fotografin alakasi yok . Ayni obje, ayni acidan demissiniz ama eklenen 2 fotograf birbirinden farkli ( biri dolap kapagi - oburu nedir belli olmuyor )

Her sey bir yana, karanligin sebebi isigin az olmasi ve diyafram/perde hizinda da payinizin kalmamasi ( yanlis secim sebebiyle . Perde hizi cok yuksek/diyafram cok kisik ). AUTO ISO'nuz acik olsa, makina gerekli duzeltmeyi yapabilirdi muhtemelen. Bir bakin bakalim AUTO ISO ne durumda.

 

Tarih: 28 Ocak 2015, 04:12 - İp: 154.***.**8.120
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ek olarak diğer ayarlar gibi beyaz dengesinide manuel ayarlamalısınız, sabit olmalı..

 

Tarih: 28 Ocak 2015, 10:41 - İp: 176.***.**5.238
  • 1