egemen-
egemen- (üye)
Karabük / Amatör

Nikon D3x Canon Eos-1ds Mark III

nikon d3x ile canon EOS-1Ds Mark III arasında fotograf kalitesi açısından özelliklerine bakılırsa ne gibi farklar olabilir yada aynı ortamda aynı ayarlarda aynı objektiflerle iki kameradan alınan fotograflar da hangi marka üstüngelir bunu çok merak ediyorum d3x canon marc 3 ü bu konuda ezer diyebilirmiyiz

yada atyorum d700 e göre bunca fiyat farkını hızIna ve yüksek boyutta fotograflar üretebilmesinemi veriyoruz fotograf kalitesi açısından d 700 e göre nasıldır 35x35 oyutunda iki kamranın sonucunu çok merek ediyorum yada hız be büyük boyutlar Dınında fotograf kalitesi konusunda 10 numara diyebilirmiyiz HIZI VE 24 MP OLMASAYDI D700 İLE AYNI DİYEBİLİRMİYİZ


SAYGILAR






#egemen-' tarafından 22.03.2009 10:09:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2009, 22:31 - İp: 88.***.**8.26
egemen-
egemen- (üye)
Karabük / Amatör

Nikon'un Yeni Takım Kaptanı: 24.5 MP lik Nikon D3x

Nikon firması, 1 Aralık 2008’de yeni top modeli D3x'in duyurusunu yaptı. Bugüne kadar güvenilirliği, kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı ile bir çok ödül toplayan D3 modelinin yeni halefi D3x, üretebildiği yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 24.5 MP’lik CMOS sensörlü bu model kullanıcılarına, her türlü ışık şartında başarılı çekimler vaad ediyor.

“Bu kamera, profesyonel fotoğraçıların uzun süredir bekledikleri bir ürün” diyen Nikon Profesyonel Ürünler Yöneticisi Robert Cristina, sözlerine şöyle devam ediyor: “D3 modelimizin spor muhabirleri arasında ‘Profesyonel Fotoğrafçının Seçimi’ olarak tanımlanmasının ardından, D3x’in yüksek fotoğraf çözünürlülüğü ile çıtayı biraz daha yükselterek her türlü amaca ve çekim şartlarına hizmet edebilecek bir kamera ürettik. Sonuç olarak, tüm kameralarımız arasında Nikon D3x’in, içinde bulunduğumuz dönemin tartışılmaz en başarılı kamerası olduğunu iddia etmemiz yanlış olmaz.”

Dünya, senin stüdyondur

D3x, yeni geliştirilmiş FX-format 12 kanal okuyuculu CMOS sensörü ile aralıksız micro objektif dizinine ve sensör üzeri gürültü engelleyicisine sahip bir model. Bu yeni teknoloji, yüksek hızda çekim yapabildiği gibi, yüksek ışık hassasiyetli çekimlerde de fotoğraftaki detayı koruyarak gürültüyü minimum derecede tutmayı başarabiliyor.

Nikon D3x, temel olarak 100-1600 arası ISO’da çekim yapıyor . Bu değerler istenildiği takdirde 50 ISO’ya indirilebilip, 6400 ISO’ya kadar da yükseltilebiliyor. Tam çözünürlükle saniyede 5 kare, 10 megapiksellik DX-crop modunda da saniyede 7 kare çekebiliyor. MultiCAM3500FX 51-Nokta Otofokus Sistemi sayesinde sabit objelerde çok hassas netleme yapabilen model, düşük ışıkta hareket eden objeleri yakalamakta da inanılmaz sonuçlara imza atıyor.

Kamera vizörünü kullanmanın pratik olmadığı stüdyo veya moda çekimlerinde, D3x’in LiveView (canlı görüntü) fonksiyonunu kullanarak daha hızlı ve rahat çekimler yapabileceksiniz. 12 milisaniyede açılabilen makinanın perdesi kevlar/karbon dan yapılmış olup, minimum 300.000 adet çekim yapabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

X faktörlü fotoğraflar

D3x, sensör tasarımı ve fotoğraf işleme teknolojisinin varolan tüm yeniliklerini içinde barındırmaktadır. Geleceğin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan kamera, 50 MB 14-bit’lik NEF (RAW) dosyalar oluşturmaktadır. Capture NX2 yazılımı ile NEF dosyaları orta format kameraların sunduğuna denk 140 MB (16-bit TIFF-RGB)’lık fotoğraflar yaratabilmektedir. Detaylar en ince ayrıntılarına kadar sunulurken, gölge ve aydınlık alanlardaki renklerin korunması, fotoğrafa ayrı bir tat ve duygu katmaktadır.

İçgüdüsel Hakimiyet

Yeni D3x’in ergonomisi, kullanım şekli için D3 modelinden faydalanılmıştır. Parlak vizör, görüntünün 100 % ünü kaplamaktadır. 3 inch lik, 920.000 noktadan oluşan VGA TFT ekranı üzerinden çekilen kareler yüksek kalitede sunum sağlar . D3x’in neme ve toza karşı dayanıklı magnezyum gövdesi, Nikon’un kablosuz sistem (WT-4) uyumluluğu, HDMI çıkışı, CF kartlar için iki yuvası ve yeni GP-1 (GPS ünitesi) uyumluluğu modelin diğer özelliklerini oluşturmaktadır.




Özellikler:

Nikon FX-format CMOS sensörü – 24.5 Megapiksel

24.5 megapiksellik yeni Nikon FX-format CMOS sensörü 35.9 x 24.0 mm büyüklüğünde bir devreden oluşmakta. Sensördeki piksel karakteristiği, geliştirilerek her bir pikselin daha fazla ışık alabilmesi sağlandı. Bu yenilik aynı zamanda renk belirlenirken oluşan gürültüyüde minimum değerlere çekerek dinamik algılama alanını daha da genişletmiş oluyor.

Yüksek Işık Algılama Hassasiyeti

D3x’in standart ISO değerleri 100-1600 arasıdadır. Gürültüsü minimuma çekilmiş kareler için, ISO ekstradan bir stop daha düşürülebiliyor (ISO 50) Zor ışık şartları için ise iki stop daha yükseltilebilen ayarlar ISO 6400’e kada çıkarılabiliyor. Aynı zamanda ISO yu otomatik olarak kameraya ayarlatmakta mümkün.

Yeni EXPEED Tabanlı Fotoğraf İşleme Sistemi

Yeni sistem, yüksek kaliteli fotoğrafları oluşturmanın yanında, eski modellere göre daha hızlı çalışmakta ve bu hızına rağmen de daha az enerji tüketmektedir. Sistemin dikkat çeken bir diğer özelliği ise renk algılamalarındaki geliştirilmiş hassasiyeti. Gerçeği birebir yansıtırken en küçük ton farklılıklarını bile algılayan sistem, yeni geliştirilen gürültü önleyici teknolojisini de kullanmaktadır.

Yüksek Seri Çekim Hızı

Seri çekimde FX-formatı (36 x 24 mm veya 30 x 24 mm – ) ile saniyede 5 kare çekebilen kamera, DX-formatında (24 x 16 mm) saniyede 7 kare çekebilmektedir. Aynı zamanda yeni jenerasyon UDMA kartları ile uyumlu çalışabilen model saniyede 35-MB lık veri kaydı gerçekleştirebilmektedir.

Ortam Algılama Sistemi

D3’te de olduğu gibi kameranın içinde bulunan 1.005 piksellik RGB sensörü pozlamayı sadece parlaklığı ölçerek değil aynı zamanda objelerin renklerini değerlendirerek belirler. Tanımlanan değerler otofokus, otomatik pozlama, I-TTL dengelemeli dolgu flaşı ve beyaz ayarı gibi ayarları kontrol eder.

Otofokus Sistemi – 51 Nokta Ölçümlü AF

D3 modelinde kullanılmış olan Multi-CAM 3500FX otofokus sensör modülü, kadraj ortasında bulunan 15 adet artı-formlu, toplam 51 fokus sensöründen oluşmaktadır. Maksimum f/5.6 diyaframa kadar bir arada çalışabilen algılayıcılar tüm çekim modlarında etkindir.

Üstün Dayanıklılık

D3x modeli, magnezyum bileşiminden oluşan gövdesi, toza ve neme karşı geliştirilmiş tasarımı, karbon/kevlar karışımı 300.000 çekime kadar test edilmiş perdesi ile dayanıklılığın sınırını tekrar tanımlamıştır.

Yüksek Çözünürlüklü 3-inch LCD Monitörü

D3x modeli 920.000 piksellik 3-inch büyüklüğünde VGA bir ekrana sahiptir. Bu sayede yapılan çekimlerin netliği ekrandanda takip edilebilecek. Ekranın 170 derecelik bir açı içinde her taraftan görünülebilmesi LiveView çekimlerde rahat çalışabilmenizi garanti altına alacaktır.

Fotoğraf Kontrol Sistemi

Fotoğraf kontrol sistemini kullanarak çektiğiniz karelerin renklerini daha doygun, siyah/beyaz veya dengelenmiş bir şekilde kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kameranızın ayarları ile netliği daha da keskinleştirebilir, kontrastı ve parlaklığı arttırabilirsiniz. Opsiyonel Fotoğraf ayarlarını ise dilediğiniz takdirde Nikon’un web sayfasından indirip kameranıza yükleyebilirsiniz. (Portre / Doğa / D2XMODE I, D2XMODE II ve D2XMODE III)

Aktif D-Aydınlatma

Yüksek kontrastlı sahnelerde 3D Matrix Metering II pozlama sistemi ile birlikte çalışan Aktif D-Aydınlatma kadrajdaki gölge alanları tanımlayarak o bölgedeki görünmeyen detayları fotoğrafın tonlamasına uygun olarak ortaya çıkarır. Bu sayede düz fotoğraflar daha detaylı ve derinlikli fotoğraflara dönüştürülebilmektedir.

Elektronik Sanal Ufuk

Gövdede bulunan bir devre, kameranın yere olan meyilini ölçüp, bilgiyi LCD ekrana aktarır. Sanal ufuk çizgisi aynı zamanda vizördende takip edilebilir.

UDMA-Uyumlu Hafıza Kartı Yuvası

CF kart yuvaları UDMA kartlarına uyumludur. Seri fotoğraf çekimi yaparken yararlanabileceğiniz çift kart kullanabilme imkanı aynı zamanda RAW + JPEG çekerken de kolaylık sağlamaktadır. Arşivleme yaparken bu imkan sayesinde aynı fotoğrafların RAW larını bir karta JPEG lerini diğer karta kaydetmesi bilgisayar başındaki ayıklama ve dosyalama süreniz kısalacaktır.

GPS Unit GP-1 (opsiyonel)

GPS modülü sayesinde çektiğiniz fotoğrafların coğrafi koordinatları fotoğrafın exifine işlenmektedir. Bu sayede çektiğiniz fotoğrafları harita üzerine yerleştirmeniz mümkün olmaktadır.




TEMEL ÖZELLİKLER:

•Tek lensli refleks dijital kamera
•24.5 milyon etkin piksel
•Nikon FX format (35.9 x 24.0 mm) CMOS sensör algılayıcı
•FX format (36 x 24): 6,048 x 4,032 , 4,544 x 3,024 [M], 3,024 x 2,016 [S] boyutunda çekim ebadı
•1/3 basamakta ISO 100 - 1,600 , veya 1 EV, artı LO-0.3, LO-0.7, LO-1, HI-0.3, HI-0.7, HI-1 ve HI-2
•CompactFlash™(CF) Kart (Type I) / İki kart girişi yuvası
•3.0", 920,000-nokta düşük ısılı polislikon TFT LCD, 170-dereceye kadar geniş görüş açısı
•Hızlı 14 bit analog dijital çevrimci / düşük enerji tüketimi
•Nikon’un EXPEED sistemi, 16 bitlik fotoğraf işleyen güçlü işlemci
•Optik Vizör
•FX formatta saniyede 5 kare / DX formatta saniyede 7 kare (130 kareye kadar aralıksız)
•51-point Multi-CAM3500FX otofokus sistem
•Sahne algılayıcı sistemi sayesinde daha hassas otofokus / otomatik pozlama / beyaz ayarı
•Aktif D-Aydınlatma ile yüksek ışık ve gölgelerde ayrıntı koruma
•Farklı fotoğraf modları: Standart, vivid, siyah/beyaz vs.
•Live View modu
•Dayanıklı hafif magnezyum gövde / neme ve toza karşı dayanıklı tasarım
•Nikon Total Imaging System ile uyumlu
•1/4 in. (ISO 1222) tripot bağlantısı
•Şarj edilebilir EN-EL4a/EL4 Li-ion Pil, EH-6 AC adaptör (opsiyonel)
•Dolu bir pille yaklaşık 4400 çekim
•Yaklaşık 159.5 × 157 × 87.5 mm ebadında
•Yaklaşık 1.220 g
•Dahili aksesuarlar: Şarj edilebilir Li-ion Pil EN-EL4a, Hızlı şarj aleti MH-22, USB Kablo UC-E4, A/V kablo EG-D2, Askı AN-D3X, Gövde kılıfı BF-1A, Flaş kızağı kapağı BS-2, Vizör parçası DK-17, Pil yuvası kapağı BL-4, USB kablo klipsi, Yazılım CD-ROM












#egemen-' tarafından 22.03.2009 10:02:10 tarihinde düzenlendi.


#egemen-' tarafından 22.03.2009 10:02:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mart 2009, 09:58 - İp: 85.***.**3.49
  • 1