adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Nikon D100 Ve Stüdyo Çekimi

stüdyo da çekim yaparken bazı fotoğrafçılarda wbalance ayarını A da kullanan olduğunu gördüm.. paraflash kullanılan syüdyo ortamında en iyi rengi günışığı balansından alabilirsiniz.
birde vs kalık çekimlerinde şarpın kullanmanıza gerek yok.boy fotoğraflarında olabilir.photoshopta gerekli olursa şarpın verilebilir. bilgilerinize
saygılar

Tarih: 31 Mayıs 2005, 15:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

adopro soylemeyecegim, konusmayacagim diyorum... ama olmaz simdi..
Whitebalance ayari A ne demek? auto mu demek istiyorsun?
en iyi rengi, gunisigi wb ile alacaksin diye birsey olamaz.. eger oyle olsaydi neden adamlar kalkip da ozel programlar yapiyorlar? ben C1pro, rawshooter ve digital photo professional kullaniyorum; hepsinde farkli sonuclar aliyorum.. automatik duzeltmeleri kullandigimda.. kesin bir wb ayarini kullanmadan, custom olarak yaptiginda cok daha iyi sonuclar alabiliyorum.. ayrica bu zevk ve renk meselesi bir yerde; ben su sekilde tonlansin deyip ondan hoslaniyorsam o benim tercihimdir..
neden sharpening kullanmaya gerek yok? makineye hicbir sharpening yapmasin denilmisse basta, sonradan keskinlestirilmemis fotograf neye benzer?..

..
yok yok konusmayacagim, sustum..

 

Tarih: 1 Haziran 2005, 03:32 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı




....


yürrü be dadanagast!!!

 

Tarih: 5 Haziran 2005, 21:50 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

dadanagast

stüdyo ortamında çekilen fotoğraflarda wb ayarını gün ışığına alırsan kullandığın flasların ışık değerleri fotoğrafa daha güzel renk veriri amam a dada kulklana bilirsin ama bence wb ayarını gün ışığında çekerseniz daha iyi sonuç alırsınız. teşekkür ederim .


denemesi bedava dene bak gör beni daha iyi anlayacaksın.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 14:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam adopro..
aslinda bayagi eski bir konu. neyse.. mutlaka senin bildigin birseyler vardir, o konuda birsey diyemem.. ama bence studyo'da cekim yapiliyorsa, zaten raw modunda cekim yapman gerekir.. raw modundaki fotograflarin da WB ayarlarini kolaylikla degistirebilirsin..
makinedeki otomatik ayarlarla cok iyi sonuc alinabilmesi bence imkansiz.. ki o yuzden daha da once soyledigim gibi raw isleme programi kullanmak gerekiyor.. kullanacagin isigin siddetine gore, belirli bir sicakliga getirmen gerekmez mi? gerekir diye dusunuyorum.. sonrasinda da, daha ince ayarlar yapilir..
..bu arada, raw programi dedim de; yakinda, apple aperture isimli program cikacak.. bayagi iyi birsey olacagini tahmin ediyorum.. ama hala daha iki ayi var sanirim cikmasina..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:31 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

Studyo fotografciligi terim anlami itibariyle profesyonel bir istir. Yani insanlar bu isle para kazanir. Bu kisilerin terim anlaminin yaninda teknik planda da profesyonel olmasi bence normal olanidir veya olmasi gerekenidir. Bu anlamda, lutfen yanlis anlama adopro ama, bir studyo fotografcisinin Auto WB kullanmasinin veya hangi otomatik WB modunu kullanmasi gerektiginin forumda tartisilmasi beni oldukca sasirtti..???

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:37 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

adoseo'ya alkış bundan daha güzel bir yanıt olabilirmi
birşey daha adapro;açmış olduğun bu konu bu başlık altında olmamalı.

#ozgur foto' tarafyndan 21.10.2005 19:24:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 16:14 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

çekim teknikleri veya stüdyo fotoğrafçılığı başlıkları altında daha uygun olur gibi geliyor bana

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 16:18 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

aslında adopronun söylediği mantıklı. Yani flaş ışığından ziyede gün ışığında çekilmiş tadı verebilir fotoğraflar. ayrıca raw çekilen fotoğrafların beyaz ayarının yazılım sayesinde yapıldığı doğru ama ne kadar gerçeğe yakın olduğu tartışılır. ben kendi verdiğim beyaz ayarını yazılım ile elde ettiğimde çok sırıtıyor. bu arada custom whıte balance kullanacağıma Auto çekerim daha iyi. benim bu custom olayına kafam bir türlü sarmadı. ya ben renk körüyüm ya da bu makine üreticileri custom ayağına milleti kekliyorarkadaşlar. (bu arada bazı kendini bilmezler hemen sen renk körüsün diye atlamasın lütfen. daha önce başıma geldi. arkadaşı gulleden mazareti yüzünden anlayışla karşıladık, bundan sonra aynı anlayışı göstermicem. anlayan anladı.)

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 17:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sen renk korusun ceko.. saka saka..
saka bir yana ben renk koruyumdur..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 17:50 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

O zaman 350D'ye verilen paralara yazık be İlker
Şaka bir yana o kadar kötü bir durum değildir salla gitsin

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 20:01 - İp: yok
  • 1