blumavi
blumavi (üye)
Malatya / Amatör

Nasıl Güncelliyorsunuz?

Merhaba, arkadaşlar.

FZ 30 kullanıyorum. Bu makineyle ilgili güncellemeyle (firmware) ilgilenen / araştıran ya da deneyen arkadaşlar var mı?

Sitede bu konuda şöyle bir araştırma yaptım; bazı arkadaşların, kendi mekinelerinin yazılımlarını değiştirme / geliştirme konusunda uğraştıklarını okudum. İyi de böyle bir şey varsa, bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben de bütünüyle bilgisayarın başındayım. Eğer gidiş yolunu söylerseniz, ben de uğraşabilirim. Bu şekilde, sonuca daha çabuk ulaşırız.

Öte yandan, güncelleme yapan arkadaşlar, güncellemeyle ilgili yazlımı nereden temin ediyor?

Tarih: 10 Temmuz 2006, 17:46 - İp: 85.***.**3.206
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşım selamlar,aynı makinadan bende de var ve şimdilik çok memnun kalıyorum diyebilirim,biraz makrosu kafama yatmadı ama neyse aldık bikere...
Daha önce PRETEC DC3A30 kullanıyordum.Üzerindeki firmware sürümü 0.91 idi ve ben internetten elde ettiğim bilgiler ışığında ve yeni sürüm firmwaresini bularak 1.0 yaptım.Makina orjinal TOSHIBA PDR M-700 oldu herşeyiyle.Artan yetenekleriyle çok işimi gördü ve bu makinayı bırakmaya hiiiç niyetim yok.Bunlar madalyonun iyi tarafı.Birde diğer karanlık tarafı var,şöyleki;
1-Her makina için yeni firmware olacak diye bir şey yok.
2-Hadi buldun diyelim, ne kadar güvenli kimse bilemez.
3-Hadi güvenli diyelim,firmware uygulama aşamaları çok önemli, en küçük hatada makinan çöpe gider,belki uzman kişi veya servisleri yapabilir.
4- Firmware yapılmış her makina garanti kapsamı dışına çıkar.
5-Makinanın mevcut özellikleri sana yetersiz gelene kadar "elletmemek" iyi olur.
Peki ben neden yaptım? Yukarıdaki saydığım 5 maddeyi 1 yıl düşünüp iyi bir araştırma yaptıktan ve de bu işi yapanlarla doğrudan temasa geçip gerekli tüyoları aldıktan sonra yaptım. Sanırım sorununa çözüm olamasam da fikir verebilmişimdir.İyi çalışmalar diliyorum.

 

Tarih: 13 Temmuz 2006, 00:27 - İp: 81.***.**5.20
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

burkay 08

 

Tarih: 13 Temmuz 2006, 02:44 - İp: 85.***.**2.20
  • 1