legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Mikroskptan Fotoğraf Çekmek ?

Merhabalar,

Olympus marka standart mikroskop ve Panasonic FZ20 fotoğraf makinası kullanmaktayım. Mikroskopta bazı sahaların fotoğrafını çekmek istiyorum, ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Mikroskop kendinden fotoğraf makinalı model değil. Bir aparat yardımıyla mümkün olabilir mi?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

#legionella' tarafından 31.10.2005 01:58:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ekim 2005, 01:57 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Merhabalar;

Konuyu mikroskop olarak hiç araştırmamıştım ama ben fürbün yada telesopa fotoğraf makinesini bağlayarak çekim yapmayı planlıyorum. Bu işleme digiskoping deniliyor ve makinenizi okülere bağlamak için bir tube ve ring adaptörüne ihtiyaç duyuyorsunuz.

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 09:18 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

ben senin yerinde olsam kaliteli bir web kamerayı mikroskobun vizörüne bağlar elde ettiğim görüntüleri bilgisayarda fotoğrafa dönüştürürdüm.Netlik ayarını deneme yanılma yoluyla yapabilirsin.Eğer illede panasonik makineyi bağlayacam diyorsan bu durumda panasonicte veya mikroskopta modifikasyon yapman gerekebilir ki bence mikroskopu bilmem ama panasonike yazık olur.

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 09:53 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Olympus standard tip mikroskop için ring adaptörü satılmakta, Ben Olympus mikrosopun gelişmiş bir versiyonunu (elektronik tip)kullanmaktayım fungal infeksiyon araştırmaları için ve nikon 8800 makinemi ring adaptörü ile bağlamaktayım kayıpsız mükemmelfotolar elde edilmekte,Örnek istersen mail adresine gönderirim.Ring adaptörünüde yurt dışından aldım. web adresi, http://www.martinmicroscope.com

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 12:36 - İp: yok
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için...
omerk, örnek foto gönderirsen sevinirim [email protected]

Selamlar..

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 20:25 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba legionella, ben panasonic fz20 için ring adaptörümü güvendiğim bir tornacıya aliminyumdan yaptırdım. Bu sayede Olympusun çeşitli converter lenslerini ve muhtelif filtreleri rahatlıkla kullanabiliyorum. Eğer sen de güvenilir bir tornacı bulabilirsen ,bir ucu fz20'ye, diğer ucu mikroskobuna uyan bir adaptör yaptırarark kullanabilirsin diye düşünüyorum. (tabii eğer yurtdışı imkanın yoksa...)
Saygılarımla...

#droral' tarafyndan 31.10.2005 23:06:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 23:00 - İp: yok
  • 1