ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Fujı S2 Pro

Bir kaç gündür Fuji S2 PRO kullanıyorum ve şimdi farkına vardım ki bu makine baya salak bir makine. Çektiğim fotoğrafları LCD'de baktığımda gayet güzel görünmesine rağmen bilgisayarda baktığımda baya bir fark gördüm. Fotoğraflar en az 1-2 spot eksik pozlandırılmış gibi duruyor. birçok makine kullandım ve bu kadar fark olan bir makine ile ilk defa karşılaştım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı acaba, yoksa makinenin ayarlarından kaynaklanan bir sorun mu onu merak ettim?

Tarih: 5 Ekim 2005, 22:56 - İp: yok
bahadiroze
bahadiroze (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba bende s2 pro kullanıyorum ve fotorgraf çekerken 1-2 spot fazla çekmen gerekir lcd de ışık fazla gibi görülen foto bilgisayara aktardıgın zaman daha iyi olacaktır.yani makinenin verdiği değerden biraz fazla çekmen gerekir.yani ben öle yapıyorm

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 17:15 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Saol bAhadıroze. ben de bunu merak ediyordum, gerçekten makinenin böyle bir yapısı var zannedersem. Bir de fazla pozlanıyor diye 1 stop eksik pozlandırıp çekiyordum. gerçekten yanıltıcı bir lcd. Bu durumla karşılaştıktan sonra biraz araştırdım ve birkaç kişiden daha aynı yanıtı aldım. Acaba aynı sorun ya da yapı S3 PRO'da da var mı? Şimdi onu merak ediyorum. Makine genel itibari ile iyi bir makine ama bence bu durum oldukça kötü.

sevgiler saygılar.

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 17:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda bayagi kotu bir durum ceko.. yani her fotograf icin fazladan pozlaman gerekecek, diger bir degisle bir-iki stop kaybedeceksin..
bak 350D'de durum tam tersine..
bosver s2 veya s3'u'de canon'a gel.. seni de canon'cu yapalim, ne dersin?

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 13:08 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili ceko sen beni güldürdün allahta seni güldürsün
""Bir kaç gündür Fuji S2 PRO kullanıyorum ve şimdi farkına vardım ki bu makine baya salak bir makine""
dadanagast haklı bencede çok zor bi durum
seni canon cu yapma fikrini destekliyorum

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 15:07 - İp: yok
  • 1