onurgurbiyik
onurgurbiyik (üye)
İstanbul / Amatör

Eos 500d Aldım Hd Video Yardım Lütfen

Merhaba ,

bu işe yeni başlayan birisi olarak çok çok amatörüm 2gün önce eos 500 D aldım , makina bana bakıyor ben makinaya otomatikten başka kullanma şeklini bilmiyorum kitapçığıda yok

Benim sormak istediğim sizlere ;
8 GB hafıza kartı var FULL HD video çekmek istiyorum fakat çekemiyorum 10 sn çekiyor duruyor bu ne iştir anlamadım ne ayar yapmam gerek (kitapçığıda yok bu arada )

saygılarımla,

Tarih: 11 Ağustos 2010, 12:28 - İp: 212.***.**9.14
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

aldığın hafıza kartını marka çok önemli değil ama 16 gb ve class10 almalısın tam sorunsuz kullanım için full hdmi video çekersen o menüde 8 gb yeterli olmayacaktır.tercih sizin class 4 alırsan kesinlikle desteklemiyor video çekimlerinde sorunlu oluyor.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 23:36 - İp: 78.***.**5.231
mirzabeyoglu
mirzabeyoglu (üye)
İstanbul / Amatör

live video da netleme için, lens üzerinden af değil mf yi seçiniz, alacağınız hafıza kartıda class 6 olsun..

saygılarımla..

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 11:58 - İp: 94.***.**2.123
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Makinayı alırken amacınız neydi bilmiyorum.

Yola çıkarken "video da çekebilsin" dediyseniz, sorun yok bu makina video da çekiyor, diğer arkadaşların tavsiye ettikleri gibi yeterince hızlı ve büyük hafıza kartıyla, Manuel Fokus modunda olduğu kadar kullanırsınız artık. Çok geçmeden güçlü bir bilgisayara da ihtiyacınız olacağını keşfedeceksiniz, nihayetinde onca GByi bir yerlere aktarmanız gerekecek. Çektikleriniz editlemeye kalkarsanız, sabahtan akşama kadar bilgisayar başında kan revan içinde uğraşıp işe yarar birkaç dakikalık birşeyler çıkardıktan sonra nasıl olsa video sevdasından vazgeçeceksiniz.


"Mutlaka video" çeksin diye bu işe daldıysanız, yanlış seçim yaparak başladığınızı söylemem gerekiyor. Sony A55 daha iyi bir seçim olurdu, o en azından hareketli planlarda phase-shift AF yapmanıza imkan sağlardı, bir yere kadar tabiiki. A55 bile aradabir fokusu kaçıracak, bulanık yerleri edit aşamasında makaslamanız gerekecekti. Manuel fokusla hareketli plan çekmeye kalkarsanız, "focus puller" namlı bir arkadaşı işe almanız gerekirdi, Hollywood öyle yapıyor.

Şimdi akla gelen soru açık :
"Üç kuruşluk video kameralar bile kesintisiz çekim yaparken, neden dünyanın parasına satılan DSLRda bu fokus işi neden bu kadar zor ?"

Çünkü DSLRların görüntü sensörü video kameralardan 3-4 kere daha büyüktür. (alan olarak 10-15 defa) Sensör büyüdükçe önüne konan lensin fokal uzunluğu da artar, fokal uzunluk artınca "alan derinliği" azalır, yani fokus içindeki cisimlerle fokus dışındakilerin netlik-bulanıklık farkı artar.


Ekip halinde profesyonel prodüksüyon falan yapmayacaksanız, "video kamera" her zaman daha iyi bir seçim.

Birşey daha var:
Büyük sensör demek, daha fazla ısı demek. Eğer Canon yazılım ile süre kısıtlaması getirdiyse, bilinki sebep ısıdır. Makinanın sınırlarını zorlayıp uzun çekim yaparsanız, sensörünüzü şiş kebap yapma ihtimaliniz olduğunu unutmayın.

Şimdi diyebilirsinizki : "Adamlar Canon 5D ile koca koca filmler çekiyorlar, süre kısıtlaması olsa bu nasıl olurdu ?"

Siz kaç kere bir filmde 10-15 saniyeden daha uzun plan gördünüz ? Ayrıca film çekimlerinin çok küçük bölümünde "motor" çalışır, arada soğumak için bolca vakti olur. Siz siz olun DSLRınızla maç yayınına falan kalkışmayın.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 14:27 - İp: 78.***.**8.242
hacked
hacked (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende Videosu için 550d Alacaktım ama "antika" nın mesajından dolayı vazgeçiyorum sanırım, gerçekten anlattığınız kadar işkence mi ?

 

Tarih: 14 Aralık 2010, 01:43 - İp: 88.***.**5.134
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

denemek için 1080p yada 720p de degil 640*480 5 dakikalık bir vieoyu editleyin, gecen sure size kat kat daha buyuk dosya boyutları olan full hd videoların işlenme sureleri hakkında fikir verecektir

ayrı codecler kullanma zorunlulugu cabası.

*******

düşünün videoyu oynatmak için bile daha guclu bir bilgisayar gerekiyor.

 

Tarih: 14 Aralık 2010, 02:19 - İp: 217.***.**1.174
rockhound
rockhound (üye)
İstanbul / Amatör

ilk çıkan 1.86ghz çift çekirdek intel işlemcili bilgisayarım ve 3gb ram ile ne 720p ne de 1080p videoların oynatılmasında sorun yaşıyorum.

şu ana kadar en fazla 5-6dk'lık videolar çektim ve editlemek en fazla 1-1.5 saat sürdü (cyberlink powerdirector). benim için sorun değil fazla.

sürekli af'nin olmayışı büyük eksiklik(550D) katılıyorum fakat odaklamayı el ile ayarlamak isteğe konuya göre değiştirmek benim hoşuma gidiyor. sonuçta bu kompakt bir el kamerası değil. gerektiği yerde gerektiği zamanlarda kullanıyorum.
tabi keşke sürekli af olsaydı

codec konusunda ise, cccp adlı bir codec paketi kullanıyorum. eskilerden k-lite codec pack benzeridir ve da asağlıklıdır. bu paket ile bugüne kadar 1 kere bile sıkıntı yaşamadım.

 

Tarih: 14 Aralık 2010, 09:53 - İp: 88.***.**3.27