photo25th
photo25th (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

D 2 X White Balance

merhaba..d2x kullanan arkadaşım varmı acaba?
iyi günler dilerim herkese...

Tarih: 9 Haziran 2005, 20:01 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

5000$ lık bir makinayı bu forumda kullanan birisini bulmanız ufak bir olasılık

 

Tarih: 9 Haziran 2005, 23:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben ayip olmazsa bir soru sormak istiyorum size photo25th.. D2X gibi bir makineye sahipsiniz ama WB ayari nasil yapilir bilmiyor musunuz? bana biraz garip geldi.

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 10:01 - İp: yok
amacsiz
amacsiz (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

D2X nasıl bir makina biraz bahsedermisiniz bende almayı düşünüyorum fakat tam emin değilim bi takım zaafları olduğundan bahsetmişlerdi şimdiden teşekkurler

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 10:13 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sen de mi brutus?.. saka soyluyorum amacsiz.. D2X, nikon;un bugun icin en iyi DSLR'i.. herseyin en iyisi bu makinede mevcut.. kotu hicbir tarafi yok.. eger ki iki kati ucret verip canon'un 1Ds markII'sundan veya 5 kati ucret verip hasselblad H1D alamazsan, en iyi secimi yapmis olursun.. dunyadaki en iyi DSLR'larindan biri D2X..
dpreview'de degerlendirilmesi var.. burada

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 10:29 - İp: yok
amacsiz
amacsiz (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

ii bir makine olduğunu biliyorum fakat Nikonlar genelde baskıda siyah atıyo mesela şimdi D100 kullanıyorum ama dediğim gibi siyah atıyo benim fotoğraflarım dergi ve gazetelerde basılıyo ve sorun yaşıyoruz CMYK ya çevirince onun için sordum. biliyosunuz D2X tanıtıldı fakat uzun süre satışa çıkmadı teknik servisimiz onun için biraz ihtiyatlı olmak lazım diyince bende hazır kullanan birini bulunca bi soruyum dedim

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 10:41 - İp: yok
photo25th
photo25th (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

selamlar.d2xi şu anda kullanıyorum zaten bir problemim yok fakat d 70 in white balansı daylight ta iken çok doğru netice verirken (stüdyo paraflaşları ile) d2xte A ayarının daha doğru netice verdiğini gördüm.bu da bana saçma geldi.çünki makina üzerindeki beyaz algılayıcısından nasıl oluyorda flaş çakma süresinde A da iken beyazı toparlıyor.( yoksa zaten daylight ayara alıp kelvin'i ile oynayarak toparlarım da..)bunu paylaşmak istemiştim..yoksa ben ürün çekiyorum genelde son derece memnunum çıkış ebadım büyüdü izleme ekranı enfes süper bir croplama yapmışlar( hatta abartılı)mirror up var bu çok güzel titreşim için.fakat d 70 de pabucu dama atılacak alet değilmiş o da tüm işleri hallediyor.tabi nikon capture 4 yazılım şart.iyi çalışmalar dilerim herkese..

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 11:37 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

amacsiz siyah atma ile ilgili hicbir bilgim yok dogrusu, ama belki hpoto25th cevaplayabilir bu sorunu..
..
aslinda ilginc bir soru phot25th.. internette biraz arastirma yaptim.. bunu Auto Tone Compensation (ATC) ve flicker-detection kapasitesi yuzunden, D2X cok hizli bir sekilde scene'i inceleyip ona uygun beyaz ayari yapabildiginden dolayi.. ama kesin birsey yok..
bende 350D var (daha cok firin ekmek yemem lazim..), ben de cogu durumda auto ile daha iyi sonuclar aliyorum.. ama yazilimlar kullanmak sart, c1pro gibi.. cunku ne kadar iyi cikarsa ciksin kameradan, c1pro'dan sonra mukemmellesiyor..
..
flicker detection'da isik cakmasi bir yerde.. yani flash'in hizinda.. gavur yapmis abi..

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 22:20 - İp: yok
  • 1