murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S2 Manuel Odaklama+makro

Canon S2'de makro modunda manuel odaklama yapabiliyor muyuz? ben denedim olmadı, acaba birşeyi yanlış mı yapıyorum?

Tarih: 28 Mart 2006, 13:44 - İp: yok
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Makro modunda manuel odaklama ben de yapamamıştım. Zaten açıkçası bıkarın makro modunu normal çekimlerde bile manuel odaklama yapmak bu makinayla büyük bir sorun. Vizör laf olsun diye var; bir şey görünmüyor. Vizörden baktığınızda odaklamayı ne kadar yapıp yapamadığınızdan asla emin olamıyorsunuz çünkü okunaklı bir görüntü vermek şöyle dursun idare eder nevinden bile bir görüntü sunamıyor size. Lcd ekran desen onun da çözünürlüğü yetersiz. Manuel odaklamada o da yetersiz en iyisi otomatik fokusunu kullanmak. Diğer denemelerinizden tesadüfi iyi fotoğraflar çıkabiliyor ancak. Otomatik fokusta uzak mesafelerde çok zorlanıyor. Fokuslanamıyor.
İşte laf olsun diye özelliğe var denilsin diye konulmuş işlevsel olmayan bir şey sonuçta manuel odaklama falan. Çok işe yarar değil.
Kim ne derse desin uyduruk bir makina S2 ve kesinlikle Türkiye'deki fiyatını haketmiyor. Aşağı yukarı Nikon D50 alınabiliyor o paralara ve arada müthiş bir fark var. Çekim kalitesi çok farklı. Kullanım zaten öyle. Bu makinalar adı üstünde "SLR benzeri"... ve benzemeye çalışıyorlar. Çok uğraşırsan iyi sonuçlar alamaz mısın peki evet alabilirsin nispeten fakat bunun çoğu zaman beyhude bir çaba olması insanın asabını bozuyor ve makinadan çabuk soğutuyor.
Kötülemiş durumdayım biliyorum ama affınıza sığınarak böyle düşündüğümü söylemeliyim yine de.
Zaten ele küçük geliyor; matah bir şeymiş gibi ufacık yapıyorlar. Bu kadar küçük isteseydik S80 alırdık. Fotoğrafı S2'den daha iyi. İşte sadece optik zoomu yetersiz. Ya da bir G6 S2 den çok daha iyi fotoğraflar çekiyor.
Bu tarz makinaların bir çeşit tüketim tuzağı olduğunu düşünüyorum. Canon ne kadar müthiş bir birikime ve tecrübeye sahip olsa da bu tarz makinaları samimiyetsiz ve tüketicilikçi yaklaşımın çok su yüzüne çıktığı boşluk delilleri olarak yorumlayabiliyorum ancak.
Satabiliyorsanız satın ve bir Nikon D50 alın bence. Acizane tavsiyen budur.
Nikon D50'yi de dijitalmakina ya da etradecenter sitelerinden 680 Amerikan dolarına alabilirsiniz. Yani Türkiye'deki S2'den daha ucuza. Tabi lens gerekiyor o ayrı.
İleri gittiysem özür dilerim. Saygılar sunarım

 

Tarih: 28 Mart 2006, 16:07 - İp: 212.***.**2.147
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi D50 mi kullanıyorsunuz?
S2'de manuel odaklama yapmak vizör ve lcd'den dolayı çok zor. Ben de bir DSLR'a ihtiyacım olacağını tahmin ediyorum. Ancak S2'yi zaten yurtdışından yeni getirttim. Satsam üzerine ekleyip dslr almak için param yok. Bir sene kadar kullanırım, sonra giriş seviyesi bir dslr alırım diye planlıyorum.

 

Tarih: 28 Mart 2006, 23:02 - İp: 85.***.**8.247
slatky
slatky (üye)
Eskişehir / Amatör

kardeşim benim s2 türkiyede kaldı s5 aldım
mf dügmesine basılı tutup 4 konumlu düğmeyi
aşağı yukarı bastığın zaman ekran içinde bür ekran
daha çıkar ve netleşesiye kadar dene her uzaklıkta ayrı ayar
gerekir yanlız zumlaman gerekir zumla yaklaştırdığın
zaman çok iyi sonuç verir netleştiği zaman mf butonunu ve ayar butonunu bırak çek senin yorumunu okuyunca
s5 te denedim süper denecek kalitede sonuç aldım
s2 yi bende denemedim çünki o zaman bende bilmiyordum
ben bundan sonra süper makroyla hiç uğraşmam
gerek yok yardımcı olabildimmi bilmem selamlar

 

Tarih: 11 Nisan 2008, 15:00 - İp: 85.***.**7.208
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımınız için çok teşekkür ederim, yalnız 2 sene kadar geç kaldınız Bu forumu tam 2 sene önce açmıştım Olsun, inşallah S3 ve S5 kullanan arkadaşlara faydası olur.
Bir senedir Canon 400D kullanıyorum. Gerek Canon S2/S3/S5 kullanan, gerekse 350D/400D kullanan arkadaşlara her zaman yardımcı olmaya hazırım.
Bu arada, super macro modu S2'de çok iyi sonuçlar veriyor. 2cm'den çektiğim birkaç kelebek fotoğrafı var, cam gibi görüntü aldım. Ancak maarifet o kadar yaklaşabilmekte.

 

Tarih: 11 Nisan 2008, 19:26 - İp: 88.***.**5.129
  • 1