royale
royale (üye)
Bursa / Amatör

Canon Rebel T4i Teleskop

Herkese merhaba, arkadaşlar elimde canon Rebel t4i makinem üzerinde de Efs 18-55 lens var. Normal fotoğraf çekmekten bıktım. Fazla bilgim olmayan birşey yapmak istiyorum. bu adresde bulunan http://www.tripodfoto.com/konus-t2-adaptor-canon-eos-uyumlu.2154.p adaptörü alsam ve buna uyumlu teleskop ne alabilirim hadi aldım diyelim belirttiğim makineye uyum sağlarmı. Bilgisi olan arkadaslar bana bu konuda akıl verirse çok sevinirim. Herkese teşekkürler.

Tarih: 3 Şubat 2015, 17:26 - İp: 185.***.**8.233
turan_izmir
turan_izmir (üye)
Balıkesir / Amatör

Uzay fotoğrafçılığı bambaşka bir olay. Merakımdan biraz araştırmıştım. 28mm de 10"-15"-20" saniyelik enstantane ile çekim yapabiliyorsun. 20" sonra dünyanın dönmesi nedeniyle yıldızlar kayıyor. Teleskop takınca muhtemelen bu süre daha da düşecek ve yeterli ışık toplayamayacağınız için çekemeyeceksiniz. Bunun için teleskobunuz için yıldız takip sistemi en önemli aparat olacak. O apartla olurmu olmazmı birşey diyemem. Yıldız takip sistemi nedeniyle baya ileri bir zamana attım bu hevesi. O yüzden araştırmamı yarıda kestim. 650D ile yıldız fotoğrafı çekenler var. Başlangıç içinde elinizdeki kamera ile başlamayı öneriyorlar. Yalnız çekim süresine dikkat etmeniz lazım. Sensörü çok ısıtıp sensörün yanmasına neden olmayınız. İleriki bir zamanda makinenizi geliştirmek daha uzun süreli çekimler yapmak isterseniz Canon 20Da, 60Da makineleri, yada diper kamera seçeneklerine fitlrelere bakmaya başlarsınız.

http://www.teleskobum.com/asp/group/56/Renkli-Kamera

 

Tarih: 3 Şubat 2015, 18:05 - İp: 78.***.**5.222
kadire5ke
kadire5ke (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Elimde şuan bu adaptörden mevcut bende büyük bi merakla başladım fakat yanlış teleskop tercih ettim çok iyi şeyler çekmek istiyorsan celeston teleskopları tercih etmelisin bence ve yanında da yıldız takip sistemi almalısın adaptörde elimde kaldı istersen uygun fiyata verebilirim.

 

Tarih: 10 Mart 2015, 21:21 - İp: 213.***.**5.247
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

önce teleskopsuz yıldız çekin. güzel çekebilirseniz teleskop araştırmasına girin. lens de teleskoptur sonuçta yakın teleskopu. önemli olan yaklaşmak olduğu kadar o zifiri karanlıkta özlenen yıldız fotolarını çekebilmektir. siz normal fotoğraf çekmekten sıkıldıysanız yıldız işi de fazla sürmez diyim size..
masraf etmeden önce elinizdeki ekipmanla bir yıldız çekin bakalım işler umduğunuz gibi gidecek mi..

saygılar.

 

Tarih: 12 Mart 2015, 23:16 - İp: 212.***.**7.76
aydo58
aydo58 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostum,
Astro fotoğrafçılık gerçekten çokçok zevkli ve öğreti dolu
ayrı bir dal.
10 seneden beri uğraşıyorum daha öğreneceğim yığınla obje ve
teknik var.
Bu konuda bilgibirikimi fakültelerin astronomi bölümlerinden bile
fazla olan ve aynı bu sitemiz gibi bilgilerini cömertce veren
www.gokbilim.com /forum adresimizde sörf yap.
ihtiyacın olan bilgilere ulaşacaksın.

kimsenin göremediğinin fotoğrafını çekmek
süperrr.bir duygu.
Selam ve sevgilerimle

 

Tarih: 14 Mart 2015, 20:32 - İp: 91.***.**2.151
  • 1