aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Canon & Nikon,slr-like’a Niye Soğuk

Merhaba arkadaşlar..Fotoğrafçılığın iki dev markası Canon ve Nikon, SLR-Like sınıfı makineler nden üretmiyor?Bunun altında bir strateji mi var?Canon,bundan birkaç yıl önce çıkardığı Pro 1 medilinden sonra hiç SLR-like çıkarmadı.Nikon'un ise bildiğim kadarıyla bu sınıfta hiç makinesi yok.Bunun sebebi nedir?

Tarih: 7 Ocak 2007, 00:37 - İp: 88.***.**4.208
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf makineleri aslında, SLR ve Kompakt diye ikiye ayrılır ve DSLR Like diye bir sınıf yoktur. DSLR Like dediğimiz makinelerde birer kompakt makinedir. Yeni çıkan kompakt makinelerde DSLR Like dediğimiz makinelerin tüm özelliklerini taşımakta. Canon un A serilerinde olduğu gibi

Nikon ve Canon un bu ara sınıf makineleri üretmemelerinin bir nedenide, müşteri potansiyelinin değişmesi. İnsanlar ya ufak kompakt makine almak istiyor, bu işe meraklı olanlar ise direkt DSLR makine almak istiyor. DSLR pazarında kıran kırana bir yarış devam etmekte. Canon ve nikon da bütün enerjilerini bu alana aktarmış durumdalar.

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 10:08 - İp: 85.***.**8.26
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Nikon üretiyordu ama durdurdu Like üretmeyi....

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 12:26 - İp: 88.***.**1.228
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili aeron

Canon ve Nikon dijital furyasindan once cok fazla kompak model sunmaz butun enerjilerini profesyonel makinalar uzerine harcardi.

Bu iki markanin calisma alanlari tamami ile DSLR makinalardir,kompaklar piyasada adini sabit tutma teknigi sadece.Zaten parayi pro makinalardan kazanirlar.Is sadece makina ile bitmiyor bunun objektifi,flasi,motoru,perdesi,aynasi.............. yani kisacasi DSLR tam bir para kaynagi.

xtolganin da dedigi gibi LIKE diye bir sey yok,bunlar biraz daha buyuk kompak makinalar.Bu makinalari profesyonel fotografciya satamazsin,her seyin uzerinde ufak piksel alanlari ile yapabileceklerin bellidir ki tek objektife bagli olarak hic bir ciddi fotografci calismaz.

Iste bu nedenle bu markalar guclerini DSLR uzerine yogunlastirdilar,DSLR pazari cok kalabalik ve kendini kabul ettiren firmalar icinde cok kazancli.

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 15:13 - İp: 172.***.**2.195
tilllate
tilllate (üye)
İstanbul / Amatör

Canon aslında "S3 IS" modeli ile üretime devam ediyo, bu konuda Sony'nin H serisi var ayrıca R1 mevcut, Nikonda 8800 vardı ama daha sonra devam etmedi, çünkü bu DSLR-like olarak adlandırılan compact makinelerin fiyatları D-SLR'lere çok yakın, bu yüzden de insanlar üzerine biraz daha para koyup lensi değişebilen uzun süre kullanabileceği bir makine türü olan SLR almayı tercih ediyor..

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 20:22 - İp: 85.***.**6.49
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Şunu da belirtmek lazım. Sony R1 modeli ile like sınıfında çıtayı o kadar yukarılara çekti ki bu özellikler maliyetlerin artması ve dolayısı ile son kullanıcıya ulaştığı fiyatın giriş seviyesi DSLR lere eşitlenmesine neden oldu. Bu fiyatlarda like sınıfı makina almak çoğumuz tarafından mantıksız bulundu. Bunun farkında olan büyük firmalar haklı olarak DSLR sınıfında verdiler tüm ağırlığı. Forumlarda like sınıfı makina alacak kişilere ilk uyarımız o fiyatlara DSLR alabilecekleri olduğunu gözönüne alırsak like sınıfının ömrü kısa diyemesek de ürün çeşitliliği açısından kısır bir döneme girmak üzere diyebiliriz. Şahsen ben büyük üreticilerin bundan sonraki rekabetlerini lens pazarında sürdüreceklerini tahmin ediyorum. İnşallah bu rekabet, çok pahalı olan, kaliteli lenslerin fiyatlarında indirimi beraberinde getirir.

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 22:17 - İp: 81.***.**6.136
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Peki arkadaşlar ben şunun cevabını almak istiyorum..Gerek bu başlık altında, gerekse farklı başlıklarda defalarca yazıldı, tarışıldı; sonunda test edildi ve oaylandı..SLR makinelerin kit lenslerinin tamamen göz boyamak için cihazın yanında verilen, son derece kalitesiz ve bir SLR cihazın performansını kaldırmayacak lensler olduğunu çoğumuz kabul ediyoruz...Peki R1'e 1650 YTL vermektense git EOS 400D al diyorlar..Yaklaşık 1750 YTL verip bir SLR alacaksınız ki üzerindeki lens, dünyanın en kalitesiz lensi olacak..Bunun üzerine tabir-i caizse ''adam'' gibi bir lens almak isteyeceksiniz..örneğin CANON EF-S 17-85mm F4 - F5.6 IS USM Zoom lensin fiyatı sadece 1570 YTL'cik..Makine maloldu mu yaklaşık 3250 YTL'ye...Ama bunu bildikleri halde sonra da R1 gibi bir makineye o kadar parayı vereğeine git SLR al deniliyo..Bu nasıl mantıktır...

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 23:32 - İp: 88.***.**4.208
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Bu kalitesiz kit objektif mevzusundaki durum sadece foto makinelerinde değil birçok elektronik üründe de mevcuttur.. Mesela mp3 playeıların üzerleinde gelen kulaklıklar cogu zaman dandik olur.. o yüzden çok değişik firmalar fiyatları 50 60 ytl'den başlayıp içlerinde 2 tane sürücü bulunduran 800 900 dolarlık mp3 player kulaklıkları bile üretiyorlar.. Bunlara ek olarak 450 500 dolara aha iyi ses versin diye kulaklık anfileri taşıyan insanlar var yanlarında...

Buradan ne çıkartabiliriz.. İlk başta zevkk ve para işi.. DSLR diyince para unsuru her zaman bir engel olarak karşımıza çıkıyor.... 1570ytl'lik objektiflerin yanında binlerce dolarlık objektifler de var. Nasıl ki Sennheiser cx300 model 60ytl'lik kulaklık benim için fiyat performansı iyi ve beni tatmin edecek kalitede ise.. Aynı sekilde 1570 ytlik objektif alacagıma 700ytl'lik alırım.Ya da fiyat performansı en iyi olanını alırım.

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 23:58 - İp: 88.***.**9.125
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşım dediğine kısmen katılıyorum..eğer mp3 çalarının kulaklığı seni tatmin etmiyorsa, gider 100 YTL verip bir philips kulaklık alırsın, senin mp3 çaları uçurur.Ama bu lens sektörü, sen de takdir edersin ki kulaklık sektöründen farklı bir sektör..Gidip de ucuz lens alırsın, yine elinde patlar.Sonuçta kaliteli olup da ucuz lens de zaten yok..Benim burda asıl kızdığım ise, ne zaman biyerde R1'in lafı geçse, onu alacağına git ona vereceğin parayla DSLR al..diyenlere..sanki DSLR'lerin üzerindeki kit lenslerle R1'in üzerindeki kit lensi aynı kalitede...

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 00:13 - İp: 88.***.**4.208
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Ucuz lens alma diyorum.. ARaştırıp fiyat performansı iyi olan lens al diyorum.. sigmanın 70-300mm apo dg macro'su gibi bir lens..

Param olsa bu lensi alırım 450ytl gibi..

R1'in üzerindeki objektif ne kadar iyi olursa olsun.. Telesi makrosu geniş açısı bir yere kadar... Zaten dslr al diyenler de kit objektifle al demiyorlar.. Olay objektif değil aletin sana verdiği paran dogrultusundaki özgürlük.

Zaten R1 de bu gibi durumlarda bunun için ürtelimiş bir model bence.

Bir forum açmıstım orada bayanın birisi ta 1970-80'lerde üretilmiş bir objektifi ebaydan 35 dolara almıs.. O objektifi de K10D'nin üzeine takmıs.. Sonuçlarına bak istersen Tıkla

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 16:25 - İp: 88.***.**6.158
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

R1 kullanan herkes memnun ve elinden çıkartmıyor pek,neticesi ortada zira..

 

Tarih: 16 Aralık 2009, 02:58 - İp: 88.***.**2.56