afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon Eos 7d Video Yazılımı

Canon Eos 7 D başarılı bir video çekimi var. Ancak 12 dakika ile sınırlı. Bu sınırı neden koydular kesin bilmiyorum ama daha uzun çekimlerde ısınma gibi bir problemi olabileceğini düşünüyorum. Asıl sorum şu: Bu yazılımın sınırlaması kaldırılabilir mi? Burkay bu konuda so derece uzman bir isim. Bu kalitede videoya 12 dakika ile sınır haksızlık oluyor.

Tarih: 17 Aralık 2010, 20:16 - İp: 41.***.**1.8
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sınır makineden kaynaklanmıyor.
FAT32 dosya sistemi tek bir parça veriyi en fazla 4GB olarak sınırlandırıyor. Bu ise yaklaşık 12 dk video demek.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 21:30 - İp: 85.***.**9.73
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pardon ama 12 dakikadan uzun video çekmedeki amaç nedir - üstelik viedo esnasında otofokus da yapamazken

Holywood filmleri bile tahminimce 30-60'ar saniyelik bölümler halinde çekiliyordur en fazla .

Çekersiniz 1-2 dakika , kaparsınız - sonra tekrar açar , yine çekersiniz . PC'de de sonra - her video çekiminde yapıldığı gibi klipleri birleştireceksiniz .

------------------

İlginçtir dün eski derlenmiş videolarımı , external bir hard diskten öbürüne aktarayım dedim - yer açılsın diye .

4 Gb'ın üzerinde olanları aktarmama müsaade etmedi , biraz eski model olan hard disk . Mana veremiyordum ama sanırım o da Fatih Bey'in belirttiği konu ile muhtemelen alakalı .

Maalesef çözüm de bulamadım videolarımın yarısının bir diskte , yarısının diğer diskde kalmasına .

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 23:16 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

kısa çekimler yapmak ve bunları sonradan birleştirmek ideal olanıdır.

düğün-dernek-toplantı gibi uzun süreli çekim gerektiren yerlerde bu makinalar şu an için ideal görünmüyorlar.

fotoğraf kalitesinde video çekebilmelerine haksızlık etmemek, için düz video kamera ile çekilebilecek yerlerde bu aleti kullanmamak en ideali diye düşünüyorum.

kısa süreli çekimlerin konması şimdilik olası "sorunları önlemek" veya "pazarlama taktiği" olarak görülebilir. ilerleyen zamanlarda bu sorunun kaldırılacağını ve alt yapının bu yönde gelişeceğini düşünüyorum.

şimdilik elde olanla idare etmek varsayılan sınırların dışına çıkmamayı tavsiye ediyorum.

 

Tarih: 18 Aralık 2010, 00:20 - İp: 81.***.**4.4
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Değerli dostlar,
Fotoğraf makinesinde video çekimi, bu iş için üretilmiş kameralar ile mukayese edilemez. Ben uzun süreli video da çekme ihtiyacı duymadım. Ancak Panasonic bir modelinde sınırsız süre HD video çekimi koymuş. Bu durumda makinenin yazılımı mı müsaade etmiyor diye aklıma takıldı ve foruma taşıdım. Fat 32 dosyası gereği ise sınırlama, Panasonic bunu nasıl çözdü? Elbette belgeselciler ve amatörler gereksinim duyarlar uzun çekimlere.Doğal olarak bu da Fotoğraf makinesi ile değil Video kamera ile çekilir. Panasonic yapmışsa oluyor demek ki. Bu nedenle bilgilerinizi almak istemiştim. Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.

 

Tarih: 18 Aralık 2010, 07:48 - İp: 41.***.**1.8
unknownsniper
unknownsniper (üye)
Bursa / Profesyonel Fotoğrafçı

Dosyaya atılacak verinin boyutunun kısıtlanması FAT32 sistemi ile alakalı değildir. Bir verinin boyutunun en azami olmasını sağlayan ya o veriyi depoladığımız aygıtın (fotoğraf maknnası, video kamera, webcam etc.) ayarları ile alakalıdır yada veriyi depoladığımız hafıza kartı yada Hard Diskin boyutudur.

En basit kameralı cep telefonlarımızda dahi ilk fabrika ayarında 20 saniye yada 1 dakika ile sınırlanmış olan video çekim süresini azami yaptığımızda cihazımızda kullanmakta olduğumuz hafıza kartının alacağı boyuta göre uzun süğreli kayıt yapabilmekteyiz.

Bunların dışında diğer önemli bir konu ise kayıt yaptığımız cihazın ayarlamalarında çekimini yaptığımız görüntüyü hangi kalitede ve hangi formatta kaydettiğimizdir. Elbette kayıt kalitesini yüksek tutarsak görüntü kaliteli ancak boyut daha büyük ve zaman sınırı daha düşük olur. Oysa kaliteyi düşürürsek bunun tam tersi olacaktır. Son dönemlerde kullandığımız cep telefonlarında bile 120x160 boutundan 1944x2592 boyutuna kadar 8 adte ayrı boyutta video çekimi yapılabilmektedir.

Haddim olmadan konuya girmekle birlikte son olarak şunu söylemeden son veremeyeceğim: Ne yapmak istiyorsak o iş için gerekli donanımı kullanalım ki alanımızda profesyonneleşerek ileri seviyedeki Avrupa ülkelerini ezip (teknolojik ve bilimsel açıdan) geçelim ))


sonsuz sayılarımla...

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 01:29 - İp: 62.***.**6.124
senjizu
senjizu (üye)
İstanbul / Amatör

fat 32 sistemden kaynaklanıyor olsa, kartı NTFS olarak formatlayıp bu sınır aşılabilirdi. Eğer makinalar NTFS yi görmüyor ise bu tamamen üreticilerin bile bile bu özelliği devre dışı bırakması anlamına gelir ki böyle olacağını sanmıyorum.
Ama en kısa zamanda elime 8 gb'lık bir kart ve ful HD çekim yapan bir makina geçerse deneyeceğim bu durumu.

paperman için: eğer disklerinizden dosya aktarma sorunu devam ediyor ise; disklerinizden biri FAT dosya sistemi ile biçimlendirilmiştir. Sorunu aşmak için her iki diskinizi de NTFS olarak formatlayın. (Tabi yedeklerinizi aldıktan sonra)
Şu hali ile dosylalarınızı aktarmak için en pratik yol: winrar programı ile 4gb. tan büyük dosyalarınızı sıkıştırın ama sıkıştırırken 4000000000 bayt lık (yaklaşık 4gb eder) partlar halinde sıkıştırın. Dosyaları aktarıp tekrar rar arşivlerini açın(birleştirin) böylece sorunsuzca taşımış olursunuz.

 

Tarih: 17 Ocak 2011, 00:33 - İp: 78.***.**5.220
  • 1