sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 650d-18-135mm Resim Kalitesiso

CANON EOS 650D-18-135mm F3.5-5.6 IS bu makineyi ve lensi aldım arkadaşlar, sorunumu şöyle anlatım size, elimde sony dsc-r1 var yani 15yıl önce çıkmış soninin meşhur makinesi, ben 5 yıldır kullanıyorum. ve rengi çekimi gerçekten şöyle söyleyim. normal gözle ne görüyorsanız fotoğrafa hemen hemen aynısını yansıtıyor ve renkleri çok canlı yani gerçek renke çok yakın, resim netliği ve kalitesi çok iyiydi. fakat eksisi, makinenin lensi sabit bir lens ve 10.3 mp bir makinedir ve artık değiştirmem gerektiğine inandım ve değiştirdim biraz araştırdım bütçeme uygun olarak başlıktaki makineyi aldım, lakine benim eski soninin ne renk kalitesine ne netliğine ulaşabiliyor... canon ile çektiğim resimleri hiç beğenmedim... renkleri okadar orjinal değil, makinenin ayarlarını baya kurcaladım ama istediğim sonucu alamadım ve şu an satma durumundayım. Canon makinenin diğer özelliklerine diyecek yok çok güzel, video çekimide çok güzel, ama fotografta orjinal görüntüye yakın veya yanından geçmeyen bir resim çeken bir makineye 2000 tl verdim ve şu an elimden çıkartma durumundayım. burda benim yanlışım ne diyorum ki üzerindeki lenstenmi kaynaklanıyor acaba?

Tarih: 31 Ağustos 2012, 23:35 - İp: 78.***.**8.209
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Picture Styles ayarlarinda Vivid olanini sec, yetmezse Vivid seciliyken Saturation degerini +1 ya da +2 arttir (kullanma kilavuzunda nasil yapacagin yazar).
Canon fabrika ayarlarinda cok canli fotograflar vermez ama renkler gercege cok yakindir.

 

Tarih: 1 Eylül 2012, 07:47 - İp: 84.***.**1.146
seyidriza
seyidriza (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba kardeş, eğer makineyi satacaksan almayı düşünüyorum

 

Tarih: 1 Eylül 2012, 22:25 - İp: 78.***.**8.86
seess2291
seess2291 (üye)
İzmir / Amatör

malesef bende aynı dertten muzdaripim (( eskiden arkadaşımın D70 ve D90 makinalarını kullanırdım, yeni aldığım 650D daha iyi sonuçlar verecek diye umuyordum ama hayal kırıklığı yaşıyorum :/ ayrıca D70 bile 300dpi fotoğraflar verirken 650D sadece 72dpi :// anlayan bilen birisi cvp yazarsa çok sevinirim (
ayrıca bahsettiğiniz ayarlarda Vivid diye bi seçenek yok..

#seess2291' tarafından 01.11.2012 01:57:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Kasım 2012, 01:56 - İp: 88.***.**7.16
taner882
taner882 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bendede var aynı makine ama çok memnunum renkkalitesi gayet iyi beyaz ayarını yapman lazım..

 

Tarih: 5 Kasım 2012, 19:11 - İp: 78.***.**2.172
taurus72
taurus72 (üye)
Konya / Meraklı

Eski bir sony kulanıcısı olarak söylediklerinize kısmen katılıyorum...Sony bence orjinalinden daha kontrastlı ve 1-2 ton koyu resimler verince resimler daha canlı ve keskin oluyor buda kullanıcının hoşuna gidiyor sony nin cep telefonuda aynı fot.mak. ve kamerasındada aynı tarz resimler veriyor.. Buda zaman içinde farkında olmadan sony markasına bağımlılık yapıyor ..Kullanıcı kolayca ulaştığı bu sonuca diğer marka cihazlardan alamayınca hüsrana uğruyor.. Bir basın toplantısı, bir spor karşılaşmasında ,bir defilede yada sinema ödüllerinde kırmızı hallının yanındaki profesyonel fotoğrafçılara bakın ellerinde hangi markalar var yada kaç tane sony var ..Objektif olun Cevabı bize burada değil kendinize söyleyin..Yanlışta anlaşılmak istemem Sony hala sevdiğim bir markadır.Ünlü bir fotoğrafçının dediği gibi(hatırladığım kadarıyla) "En iyi daktiloyu alan en iyi romanı yazsaydı herkez yazar olurdu "saygılar..

 

Tarih: 24 Kasım 2012, 21:11 - İp: 159.***.**9.201
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

bahsettiğiniz ironi Nikon ve Canon makineler için de geçerli. Nikon lar zaten sensörlerini sony ile birlikte ürettikleri için makinelerin jpeg outputları daha canlı daha yoğun renkli ve daha kontrastlı olurlar. Sony den bir makineye geçiyor olduğunuza göre Nikon modellerinden birini tercih etseydiniz derim. Ama bence panik yapmayın, Canon çıktıları görece daha sönük daha naturel olsalar da sonuçta dijital çağdayız basit programlarla bile fotoğraflarınızı istediğiniz şekle getirmeniz mümkün ve kolay. Bu arada FF olanlar hariç tüm canon ların aynı sensörü kullanıyor olması da enteresan bir ayrıntı, bence Canon'un da artık daha yeni daha başarılı sensörler üzerinde çalışması zamanı gelmiş. Body ergonomi arayüz tasarımı açısından emsali Nikon lardan daha başarılı olmalarına rağmen imaj kalitesinde hep bir tık geride kalıyorlar. Eğer bu durum sensör başarımından değil de Jpeg algoritmasından kaynaklanıyor ise orada bir iyileştirme yapmak da çözüm olabilir belki. Ama bu noktada da subjektiflik devreye giriyor. Canon renklerini daha doğal daha başarılı bulan bir sürü insan var.

Geçenlerde Bergama da bir fotoğrafçılık gezisine katıldım, çok sayıda Japon turist vardı bilindiği üzere zaten her tarafı gereğinden fazla denizle çevrili bir adalar ülkesi olduğu için Japonlar tarihi kültürel turizmi daha çok tercih ediyorlar, kapadokya seyahatimde bir ara japonya ya geldiğimi düşünmeye başlamıştım. Her neyse Japon lar zaten fotoğraf makinesi ve lens üretiminde dünya pazarının açık ara uzak ara tekeli oldukları için onların kullanım alışkanlıkları da bir fikir verir diye düşündüm. Özellikle dikkat ettim Japon turistlerin %90 ının da Canon makineler kullandıklarını gördüm. Çok az sayıda Nikon kullanan gördüm. Kompak makineler hariç (onlara dikkat etmedim) neredeyse hiç sony kullanan görmedim örnekse.

Burada bu tartışmaya girmek doğru değil kaldı ki belirttiğim üzere çok subjektif bir konu ama ben halen sahip olduğum 2 makineden Nikon D5100 ün sonuçlarını Canon 7D den daha çok beğeniyorum. O yüzden panik yapmayın zamanla alışacaksınız biraz da fotoğraf işleme tarafına eğilirseniz sizi daha çok tatmin edecek sonuçlar alacaksınız diyebilirim. Makinenizi illa satacaksanız, Nikon almanızı öneririm Nikon D5100 örnekse sizin Sony den aldığınız sonuçlara daha benzer sonuçlar verir size. Ancak sizin makinenizin fiyat bandı itibariyle 2013 başında çıkacağı duyurulan Nikon D5200 modelini de bekleyebilirsiniz.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 11:00 - İp: 62.***.**4.1
  • 1